miercuri, 4 septembrie 2013

TLC, al doilea cel mai urmărit canal Discovery în Europa

TLC este al doilea canal al Discovery Networks, după Discovery Channel, cu cea mai mare audienta europeana, a anuntat grupul american, care a pecizat ca va continua extinderea si dezvoltarea în Europa.

Canalul TLC, axat pe stilul de viață si divertisment feminin, este de asemenea unul dintre cele mai distribuite la nivel mondial.

"TLC este un post global de divertisment, care se adresează in principal femeilor, oferind programe ce au la bază realităţile cu care se confruntă acestea în viaţa de zi cu zi. Femeile moderne au mai multe roluri în viaţă şi nu vor sã fie încadrate în simple stereotipuri. Programele TLC oferă divertisment pentru orice ocazie, mergând de la realitate la ficţiune, de la transformari spectaculoase de imagine la provocari in cariera, de la poveşti emoţionante la sfaturi utile pentru fiecare zi. TLC descoperă personaje cu poveşti de viaţă extraordinare pe care le relatează într-o manierã autentică, originală şi captivantă", după cum se prezintă oficial canalul TLC.

TLC este printre primele zece canale de televiziune pentru femei din SUA, a mai declarat grupul, precizand ca televiziunea TLC a avut cea mai mare creștere in audiente.

În Europa, TLC a fost lansat pentru prima data în Norvegia în martie 2010, apoi în Italia în septembrie 2010, unde este al șaselea canal pentru femei in varsta de 20-49, atingând o cotă de audiență de 3,6%. TLC a fost de asemenea lansat în Olanda în iulie 2011 și în Danemarca în octombrie 2011 , înainte de a ajunge în Marea Britanie în aprilie 2013.

Deși Discovery ar dori să lanseze canalul TLC în Franța, prioritatea o reprezinta cele două canale Discovery si Discovery Science. Dupa ce a achizitionat o participatie de 20% din canalul pan-european Eurosport și o pondere de 20% din patru canale de televiziune ale TF1 ( Histoire , Ushuaia TV, Stylia și TV Breizh ), Discovery colaboreză in prezent cu TF1 pentru a produce noi emisiuni.

Pe plan internațional, TLC este distribuit în peste 160 de țări ( inclusiv in Romania din ianuarie 2011 ) și are 300 de milioane de telespectatori.

In România canalul este distribuit de UPC România, Romtelecom, Nextgen, AKTA Satelit, iNES Group, KATV Star SRL si alti furnizori de servicii de televiziune.

Eu credeam că Discovery Science este al doilea cel mai urmărit canal al Discovery Networks, dar dacă aşa declară ei...


Niciun comentariu despre subiectul „TLC, al doilea cel mai urmărit canal Discovery în Europa”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile