sâmbătă, 19 octombrie 2013

IDF 2013: Eutelsat în România și în Europa Centrală și de Est

Patrice Sidot, director de vânzări pentru Europa Centrală și de Est al operatorului de sateliți Eutelsat, a fost invitat la International Digital Forum 2013, eveniment care s-a desfășurat la București, pe 17 octombrie 2013 și care a fost organizat de către de ACD în cooperare cu Grayling, la care comunitatea HD Satelit a fost partener media.

Patrice Sidot a discutat despre prezența Eutelsat în România și în Europa Centrală și de Est.

Eutelsat are în acest moment 32 de sateliți pe orbită, iar alți 7 se pregătesc pentru a fi lansați până la mijlocul anului 2016. Patru dintre acești noi sateliți sunt deținuți integral de Eutelsat, iar trei sunt în parteneriat cu SRCC.

Pozițiile orbitale ale Eutelsat deservesc Europa, Orientul Mijlociu si de Est, Africa, zona Asia-Pacific și oferă conectivitate cu America.

Eutelsat transmite 4660 de canale de televiziune, dintre care 420 de televiziuni în HD.

Compania are 780 de angajați calificați din 30 de țări si venituri consolidate de 1.284 miliarde euro la data de 30 iunie 2013 (+5,1%).

Patrice Sidot a scos în evidență pozitia orbitală de la 16 grade est, pe care a prezentat-o ca pe una unică, existând efectiv între două alte poziții de satelit vitale pentru Europa: cea de la 13 grade est ( Eutelsat Hotbird ) și cea de la 19,2 grade est ( SES ASTRA ).

Acest satelit Eutelasat de la 16 grade Est oferă o mare arie de acoperire, canalele sale fiind receptionabile de oricine deține o antena de satelit fără abonament ( cu receiver digital FTA), dar și de către 1,3 milioane de abonați la servicii de televiziune cu plată din Europa Centrală și de Est.

De asemenea, satelitul Eutelsat 16 grade este recepționat și în celelealte regiuni ale Europei de către 2,9 milioane de abonați la televiziune cu plată DTH ( 520.000 in Italia, 430.000 in Marea Britanie, 360.000 în Germania, 100.000 în Scandinavia etc).

Eutelsat a amintit că a oferit servicii de retransmisie a televiziunilor din România înca de la mijlocul anilor 1990.

Prin satelitul Eutelsat 16 grade Est, compania transmite zeci de canale românești ( aparținând de TVR,  Antena1, Antena 2, National Tv, West tv etc ), dintre care o parte au fost adaugate în 2013 ( Etno Tv, Taraf TV, Trinitas TV ), iar numărul canalelor românesti transmise prin această pozitie orbitală va crește în continuare.

De asemenea, directorul de vanzari al Eutelsat a mentionat noul DTH românesc Freesat, care a fost lansat în acest an, specificând că noul serviciu de televiziune ( cu plată anuală de abonamente economice ) este inspirat din experiența anterioară a Eutelsat, cum ar fi DTH-urile Fransat din Franța și Kabelkiosk din Germania.

Patrice Sidot a evidențiat că Freesat oferă pe lângă pachetul cu plată anuală si posibilitatea receptionarii celorlalte canale de televiziune transmise gratuit la 16 grade est ( 30 de canale romanesti, plus alte internationale ). În plus, se pot receptiona peste 40 de posturi radio, iar dacă îți montezi înca un LNB, poti recepționa alte 500 posturi TV și 400 posturi Radio FTA de pe alt satelit.

Standardul de transmisie al Freesat este DVB-S2 MPEG4, deci este necesar un receptor digital HD compatibil. Directorul de vânzări al Eutelsat a specificat ca un astfel de DTH oferă telespectatorilor acces low-cost ( si acces gratuit pentru celelalte FTA) oriunde în Europa. Pentru mai multe detalii despre Freesat accesati linkul de AICI.

Așadar, toate aceste evoluții transformă poziția orbitală Eutelsat 16 grade Est în una tot mai importantă pentru România.


8 comentarii despre subiectul „IDF 2013: Eutelsat în România și în Europa Centrală și de Est”:
Anonim

scest Frersat se prinde tot cu parabolica? sau e firma de cablu ?

detrax

Freesat e un DTH prin satelit ( aceeasi tehnologie, vorbind la modul general, de transmisie prin satelit cu cea de la Digi Tv, Focus Sat, Dolce Tv etc ). Diferenta e ca abonamentul se plateste anual si e mult mai mic.

Anonim

miam dat seama acum am citit la ei pe sait unde scrie in texte de mai sus acesati linkul de aici
mersi oricum de info poate ma abonez la el ca are exact canale care ma intereseaza si e eftin
Sigur toti bani aia sunt pentru un an si nu peo luna????

Unknown

daca ai dizaivar hd poti sa receptionezi

DTH Fan

Freesat functioneaza cu o cartela preplatita (cartela Freesat) pe un an de zile. Pentru anul urmator e suficient sa iti reactivezi cartela.
Cartela costa 60 lei (se plateste o singura data) iar serviciul Freesat pentru un an, 99 lei.
In cazul in care detii o cartela TVR, poti sa activezi serviciul Freesat online sau la distribuitori, pentru 99 lei.
Echipamentul de receptie nu este impus, poti folosi orice antena de receptie si receptor compatibil (MPEG4/DVBS2 cu Viaccess). De exemplu, poti sa cumperi receptorul compatibil Amiko 8140CXE, o antena de satelit si/sau cartela Freesat

Anonim

eutelsat sunt satelit renumiti, la fel ca si astra,
cum e dthul freesat e perfect pentru mine care ma uit seara doar la televizor sa aflu stirile si un film ceva
mai ales ca la salariu meu minim pe economie nu pot altceva mai scump
si am si parabolica mai de mult si reciverul pe care mi la dat varumiu hd ca a plecat in italia si nu mai vine mai multi ani

Anonim

Daca ar mai baga un transponder cu canale romanesti si ar fi cel mai tare posibil DTH romanesc. Pretul ar rupe tot, sunt milioane de romani care nu isi permit altceva, iar doua tranpondere plus canalele FTA si cele independente, plus inca un satelit adiacent l-ar face perfect pentru acele milioane de români. Si cred ca va face asta in timp, dar si asa e foarte bun si ieftin.

Anonim

ie am fri sat merge bine numai ca atena unu nu am semnal scade restu merg bine .merita toti bani

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile