marți, 29 octombrie 2013

Satelitul prin care emite Orange România va fi înlocuit mai devreme

Atât SES Astra, cât și Hispasat vor primi mai devreme cadoul de Crăciun de la Arianspace.

Motivul este că Agenția Spațială Europeană ( ESA ) a întarziat definitivarea satelitului său științific Gaia, iar lansarea acestuia a fost amânată.

Prin urmare, Arianespace și Hispasat vor beneficia de această lansare rămasă liberă pentru a plasa pe orbită, folosind împreună același vehicul, sateliții Astra 5B și Amazonas 4A, pe 6 decembrie 2013.

Aceasta înseamnă că ambii sateliți vor putea intra în serviciul comercial mai devreme cu trei săptămâni decât se preconizase anterior, probabil cel mai târziu în ianuarie-februarie 2014.

Lansarea satelitului Gaia va fi reprogramată pentru 20 decembrie 2013 (cu condiția ca problemele tehnice sunt rezolvate ), făcând astfel rocada cu lansarea sateliților Astra 5B și Amazonas 4A.

Important pentru România este că satelitul Astra 5B va ajunge la poziția orbitală 31,5 grade est chiar din acest an și astfel abonații DTH-ului Orange România vor beneficia de un satelit nou, cu capacități mai mari de distribuție a semnalului ( este realizat pe platforma EADS Astrium și are 40 de transpondere în banda Ku și 3 în banda Ka ).

Un alt avanataj va fi puterea mai mare a semnalului în România, dar contrastat de dezavantajul lipsei de acoperire în mare parte din vestul Europei.

Satelitul va fi lansat de la Centrul Spațial din Guyana Franceză, cu o rachetă Ariane 5 ECA.

Update 13 noiembrie 2013: DTH-ul Orange Tv România va aștepta și mai mult timp după noul satelit Astra 5B. S-a revocat lansarea anticipată, ba chiar a fost amânată si mai mult. Detalii in articolul de AICI.

UPDATE 24 februarie 2014: Arianespace a programat lansarea satelitului Astra 5B pentru data de 22 martie 2014. Detalii gasiti in articolul de aici.


4 comentarii despre subiectul „Satelitul prin care emite Orange România va fi înlocuit mai devreme”:
Anonim

exact unde ne trebuia in vestul europei ,nu are acoperire?

Anonim

Asta e... E pentru romani din România. Oricum nici un DTH romanesc nu are voie legal sa incheie contracte cu client cu rezidența în strainatate.

Dani

Perfect, il astptam cu drag si in Spania, pentru ca Astra G un ajunge pana aici...

Anonim

Cu ocazia lansarii noului satelit poate mai baga si ei unele programe cum ar fi: Travel Chanel HD, AXN HD, HBO HD, Discovery World, Boomerang, Cartoon, etc.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile