miercuri, 6 noiembrie 2013

Autoritățile spaniole încep să închidă televiziuni și radiouri publice ?

Ieri a fost anunțată decizia Tribunalului Superior de Justiție (TSJ) prin care este declarată nulă inițiativa societății de radio și de televiziune valenciană ( RTVV ), ce hotărâse concedierea a peste 1000 de angajati, în ideea de a-și continua activitatea cu costuri reduse de personal și a evita astfel închiderea cauzată de criza economică. Tribunalul a motivat că decizia de a disponibiliza o parte din personal este discriminatorie și a hotărât ca toți angajații demiși să revină la locul de muncă.

Dar bucuria a durat puțin, fiindcă la câteva ore după ce au aflat de hotărârea Curții Supreme, autoritățile regionale au luat o decizie "nediscriminatorie": se vor închide și lichida toate activele radiodifuzorului public RTVV, inclusiv Canalul 9, iar toți angajații vor fi trimiși în mod nediscriminatoriu în șomaj.

Administrația regională a motivat că nu mai are nici o altă alternativă pentru ca RTVV să continue activitatea, în afară de reducerea drastică de personal, iar cum aceasta măsură a fost considerată discriminatorie față de angajații demiși, poziția oficială poate fi rezumată în două fraze: "Noi ne-am propus disponibilizări pentru a păstra televiziunea și radioul. Fără disponibilizări nu putem continua".

Autoritățile au susținut că nu este rezonabil să păstreze o companie ce furnizează servicii de radio și televiziune și care are peste 1700 de angajati, chiar dacă Valencia, capitala comunității autonome cu același nume, este al treilea oraș spaniol ca mărime din Spania, iar limbile oficiale sunt castelana și valenciana.

Angajații RTVV au protestat aseară în fața sediului autorităților regionale. Vestea închiderii Canalului 9 si a radioului public regional a fost o una proastă pentru întreaga societate valenciană, alți locuitori alăturându-se manifestației, însă fără efectul scontat.

Este o veste ce afectează peisajul audiovizual al comunității autonome Valencia, dar este și precedentul și semnalul pentru o serie de măsuri cu consecințe naționale, concluzionează presa din Spania.


13 comentarii despre subiectul „Autoritățile spaniole încep să închidă televiziuni și radiouri publice ?”:
George

a fost anunțată TVE :)

Anonim

Hai sa fim seriosi, George. Nu cred ca se va anunta asa ceva vreodata, nu mai dezinforma cu comentariul tau.

Anonim

Asa ar trebui facut si cu TVR,Inchisa definitiv pentru ca nu este in regula sa mearga in continuare pe pierdere....si nici nu este ok ca taxa tv s-o mareasca si sa fie inclusa in factura de curent !!
Acest exemplu este demn de urmat.

Anonim

televiziunile regionale nu au de-a face cu televiziunea publica spaniola.
cele regionale sunt sustinute de catre comunitatile autonome (ceva de genul consiliilor judetene la noi).
si cum astea sunt cam in impas financiar e "normal" sa faca restructurari :)

Anonim

Pai ce TVR-UL nu e ``normal`` sa fie restructurat sau inchis atata timp cat merge pe pierdere si papa banii la populatia tari ?

Anonim

Este o televiziune publica regionala finantata de guvernul autonom Valecian.O televiziune foarte buna cu emisiuni de calitate si filme foarte bune o sami lipseasca pentru ca eu o urmaream constant findca locuiesc aici.

Anonim

Inca emite nu sa inchis.

Anonim

Pai nu scrie ca s-a inchis, ci scrie "se vor închide și lichida toate activele radiodifuzorului public RTVV", adica in viitorul probabil apropiat, daca nu se răzgândesc.

Anonim

Azi la ora 12,30 ora locala s-a inchis canal9RTVV.

Anonim

pe 29 noiembrie 2013 ora 00:19 sa inchis canal 9 si rtvv

Anonim

in plus mai erau si alte canale precum nou 24 care sa desfiintat vineri 29 noiembrie ora 00:19 nou hd care sa inchis tot vineri 29 noiembrie 2013 tot la ora 00:19 nou radio care sa inchis joi 28 noiembrie la ora 23:49 si nou si radio care sa inchis vineri 29 noiembrie 2013 ora 16:36

Anonim

probabil ca angajatii au intrat in somaj dupa toate necazurile intamplate cam de vreun an si cateva luni sa imi spuna cineva daca mai sunt in somaj

Anonim

A mai fost si nou 2 care sa inchis pe 5 sau 6 iulie 2013 fuzionand cu nou 24

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile