marți, 1 octombrie 2013

ASTRA 2E a fost lansat la 28,2 grade est

SES S.A. (Bursa NYSE Euronext Paris şi Luxemburg: SESG) anunţă lansarea în spaţiu a satelitului ASTRA 2E la bordul rachetei acceleratoare ILS Proton Breeze M, în noaptea de 30 septembrie la ora 03:38 am, ora Baikonur (23:38 CET şi 17:38 EDT, 29 septembrie).

După o misiune de 9 ore şi 12 minute, treapta superioară Breeze M a rachetei Proton a lansat cu succes satelitul ASTRA 2E direct pe orbita de transfer geostaţionară.

ASTRA 2E va fi amplasat pe arcul orbital de la poziţia de 28,2/28,5 grade.


Satelitul a fost construit pentru SES de către compania Astrium din Franţa.

Realizat pe baza fiabilei platforme Eurostar E3000, satelitul este prevăzut cu 60 de transpondere în bandă Ku, printre care 12 transpondere incrementale pentru asigurarea serviciilor în afara Europei şi 4 transpondere în bandă Ka.

Acesta va permite livrarea serviciilor de radiodifuziune şi bandă largă de nouă generaţie în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

ASTRA 2E, cu o masă de lansare de şase tone, va avea o anvergură a aripilor de 40 m după desfăşurarea pe orbită a generatoarelor electrice solare care vor produce 13 kW de energie pentru satelit.

Durata nominală de operare a satelitului este de 15 ani.

„Vrem să mulţumim celor de la Astrium şi ILS pentru succesul misiunii ASTRA 2E. Cel de-al 54-lea satelit din flota globală SES oferă o extindere considerabilă a capacităţii într-o zonă orbitală strategică aflată deasupra Europei. Împreună cu satelitul ASTRA 2F care a fost lansat în septembrie 2012 şi cu următorul satelit ASTRA 2G care va fi lansat anul viitor, ASTRA 2E reprezintă o componentă importantă a programului nostru de reînnoire a flotei pe arcul orbital aflat la 28,2/28,5 grade. Noii sateliţi de ultimă generaţie asigură clienţilor radiodifuzori o capacitate mai mare şi mai concentrată, în timp ce banda Ka de la bord susţine livrarea noii generaţii de servicii de bandă largă prin satelit”, a declarat Romain Bausch, Preşedinte şi CEO al SES.

Următoarea lansare SES este programată în luna octombrie 2013, când o rachetă acceleratoare SpaceX Falcon 9 va pune pe orbită satelitul SES-8 construit de Orbital de la baza din Cape Canaveral, Florida.

SES este un important operator de sateliţi de talie mondială şi deţine o flotă formată din 54 de sateliţi geostaţionari. Compania oferă servicii de comunicaţii prin satelit radiodifuzorilor, furnizorilor de conţinut şi servicii internet, operatorilor de reţele mobile şi fixe, precum şi organizaţiilor comerciale şi guvernamentale din întreaga lume.

SES înseamnă relaţii de afaceri de lungă durată, servicii de înaltă calitate şi excelenţă în industria de radiodifuziune. SES dispune de echipe regionale multiculturale în întreaga lume care colaborează strâns cu clienţii astfel încât să poată răspunde cerinţelor lor specifice privind serviciile şi lăţimea de bandă a sateliţilor.

SES (Bursa NYSE Euronext Paris şi Luxemburg: SESG) deţine participaţii în Ciel din Canada şi QuetzSat din Mexic, precum şi o participaţie strategică în compania de infrastructură pentru sateliţi O3b Networks, recent înfiinţată. Pentru mai multe informaţii, accesaţi websitte-ul ses.com.

Acest material a fost pus la dispoziția HD Satelit prin bunăvoința Grayling România.


Un comentariu despre subiectul „ASTRA 2E a fost lansat la 28,2 grade est”:
Laurentiu

Daca noul satelit va prelua canalele Sky Uk, transmisia televiziunilor BSkyB Anglia va fi abandonată definitiv pentru majoritatea publicului din Europa continentală.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile