vineri, 29 noiembrie 2013

1 decembrie 2013, între patriotism, televiziune și fasole cu cârnați

In ultimele zile am observat tot mai multe căutari pe HD Satelit pentru programul de 1 decembrie 2013 al televiziunilor din România.

Bineinteles, programul tv va fi asemănător cu acela din alti ani.

Va incepe cu discursuri "evocatoare" ale autoritatilor, urmate de transmisii cu defilări și hore ale patrioților cetăteni români.

Probabil imboldul național va fi învins de mireasma porțiilor de fasole cu cârnați și murături acrișoare, ce vor fi oferite la prânz ( de către diverse primării din țară ) cetățenilor infomentați de patriotism și obosiți de alocațiunile oficialităților, care vor începe cu siguranță mai devreme.

Cu toții vor uita însă că patriotismul nu este o izbucnire de emoţie scurtă, ci o dăruire statornică de o viaţă și că nu mai putem fi patrioți pe timp de pace, dacă nu construim nimic în viață, util pentru neamul românesc.

Patrioți au fost cei care au luptat in Revoluția din 1989 pentru a ne fi nouă mai bine, deși s-au inșelat amarnic, fiindcă ne-am ruinat economia din fals patriotism, pe ideea că dacă nu avem ruine, nu avem istorie...

Patrioti au fost bunicii nostri, cărora le treceau gloanțele pe la ureche în Al doilea Razboi Mondial pentru a-și apăra glia, dar in zadar, din cauză că România a fost vândută in vremurile nepoților lor.

Patrioți au fost cei care au infăptuit Marea Unire la 1 decembrie 1918, deși toate neamurile erau împotiva noastră.

Dar să lăsăm patriotismul celor dinainte și să revenim la "patriotismul" nostru, adică la programul tv: după ce toate aceste transmisii Breaking News vor incheia emisiunile live eroice de 1 decembrie 2013, vor începe apoi câteva ore de știri normale sau mai puțin normale, o slujbă de la Alba Iulia pe TVR, vreo emisiune in care ni se va arată de ce ar trebui să fim mândri că suntem români, iar spre seară vom viziona câteva concerte, piese de teatru și filme românești istorice.

De asemenea, Antena 1 va sărbători 20 de ani de la inființare, iar PRO TV va sărbători majoratul și trecerea la programe in general 16:9, uitând probabil să anunțe că pe 1 decembrie 2013 șeful vânzărilor din sase state al companiei mamă a Pro Tv ( CME ) își va încheia colaborarea cu aceasta. De 1 decembrie, "Pro TV e al tău", o "superproducţie" aniversară prezentată de Smiley şi Pavel Bartoş, va aduce vedetele într-o ipostază complet nouă. Ele vor trece în postura de concurenţi, fiind atent comentate şi analizate de un juriu special, format exclusiv din tineri de aceeasi vârstă cu Pro Tv.

Tot pe 1 decembrie 2013, de la ora 22:00, Liana Alexandru va reveni la ştirile Digi24, când va prezenta o editie specială cu sinteze din reportajele "Triumful unei naţiuni. Cine a înfăptuit România Mare".

Bineințeles, grilele de programe vor fi foarte diversificate, dacă sunteți interesați de  programul complet de 1 decembrie 2013 al tuturor televiziunilor din Romania, il gasiti dând click AICI. :)

Umpluți până la refuz de patriotism, dar fără să ințeleagă mai nimic, românii vor reveni apoi la fasolea fără cârnați de acasă și în final vor trage un pui de somn până dimineața, pentru a uita faptele de vitejie la care au participat eroic întreaga zi, alături de camaradul de arme, televizorul.

La Multi Ani, România !


Un comentariu despre subiectul „1 decembrie 2013, între patriotism, televiziune și fasole cu cârnați”:
Anonim

Nimic nou. In fiecare an aceeasi treaba. Aceeasi reteta. Acelasi sistem. Deja sti ce va fi/ ce va urma. Plictisitor

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile