miercuri, 21 august 2013

S-a lansat Al Jazeera America

Al Jazeera a lansat ieri 20 august 2013 un canal de știri pentru televiziunea prin cablu din Statele Unite ale Americii.

Oferind zilnic 14 ore de știri live din SUA si internaționale și angajand 900 de jurnaliști care lucrează in 12 orase din SUA, Al Jazeera America va fi un concurent serios al rețelelor consacrate, cum ar fi CNN, Fox News și MSNBC.

Al Jazeera a achizitionat in acest an televiziunea Current TV din SUA, detinuta anterior de vice-președintele american Al Gore, pentru 500 milioane dolari (374.9 milioane euro).

Citat de New York Times, Ehab Al Shihabi, director executiv interimar al Al Jazeera America, a declarat că "vor fi mai putine opinii, mai putine celebritati, mai putin divertisment, dar vom oferi informaţie concludentă prezentata obiectiv. "

Deși cifrele de audiență ale Current TV au scazut cu aproximativ 24000 în primetime faţă luna trecuta, Al Jazeera America va ajunge inițial la aproape jumătate din americani ( 48 milioane din cele aproximativ 100 de milioane locuințe cu televizoare ).

Încă se negociază semnarea de acorduri de distributie cu operatorii de cablu majori, cum ar fi Time Warner Cable.

Al Jazeera America va aloca mai puțin timp din emisie pentru publicitate ( aproximativ 6 minute pe oră ) faţă de 15 minute cum au alte televiziuni de știri din SUA.

Se va utiliza de asemenea si distribuția digitală prin aplicații mobile și prin internet.


Niciun comentariu despre subiectul „S-a lansat Al Jazeera America”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile