marți, 1 octombrie 2013

Chipurile de pe Facebook

Facebook are atât de mulți utilizatori (mai mult de un miliard sau aproximativ cât populația din India), iar sî îi strângi pe toți într-o singură pagină Web pare aproape imposibil. Și totuși, cineva a făcut exact acest lucru.

Un nou proiect intitulat "The Faces of Facebook" ("Chipurile de pe Facebook") colectează pe o singură pagină peste 1,27 miliarde de fotografii din profilurile Facebook, aranjate în ordine cronologică, în funcție momentul în care persoana a aderat la rețeaua socială.

Utilizatorii se pot conecta prin intermediul Facebook pentru a-si localiza fotografia pe pagină și pentru a vedea unde sunt pozitionati față de prietenii lor .

La prima vedere, site-ul arata ca precum un zgomot alb, ca o lipsă de semnal pe televizor, de fapt fiind o pagină pixelată.

Dar utilizatorii pot mări si vedea fotografii individuale și apoi pot naviga în jurul acestora sau pot da clic pe o fotografie pentru a vizita pagina de Facebook a respectivei persoane ( atentie, pagina se confruntă cu trafic intens și poate fi lentă incărcarea ).

Site-ul a fost lansat săptămâna trecuta si a fost realizat de către Natalia Rojas , un "tehnician creativ", dupa cum se autodefineste programatoarea din Barcelona, Spania.

"Mă jucam cu Facebook API și am descoperit o modalitate de a accesa toate informațiile publice, cu un algoritm foarte simplu, dar nu evident la prima vedere. La acel moment , mi-am dat seama că pot face ceva frumos. Apoi am început să scriu codul pentru a realiza practic ideea", a explicat ea într-un e-mail trimis CNN.

Rojas a spus că nu a încălcat regulile de confidențialitate ale Facebook, deoarece ea nu a accesat fotografii sau informații private, ci s-a conectat doar la profilurile publice pe Facebook.

Rojas a muncit la scriptul site-ului un an și jumătate. Cea mai grea parte, a spus ea, a fost înlăturarea imaginilor implicite ale profilurilor inactive de pe Facebook.

Întrebată despre speranțele pe care si le-a facut pentru proiect, Rojas a spus că s-a inspirat din ideea că fiecare fotografie de pe Facebook este reprezentativă pentru fiecare utilizator și că milioane de astfel de imagini sunt combinate pentru a transmite un mesaj pozitiv si universal.

Site-ul "The Faces of Facebook" îl puteti accesa dând click AICI.


Un comentariu despre subiectul „Chipurile de pe Facebook”:
Anonim

supeeeeeerrr tareee !

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile