luni, 28 octombrie 2013

Liberty Global a vândut divizia de conținut Chellomedia International către AMC Networks

Tranzacția este în valoare de 750 milioane euro ( aproximativ 1 miliard de dolari ) și se va finaliza în primul trimestru al anului 2014 și include achiziționarea operațiunilor Chellomedia distribuite la mai mult de 390 de milioane de gospodării din 138 de tari ( Chello Central Europe, Chello Latin America, Chello Multicanal, Chello Zone, agenția de vanzări publicitate Atmedia și soluția de difuzare Chello DMC). Tranzacția nu este conditionată de aprobarea de la nici o autoritate de reglementare a concurenței.

Liberty Global detine în Romania compania UPC si DTH-ul Focus Sat, operațiuni separate de Chellomedia International si care nu au făcut parte din tranzacție.

Dar Liberty Global a lansat prin Chello Central Europe ( operațiune care face parte din acordul cu AMC ) canalele de televiziune inclusiv pentru România, dintre care amintim Minimax, Megamax, TV Paprika, Sport 1, Film Café, MGM.

Liberty a căutat un cumpărător pentru Chellomedia încă din luna mai 2013, când a evaluat divizia sa de conținut la aproximativ 800 de milioane - 1 miliard de dolari.

AMC Networks este o companie americană înființată încă din anul 1980 si care a realizat producții de succes internațional, precum The Walking Dead, Mad Men, Breaking Bad, Hell on Wheels și altele.

AMC Networks mai deține și televiziunile AMC, IFC, WE TV și Sundance canal, cinematograf de artă IFC Center din New York, dar și compania Films IFC.

AMC a declarat că achiziția a fost motivată mai ales de televiziunile internaționale ale grupului și că va continuă să ofere conținut pentru partenerii săi de distribuție de la nivel mondial.

"Chellomedia a dezvoltat un portofoliu remarcabil de canale populare, care ajung la sute de milioane de oameni din întreaga lume", a declarat Josh Sapan , presedinte si CEO al AMC Networks.

"Cum AMC Networks se extinde la nivel internațional, am avut marea dorință de a face ceva ce noi considerăm fundamental strategic, adică de a difuza conținutul nostru pe canalele Liberty Global. Aceasta achizitie ne permite să asigurăm o platformă de distribuție la nivel mondial. Împreună, putem dezvolta aceste active, transformându-le în unele chiar mai populare și mai valoroase".

Președintele Chellomedia , Niall Curran, a adăugat : " AMC Networks sunt profesioniști, realizând conținut excelent si de mare succes comercial. Ei sunt foarte entuziasmați de afacerea pe care am construit-o la Chellomedia și au o mare ambiție să o dezvolte."


7 comentarii despre subiectul „Liberty Global a vândut divizia de conținut Chellomedia International către AMC Networks”:
Anonim

Asta e tranzacția anului !!!!!

got

E binevenita, vom iesi din letargie aceste canale si poate vor fi lansate si altele noi. AMC e printre cele mai tari companii de continut din lume, au numai seriale si emisiuni de top !

Alin Ștefănescu

1 miliard de dolari cash ?!!!! Oare baga ceva din ei si in UPC Romania / Focus Sat ceva? Dar nu prea multi, sa nu se sperie unii ofticati de pe la alte firme concurente care tot comenteaza pe aici la comentarii ca nu are Liberty Global bani .... :-))))) Sau poate imprumuta Romania sa mai iesim putin din criză. :-)

Anonim

nu era rau daca vindeau si focussat ca oricum e dezastruos, poate data viitoare

George

Romtelecom Revine Minimax in format 16:9!

Alin Ștefănescu

Sau poate data viitoare baga niste bani din cei 1 miliard de dolari ( adica din primavara - vara 2014, dupa ce îi incasează ), sa se oftice rău de tot unii ca tine, anonim. Ca vad ca nu ai rezistat tentatiei sa nu vorbesti ceva urat de Focus Sat la un comentariu. Era un test si pentru mine sa vad daca au ceilalti dreptate cand te catalogheaza flamer ( probabil acum nimeni de pe aici nu mai crede aburelilele care le comentezi tu, se vad clar toate interesele tale și le dau dreptate celorlalti.. ). Tot nu ne-ai spus cu cât de platesc concurentii să tot scrii comentarii ANTI - Focus Sat ( stiu ca se practica , s-a dovedit si la firme internationale practici de genul acesta ).

Anonim

vorbiti de miliarde la focus si ei au scos cateva canale .nu au reusit tot anul sa bage decat un canal ptr copii ,sunteti caraghiosi zau asa, daca introduc un canal serios eu nu mai apar pe acest site ca sa vedeti ca nu ma plateste nimeni.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile