miercuri, 23 octombrie 2013

Dan Diaconescu deține licență din Italia pentru emisie prin satelit ?

Dan Diaconescu a prezentat, miercuri seară, în cadrul emisiunii „Sub semnul întrebării” de pe B1 TV, licența de emisie a postului OTV, eliberată de Autoritatea în telecomunicații din Italia.

Licența valabilă pentru 7 ani se referă la emisie prin satelit, obținută prin intermediul unei firme din Marea Britanie, spune Diaconescu.

Patronul OTV spune că licența dă dreptul de emisie pe semnalul satelitului respectiv, care poate fi preluată ulterior de orice televiziune din lume.

"Din Marea Britanie se duce semnalul pe satelit pe un server, care emite în toată lumea. Emitem de la Vatican, de aici", a declarat Diaconescu.

Dan Diaconescu spune că noul OTV poate fi preluat fără probleme de cabliștii din România, anunță B1 Tv.

„Sigur vom ajunge în toate casele românilor în curând”, a mai spus Dan Diaconescu.

Societatea OTV SRL, înregistrată de Dan Diaconescu în Italia, deţine autorizaţie de difuzare a unor programe de televiziune prin satelit eliberată de Autoritatea în telecomunicaţii din Italia, potrivit informaţiilor furnizate, miercuri, de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) din România, anunta realitatea.net.

Potrivit Laurei Georgescu, preşedintele CNA, societăţii OTV SRL, cu sediul la Roma, i-a fost eliberată autorizaţia de difuzare a unor programe de televiziune prin satelit de AGCOM (Autorità per le garanzie nelle comunicazioni), autoritatea de reglementare în domeniul audiovizualului din Italia.

Avizul a fost eliberat de AGCOM pe 30 septembrie 2013.

Pe de altă parte, Dan Diaconescu a înfiinţat societatea OTV SRL, care are sediul în Roma şi a fost înscrisă la Registrul Comerţului din Italia, în data de 18 iulie 2013, potrivit unor informaţii furnizate de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

Societatea OTV SRL a fost constituită pe 10 iulie 2013, fiind înscrisă oficial la Registrul Comerţului din Italia pe 18 iulie 2013, conform datelor obţinute de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) din România de la Camera di Commercio Industria Artigianato e Agricoltura di Roma.


Capitalul social al societăţii OTV SRL este 10.000 de euro, obiectul de activitate al societăţii find distribuţie cinematografică, producţie video şi de televiziune.

Asociaţii societăţii sunt Dan Diaconescu (capitalul social vărsat de acesta este 9.500 de euro) şi Diana Voiculescu (500 de euro). Ambii figurează cu domiciliul în Roma, în acelaşi loc unde are sediul legal societatea OTV SRL, respectiv Roma (RM) Via Germanico 107.

Administratorul unic al societăţii este Diana Voiculescu.

Pe de altă parte, potrivit legislaţiei audiovizualului din România, o televiziune licenţiată în Uniunea Europeană poate să emită în România dacă respectă prevederile Deciziei numărul 199 din 2005.

Potrivit Deciziei CNA numărul 199 din 2005, serviciile de programe difuzate de radiodifuzori aflaţi sub jurisdicţia unui stat membru al Uniunii Europene pot fi retransmise în România fără o autorizare prealabilă. Reprezentanţii radiodifuzorilor ale căror servicii de programe se retransmit în România trebuie să pună la dispoziţia Consiliului Naţional al Audiovizualului copii legalizate, în limba originală şi în traducere, ale documentelor care atestă jurisdicţia şi autorizarea serviciului de programe.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, marţi, să sesizeze Parchetul privind faptul că, începând de vineri noaptea, OTV emite ilegal în România, fără a avea licenţă audiovizuală, programul televiziunii fiind retransmis pe frecvenţa de satelit a postului DD TV. Consiliul a stabilit, totodată, că DD TV trebuie să îşi suspende temporar emisia.

CNA s-a autosesizat cu privire la emisia televiziunii OTV pe frecvenţa Direct Digital TV (DD TV), începând cu data de 18 octombrie, ora 23.00.

La propunerea Laurei Georgescu, preşedintele CNA, Consiliul a decis, în şedinţa de marţi, să sesizeze Parchetul pentru că OTV emite în România fără a avea licenţă audiovizuală.

Update 17 iulie 2014, ora 10:00 - OTV emite din nou prin satelit, pe vechea frecvență. Detalii AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „Dan Diaconescu deține licență din Italia pentru emisie prin satelit ?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile