sâmbătă, 19 octombrie 2013

IDF 2013: SES Astra demonstrează avantajele tehnologiei hibride

Norbert Hölzle, SVP Europe SES și CCO al operatorului internațional de sateliți SES/Astra a fost invitat la International Digital Forum 2013, eveniment care s-a desfășurat la București, pe 17 octombrie 2013 și care a fost organizat de către de ACD în cooperare cu Grayling, la care și comunitatea HD Satelit a fost partener media.

Norbert Hölzle a prezentat la eveniment implicarea în tehnologia hibridă de distribuție a conținutului Over The Top - OTT ( de exemplu video la cerere) a SES Astra, operator mondial ce oferă un număr de 54 de sateliți care transmit peste 6000 de canale de televiziune din întreaga lume.

Semnalul satelitților SES ajunge la 276 de milioane de case de pe întreaga planetă și transportă peste 1700 de canale HD la nivel mondial, acoperind 99% din populația Terrei.

Norbert Hölzle a menționat că SES Astra este lider în privința serviciilor direct-to-home (DTH), pe care le oferă în Europa și pentru care transmite pachete de programe premium, pe un număr de 20 de sateliti situați în 13 poziții orbitale. Extinderea flotei și reînnoirea acestei va fi realizată în viitorul apropiat prin sateliții ASTRA 5B și ASTRA 2G.

Semnalul DTH premium oferit de SES Astra ajunge la 143 de milioane de gospodării, prin 28 de platforme DTH.

Din anii 1990, mass-media a evoluat de a simpla recepție analogică tv prin satelit si televiziune liniară, la o lume digitală a dispozitivelor conectate și interconectate și a conținutului la cerere, HD si recent Ultra HD.

Anual, tot mai multe dispozitive tv conectabile la internet sunt vândute la nivel mondial, iar tendința este în crestere, ajungând la sfârsitul lui 2015 la 280 milioane unități vândute anual, a mai precizat Norbert Hölzle.

Dar, atrage atenția reprezentantul SES Astra,  problema principală este că respectivele dispozitive sunt conectabile, dar nu toate sunt conectate.

36% din gospodăriile casnice din Europa nu dețin un abonament la internet în bandă largă, iar 7% dintre gospodării nu au posibilitatea tehnică de a se abona la internet broadband.

De asemenea, 70% dintre abonații la serviciile de internet au acces la bandă sub 5Mbps, iar 15% au banda medie de internet sub 2 Mbps.

De asemenea, ăn Europa un procent surprinzător de mare ( de 80% ) dintre deținătorii acestor dispozitive consideră că este un efort prea mare sau greu de efectuat conectarea la internet a dispozitivelor pe care le dețin ( televizoare smart, blu-ray playere etc ).

In continuarea exemplicării, Norbert Hölzle a discutat despre conținutul simulcast liniar, care în multe zone ale Europei nu este accesibil din cauza prețului, dar și de imposibilitatea tehnică a internetului de a susține transmisii full time over-the-top (OTT ) la rezolutii HD-Ready de 720p, pentru toate aceste dispozitive simultan, situatie negativă care nu se regăseste la transmiiile prin satelit, ce oferă posiblitatea de a recepționa serviciile pe toate receptoarele simultan, fără a fi afectată banda de transmisie.

Mai jos aveti prezentat consumul lunar de bandă de internet pentru servicii OTT în Europa și evolutia acestuia intre anii 2002-2012.

Deci, care este soluția ?

Friedrich Joussen, ex-CEO al Vodafone Germania, spunea în martie 2012: "Orice investiție trebuie să fie profitabilă în cele din urmă. Singura soluție este tehnologia hibridă, care combină recepția de televiziune prin satelit cu recepția conținutului media prin internet. Astfel se pot ușor evita blocajele, oferind în același timp cea mai bună calitate."

Așadar, satelitul face consumul media OTT ( Over the Top ) accesibil, iar în colaborare cu o conexiune de internet de calitate, oferă servicii optime și de calitate, prin tehnologie hibridă, a concluzionat reprezentantul SES Astra.


Niciun comentariu despre subiectul „IDF 2013: SES Astra demonstrează avantajele tehnologiei hibride”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile