sâmbătă, 9 noiembrie 2013

Abonamentele la internet, telefonie și televiziune prin cablu vor crește substanțial în 2014 ?

După cum bine stiti, a fost prezentat proiectul unei Ordonanțe de Urgență privind impozitul pe construcțiile speciale.

Printre noile obiective impozabile vor fi si liniile si cablurile aeriene de telecomunicatii (stâlpi, circuite, cabluri, traverse, console), platforme, turnuri si piloni metalici pentru antene de radiofonie, telefonie mobila, radio, tv.

Proiectul ordonantei prevede că impozitul pe constructii se calculeză prin aplicarea unei cote de 1,5% asupra valorii construcțiilor existente în patrimoniul contribuabililor la data de 31 decembrie a anului anterior.

Subliniem ca nu este un impozit pe profit, ci pe valoarea constructiilor speciale. De exemplu, oare ce valoare are rețeaua de cablu si fibra optică a RCS-RDS în întreaga Românie ? Oare ce valoare au toate emitătoarele si antenele unor operatori de telefonie mobilă ca Orange, Vodafone sau Cosmote ?

Aceasta ar însemna impozite de zeci de milioane de euro doar pentru companiile de telecomunicații, după cum chiar autoritătile estimează.

Deja Romtelecom, Cosmote, Orange si Vodafone au reacționat public împotriva impozitului pe constructii speciale, spunând că nou impoziti este neașteptat și va consuma mare parte din fondurile dedicate investitiilor ce trebuiau realizate în anul 2014.

Mai puțin afectate de această Ordonanță vor fi serviciile de televiziune prin satelit.

Însă serviciilor telecom care se folosesc de rețele terestre ( majoritare in țara noastră ), impozitul li se va adresa direct.

Dacă deja operatorii telecom mari sunt nemultumiți, oare ce va reprezenta acest impozit pentru operatorii mici de cablu si internet, care poate dețin rețele în anumite zone rurale, unde au doar câtiva zeci de abonați / stradă ? Cu abonamentele încasate vor plati doar impozitul pe câțiva kilometri de rețea ?

De asemenea, conform operatorilor, taxele de utilizare a spectrului ( pe care operatorii de telefonie le vor plati începand de anul viitor ) vor fi cu 40% mai mari decat cele anterioare licitatiei.

Si ca sa adaugăm si noi o întrebare, care probabil nu e subiectivă, mai ales ca până la urmă toate efectele acestei viitoare ordonanțe se vor regăsi tot in buzunarul clientului final: să ne asteptăm la cresteri substanțiale ale tarifelor si abonamentelor la telefonie, la televiziunea prin cablu / fibra optica si internet ?


6 comentarii despre subiectul „Abonamentele la internet, telefonie și televiziune prin cablu vor crește substanțial în 2014 ?”:
Anonim

Buna ziua, fiti siguri ca toate aceste noi nascociri de noi impozite , se vor rasfrange tot in facturile populatiei... Asta meritam.

Anonim

Va salut ! Am avut antena AKTA, cumparata cu pachet full. 2 abonamente cablu , 1 internet full. Din cauza scaderii puterii de plata, am renuntat gradat la TOATE. Daca asta se vrea.....NOI, nu mai putem...PACAT !

Anonim

Deci in tara asta chiar nu se mai poate trai. Nu se mai poate asa. Ori iesim toti in strada, da tot poporu' ori ne ducem dracului de tot. Si cred ca a doua varianta e mai plauzibila.

Anonim

Colegu mai verifica o informatie . Majoritatea stalpilor nu apartin furnizorilor de utilitati ci primariilor . Astia se impoziteaza pe ei ! :))

Dark

Anonim, asa scrie in proiectul de lege: stalpii care apartin operatorilor: nu e vorba de stalpii aia care sustin cabluri de care spui tu, ci de stalpii pe care sunt puse antenele de telefonie. :)

Colegul anonim, oricum ca idee, mai bine dadeai exemplu că proiectul prevede si impozitarea semnelor de circulație, care sigur toate apartin de autoritatile locale. Sa vezi cum o sa scoata semnele de circulatie si vom fi ca in Africa, animalul cu vehiculul mai mare va avea prioritate de trecere.

Anonim

Vor fi taxate cu 3 lei/m liniar impozit anual toate retelele de cablu, internet, telefonie fixa.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile