marți, 8 octombrie 2013

UPC anunță capabilitatea rețelei sale de a oferi, în fiecare casă, viteze de până la 1 Gbps

UPC Romania a anuntat disponibilitatea serviciului sau de internet Fiber Power 200 Mbps in 5 noi orase, la o lună după lansarea ofertei in 9 orase din țară. Noile orașe cu 200 Mbps sunt Vatra Dornei, Târgu Neamț, Targu Frumos, Tandarei, Caracal.

“Investitiile constante din ultimii ani au contribuit la cresterea capabilitatilor retelei noastre, o retea de fibra optica si cablu coaxial care poate oferi astazi viteze de pana la 1 Gbps. Aceasta retea robusta si usor scalabila ne permite atat oferirea de viteze superioare, precum cea de 200 Mbps, cat si extinderea permanenta a ariei de acoperire cu servicii de internet de mare viteza. Pana in decembrie 2013, vom dubla numarul oraselor anuntate la momentul lansarii, ajungand in 18 localitati”, declara Robert Redeleanu, Chief Marketing Officer (CMO) UPC Romania.

Pana la sfarsitul acestui an, UPC va oferi Fiber Power 200 Mbps in 70% din aria sa de acoperire. Analizele companiei arata ca la acest moment 200 Mbps reprezinta banda optima pentru o familie, intrucat sustine activitati online simultane, efectuate de pe diverse dispozitive (calculatoare, laptopuri, tablete). In 2012, media de utilizatori de internet fix pe casa era de 2,5 persoane.

Pe lângă disponibilitatea in noi orase a serviciului de internet de 200 Mbps, UPC anunță și capabilitatea retelei sale de a oferi, in fiecare casa, viteze de pana la 1 Gbps. Compania a demonstrat aceasta capabilitate a retelei sale in urma cu o luna, in cadrul evenimentului de lansare Fiber Power 200 Mbps. UPC Romania foloseste in prezent Eurodocsis 3.0, tehnologie ce permite viteze de acces la internet de pana la 1 Gbps clientilor rezidentiali. De la inceputul anului 2013, UPC a investit semnificativ in proiecte de crestere a capabilitatii retelei si de extindere a ariei de acoperire cu servicii de internet de mare viteza – locuitorii din 18 noi orase se pot bucura acum de tehnologia Eurodocsis 3.0 si servicii Fiber Power de la UPC.

UPC a anuntat de asemenea acum o lună oferta speciala Fiber Youth, dedicata tinerilor pana in 26 de ani, cu abonament doar la internet.

68% din tinerii romani cu varste intre 18 si 26 de ani petrec in medie 22 de ore / saptamana pe Internet*. Generatia actuala este mereu online, intodeauna conectata prin intermediul internetului. In acest context, UPC Romania, una dintre cele mai mari companii de telecomunicatii din Romania, lanseaza o oferta special conceputa pentru publicul tanar – Fiber Youth, care are in centru serviciul de internet Fiber Power 100 Mbps

UPC anunta astazi disponibilitatea abonamentului sau de internet de mare viteza Fiber Power 100 Mbps, pentru tinerii romani cu varste cuprinse intre 18 - 26 de ani. Acestia se vor putea bucura de viteza Fiber Power si de o experienta online incredibila. UPC le propune tinerilor o solutie online integrata: Fiber Youth – Internet Fiber Power 100 Mbps, Wi-Fi si Smart Guard – la pretul de 39 de lei, TVA inclus.

„Oferta a fost special conceputa pentru a sustine obiceiurile de consum ale tinerilor – peste 60% dintre ei folosesc internetul pentru a socializa si aproape 50% pentru a urmari continut video online. Internetul ii ajuta sa fie mereu la curent cu noutatile, mereu in contact cu prietenii si familia. Au nevoie de viteze mari si de mobilitate. Solutia noastra este adaptata acestor obiceiuri” – declara Robert Redeleanu, Chief Marketing Officer (CMO) UPC Romania.

Oferta dedicata tinerilor este disponibila exclusiv online, la nivel national, incepand din 2 septembrie 2013.

Potrivit studiului, acest segment de varsta foloseste intens internetul pentru a asculta muzica, radio sau alte transmisii audio, pentru a descarca diverse fisiere audio, pentru a urmari continut video online, atat live cat si inregistrat, pentru a descarca fisiere video si a accesa Facebook. Acestea sunt activitati pe care, conform studiilor, tinerii le desfasoara zilnic cu o intensitate mai mare fata de populatia generala din mediul urban (varsta 15+).

UPC Romania ofera clientilor sai, pe langa servicii digitale care au la baza tehnologii de ultima ora, o experienta extraordinara – instalarea se face in maximum trei zile, echipamentele sunt disponibile imediat, iar clientii beneficiaza de suport tehnic specializat. Recentul raport ANCOM a pozitionat UPC pe primul loc, cu instalare a serviciului de internet intr-un timp record de 2 zile si 6 ore.

Serviciile de Internet prin cablu, tehnologie utilizata in Romania de UPC, ofera, in medie, 91,4% din viteza de download contractata de client, peste media europeana de 74%, potrivit unui raport recent al Comisiei Europene.


9 comentarii despre subiectul „UPC anunță capabilitatea rețelei sale de a oferi, în fiecare casă, viteze de până la 1 Gbps”:
Anonim

Si daca are capabilitatea de a oferi 1 Gbps , de ce nu ofera ? Rds ia facut azi praf cu ab lor de 500 mbps si 1000 mbps .

detrax

Pai asta e ideea: concurenta e benefica pentru clienti si obliga firmele sa dea mai mult, sa dea tot ce pot in materie de oferte. Daca RDS nu facea pasul asta de 1 Gbps, nici un operator mare nu il facea curand. Asa cum si pasul RDS a fost determinat de pasul UPC de a oferi 200 Mbps. Fenomenul se numeste economie de piata. :)

George GSLink

relaxativa oameni buni .... inca nu aveti calculatoare care sa duca 100% o conexiune gigabit ..... si nici pe cea de 500mbps de la rds

Anonim

Dar o crestere de la 10 MB la 30 MB va duce orice calculator, asa ca e binevenit upgradeul RCS. Nici nu am nevoie de mai mult.

Anonim

George GSLink , nu stiu ce Pc ai tu , dar eu am in calculator 8 GB ddr3 ram , un hdd de 3TB pe care daca scriu fisiere de dimensiuni mai mari imi atinge la scriere 150-180 MB, placa de retea gigabit integrata si un router tp link 1043 gigabit .
Sunt sigur ca cel putin 80% , din viteza care ne este promisa, pc meu o poate atinge .
George GSLink iti recomand daca iti iei gigabit , sa iti faci upgrade la PC :))

Anonim

alo upc? daca tot aveti in vedere sa va mai extindeti si in alte orase, nu uitati si de rosiorii de vede, de la caracal pana in rosiotii de vede sant 30 de km, e mult? sant si aici oameni, nu cimpanzei, ati promis ca pana la sfarsitul acestui an veti veni si la noi, noi tot va asteptam, bafta.

Anonim

romtelecomul ce face ???

Anonim

dormiti linistiti romtelecomu' scumpeste abonamentele

Anonim

RT intra in insolventa si daca nui cumpara nimeni ,FALIMENT, deja sunt depasiti de realitate

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile