sâmbătă, 19 octombrie 2013

Site-ul de torrente isoHunt se închide

IsoHunt , unul dintre cele mai populare site-urile de BitTorrents din lume, se va închide în urma unei hotârâri judecătorești.

Proprietarul site-ului, canadianul Gary Fung , trebuie să plătească 110 milioane de dolari despăgubiri către Motion Picture Association of America ( MPAA ) .

Președintele MPAA, Chris Dodd, a declarat că decizia judecătorească a fost "un mare pas înainte ăn legimitatea comerțului online" .

Într- un post pe blog-ul său  administratorul site-ului de torrente a declarat : " Este trist să văd voi rămâne fără copilul meu. "

Site-ul este încă online, dar în curând va fi închis.

Un grup de companii ( inclusiv Disney, Paramount și Twentieth Century Fox ) a acuzat site-ul de încălcarea drepturilor de autor în mod intenționat, prin listarea a milioane de filme și seriale populare.

Confruntarea în justiție care a durat mai mult de 7 ani .

Ádministratorul IsoHunt a adăugat : " M-am luptat cu toată puterea , dar acum războiul s-a incheiat. Zece ani și jumătate, cât a existat isoHunt, reprezintă un proiect de lungă durată, chiar și pentru unul online. Totul a început ca un hobby de programare, când eram student, dar în timp IsoHunt a ajuns unul dintre cele mai celebre site-uri din lume. "

Documentele depuse în instanță arată că este puțin probabil ca firma lui Fung ar putea plati 110 milioane de dolari, iar că MPAA va primi mai degrabă doar între două și patru milioane de dolari .

Un site similar, The Pirate Bay , care a fost blocat în Marea Britanie printr-un ordin judecătoresc. Însă isoHunt nu a găzduit materiale piratate, ci doar linkuri către acestea, acționând ca un director de surse din care se puteau descărca ilegal diverse fișiere.

Potrivit documentelor judiciare , apărarea IsoHunt s-a bazat pe gradul de separare a conținutului, susținând că utilizatorii websiteului de torrente isoHunt sunt responsabili pentru distribuirea de materiale piratate, nu isoHunt, care le-a pus in vedere explicit această regulă. Dar instanța din California nu a fost de acord cu această motivație.

"Este un mesaj puternic pentru pirați. Cei care construiesc afaceri ce încurajeza și ajută pe alții să încălce drepturilor de autor sunt ei însuși vinovati, ca și complici, și vor fi trași la răspundere pentru acțiunile lor ilegale", a declarat presedintele MPAA.

"Succesul acestui proces în instanță va fi un punct de reper în lupta impotriva piratării drepturilor de autor și va ajuta la păstrarea locurilor de muncă, protejând zeci de mii de întreprinderi din industriile creative și oamenii care muncesc, crează și investesc bani, dar creația lor este exploatată de alte website-uri de torrente precum isoHunt. Vom porni de asemenea astfel de acțiuni în instanță la nivel internațional, in fiecare țară", au mai declarat reclamanții.

În ciuda eforturilor de a minimiza rata pirateriei, acțiuni care au luat amploare în ultimul timp pe plan mondial, statisticienii declară că sunt de fapt fără succes. Acestia au spus că industria ar putea face website-uri de torrente precum isoHunt, prin care să ofere versiuni digitale ( mult mai ieftine decât discurile fizice) ale producțiilor

Ei au făcut un test și descoperit că jumătate dintre filmele dintr-o listă cu producții recente nu erau disponibile pentru a fi accesate online în mod legal. Mai mult, nici unul dintre cele 10 titluri nu putea fi stocat pe un hard-disl sau USB si nici nu puteau fi copiate sau mutate, pentru a fi utilizate probabil în cel mai simplu mod de a consuma mass-media acasă, pe un player extern sau un televizor smart cu conector USB.


Niciun comentariu despre subiectul „Site-ul de torrente isoHunt se închide”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile