miercuri, 2 octombrie 2013

Noul satelit pe care se va muta Orange Tv România se va lansa în decembrie 2013

Racheta purtătoare Ariane 5 se pregateste pentru următoarea misiune, compania Arianespace începând asamblarea la portul spațial pentru o lansa la mijlocul lunii decembrie 2013, cand va plasa pe orbită sateliții SES și Hispasat.

În compartimentul superior al Ariane 5 va fi amplasat pentru lansare satelitul Astra 5B, care va extinde capacitatea de transpondere SES pentru DTH-urile destinate piețelor est-europene și vecine ( va prelua inclusiv programele DTH-ului romanesc Orange Tv, care este acum transmis prin Astra 1G ), dar va transmite si programe de televiziune de la diversi operatori pentru redistributia prin cablu.

Satelitul va oferi de asemenea si servicii de transmisii de feeduri sau pentru redistributia către rețelele de televiziune digitală terestră.

Astra 5B va avea 40 de transpondere in banda Ku, dar si 3 transpondere pentru transmisii cu polarizare circulară in banda Ka.

Construit de compania EADS Astrium, satelitul Astra 5B va avea si capacitati in banda L pentru sistemul geostaționar mixt de navigare GPS al Comisiei Europene ( EGNOS ).

Cu o durată de viață de 15 ani, Astra 5B va avea la lansare o masă estimată la 5800 kg și va fi amplasat la pozitia orbitală de 31,5 grade est.

In acelasi zbor, Arianespace va lansa satelitul Amazonas 4A al companiei Hispasat , care va fi plasat la poziție orbitală 61 grade Vest. Dar acesta din urmă nu este interesant pentru Romania, fiindca are rolul de a spori capacitatea Hispasat pentru America Latină.

In cele ca urmeaza puteți studia aria de acoperire a acest nou satelit Astra 5B. Dupa cum se observă, semnalul va fi mai restrâns in Europa de Vest față de vechiul satelit Astra 1G.

Romania se află in zona maxima de semnal, însa Europa de Vest nu va fi acoperită in totalitate, mai ales la spotul wide, care va fi orientat mai mult spre zonele geografice estice.


Update 13 noiembrie 2013: DTH-ul Orange Tv România va aștepta și mai mult timp după noul satelit Astra 5B. S-a revocat lansarea anticipată, ba chiar a fost amânată si mai mult. Detalii in articolul de AICI.

UPDATE 15 ianuarie 2014 : Data lansării a fost amânată până pe 7 martie 2014. Detalii AICI.

UPDATE 15 februarie 2014 : Data lansării a fost amânată din nou, pentru o dată inca neprecizată. Detalii AICI.

UPDATE 24 februarie 2014: Arianespace a programat lansarea satelitului Astra 5B pentru data de 22 martie 2014. Detalii gasiti in articolul de aici.


21 de comentarii despre subiectul „Noul satelit pe care se va muta Orange Tv România se va lansa în decembrie 2013”:
Anonim

Pfaaa.... Deci eu in Spania nu voi prinde Orange Tv ?? Vroiam sa trec la ei,de ce oare au facut semnalu asa?? :(((

Anonim

Devine o pozitie tare 31,5 est pentru Romania ! Pacat de clientii români pierduti din Anglia, Spania, Portugalia, poate chiar si de cei din Franta, Italia, Germania, Austria etc...

Romanian Dreambox Info

Era de asteptat, oricum ar fi Orange ro va pierde mult prin alegerea acestei pozitii orbitale.

Anonim

Foarte bine. Astept momentul in care orange tv se va receptiona greu/ cu probleme si in romania, si abia atuncea imi voi face si eu abonament la ei. :-)

DTH Fan

Anonim, cu nou satelit, semnalul va fi mai bun in Romania, nu mai prost. Orange Tv se adreseaza teritoriului Romaniei, nu altor tari. De fapt, nici nu are voie sa comercializeze oficial abonamente pentru alte tari nici un operator DTH din Romania, e vorba de licente.

Anonim

Dth fan, am inteles din prima continutul articolului, adica ceea ce vroia sa zica. Eu vroiam doar sa fac o glumita. Nu sunt fan orange nici pe telefonie nici pe tv/ dth

DTH Fan

Mi-am dat seama ca a fost ironie. Am completat pentru cei are nu si-ar fi dat seama ca era ironic mesajul tau, Nu toata lumea intelege tehnica, iar mesajul tau ii putea induce in eroare daca nu il citeau cu atentie.

Anonim

Amuzant va fi cand se va schimba satelitul intelsat la 1 grade vest cu noul thor care va acoperi, foarte bine, dar numai Europa de est...

Unknown

amuzant desigur ,marim diamerul la lighiane in spania de la 80 care mere slabutz in zona sudica adica rau de tot , nemtii cu furculita si noi cu ozeneul :) ,eee da nu vine o ploaie de meteoriti

Anonim

Romani di afara au asigurat foarte multi clienti pentru platforme ca DIGI, mai putin pentru alti care au venit mai tarziu cand piata din afara granitelor era deja asigurata. Pentru multa lume va exista in continuare internetul, exista o gramada de site-uri cu aproape toate canalele de televiziune din Romania sau localizate pentru piata romaneasca. Chiar mai mult decit la Digi in momentul de fata. Strategia lui Digi a permis un castig imediat dar va urma o perioda neagra. Dezvoltarea peste granita a fost un esec si acum a inceput sa vanda aproape tot ce incepusera afara si concurenta pe piata romaneasca a devenit foarte foarte aspra. Cred ca focusarea pe piata romaneasca fie din punct de vedere tehnic cat cu dezvolatrea cantitativa si calitativa c analelor proprii este singura solutie. In tara poti se oferi integrate serviciile 4play...deci e o alta treaba decit se faci putin aici putin acolo. Marea problema cu marketing, continua sa se numeasca RCS RDS, cand puteau sa foloseasca un dingur nume DIGI si sa creaze un brand tehnic e mediatic foarte tare....Cu mobil sa nu vorbin, foarte foarte prost imaginea si lipsa de comunicare....

marinel

Si ce legatura are comentariu tau despre Digi Tv cu noul satelit pe care se va muta Orange Tv ?

Anonim

Asta inseamna ca pana pe la jumatatea lui ianuarie nu vor mai introduce noi programe pentru ca pana atunci nu se poate face nimic din punct de vedere tehnic pe acel satelit?

Anonim

Ba se pot introduce, dar nu prea multe, sa nu forteze satelitul.

Anonim

Este acoperire pe uk Sau daca va fi?

Anonim

E a treia ora cand intrebi acelasi lucru la trei articole diferite.

Nu are semnal Orange Tv Romania in UK si nici nu va avea.

Nu vezi pe harta din articol ca nu este semnal in UK ? Nu stii unde e UK pe harta?

Anonim

pai cam ce ar vrea sa spuna ANONIM de,strategie marketing ,DIGI, este...ca numai in Spania sunt cca 850.000 de romani si cam toti sunt abonati la RCS&RDS si ca ORANGE se cam pripeste de a "sarii" pe un alt satelit care nu are acoperire in SPANIA,FRANTA,ANGLIA,GERMANIA etc,vedeti voi,in toate tarile astea enumerate de mine sunt cca 5.000.000 de Romani ,daca ORANGE ar sarii pe alt satelit cu acoperire in tarile astea eu cred ca in nici 1luna de lansare ar avea peste 1 milion de abonati,pentru ca Orange tv e ceva nou cu mult hd si ieftin,Asa ca Orange are de ales,se vrea vazut decat in Romania si vor avea intre 3-450.000 de abonati ori "sare" pe un satelit cu acoperire in Spania,Franta,Anglia,Germania si aparte de abonatii din Romania li se vor aduga inca 1milion!!...Garantat!

Andrei

Salutari din Italia, o intrebare vreau sa pun, are orange tv, semnal aici, acum detin focus si as vrea sa schimb..Multumesc pt raspuns.

Anonim

Asteapta sa se lanseze satelitul cel nou, sa vezi daca va fi semnal, mai sunt cateva luni pana se lanseaza si nu se stie care dintre cele doua fascicule din imaginea de mai sus va fi folosit. Daca va fi folosit doar al doilea fascicul, vei avea semnal, dar daca va fi folosit si primul, vei avea doar pe o parte din canale semnal. Iar daca va fi folosit doar primul fascicul, nu vei mai avea semnal pe niciunul dintre canalele de la Orange Tv, doar cu exceptia ca stai in sudul Italiei si asta probabil cu antena mai mare, de 1,2 metri, nu cu cea originala de la Orange ( poate doar cu exceptia ca stai chiar în câlcâiul Italiei ),

Andrei

Multumesc pt raspuns, locuiesc in nordul Italiei mai exact in Bologna, sincer imi pare rau ca nu au fost destul de inteligenti ca si cei plecati din tara , sa beneficieze de orange tv, asta inseamna ca ma reorientez spre dolce tv.

Anonim

Cum e semnalul pe Orange in Romania la ora asta?

Anonim

La mine e semnal 91-92% si 98% la calitate, pe toate transponderele, in Romania.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile