joi, 7 noiembrie 2013

CME are nevoie de finanțare ? Time Warner e dispus să acorde un împrumut

CEO Jeff Bewkes de la Time Warner a confirmat că poate asigura radiodifuzorului Central European Media Enterprises ( companie care detine si canalale PRo Tv din România ) un împrumut, cu condiția ca respectivul ajutor să fie considerat "corect" de ceilalți acționari.

Jeff Bewkes a declarat ieri : " Credem ca CME are posibilități foarte interesante pe termen lung . Deși nu există nici o garanție că se va ajunge la un acord , am fost și rămân foarte interesat de ceea ce s-ar putea realiza cu CME . "

Cu toate acestea , el a reiterat că orice tranzacție trebuie să fie "corectă pentru acționarii CME".

Săptămâna trecută, CME a avertizat că ar putea fi în imposibilitatea de a funcționa în următoarele 12 luni, cu excepția cazului în fonduri suplimentare vor fi asigurate.

CME a mai atenționat că Time Warner este cel mai mare acționar al CME, cu o participatie de 49.99 %. Astfel, centrul atenției s-a orientat către Time Warner.

Un element în favoarea CME este noua sa echipă ( co-CEO Christoph Mainusch și co-CEO Michael Del Nin) , despre care Bewkes a spus: "Avem încredere în noua conducere".

CME a planificat desființarea a 1.000 de locuri de muncă și posibila vânzare de operațiuni neesențiale, în încercarea de a stabiliza compania. Del Nin a dezvăluit săptămâna trecută rezultatele financiare, cu o pierdere operațională 45 de milioane de dolari SUA în trimiestrul al treilea.

Pe de altă parte, Bewkes a prezentat analiștilor de la o conferință rezultatele financiare ale Time Warner, care a avut venituri record pentru trimestrul al treilea de 6,85 miliarde dolari SUA ( 5,07 milioane euro ), cu un profit mai bun față de anul trecut (profit de 1,19 miliarde de dolari in 2013 ).

Veniturile canalelor premium ale companiei, cum ar fi de exemplu HBO si Turner Broadcasting , au crescut cu 5,4% față de anul precedent, ajungând la 3,52 miliarde dolari SUA, chiar dacă operațiunile de divertisment video, care includ producție de televiziune, au scăzut cu 7 %, ajungand la doar 2,7 miliarde de dolari.


2 comentarii despre subiectul „CME are nevoie de finanțare ? Time Warner e dispus să acorde un împrumut”:
Anonim

Ehehe, se strange cureaua. Nu va mai dura mult si asta se va vedea si in audiente. Mai putine mega shouri care costa o caruta de bani doar pentru o emisiune, si mai multe filme de mana a doua...

Anonim

in doi -trei ani gigantul time warner o sa fie actionar 100% pentru ca dispune de bani ! ronald lauder fondatorul companiei cme o sa fie istorie !

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile