vineri, 22 noiembrie 2013

Consola de jocuri Xbox One a fost lansată

Consola de jocuri Xbox One, produsă de către Microsoft, a fost lansată în Europa la miezul nopții. Prima lansare a fost în Marea Britanie. Este exact data de lansare care a fost anunțată anterior.

Aproximativ 300 de magazine de jocuri și 100 de magazine Tesco din Marea Britanie au lăsat ușile deschise, astfel încât gamerii au putut cumpăra noua consolă Xbox One.

Microsoft a avut evenimente de lansare în Londra, New York și Los Angeles, pentru a marca sosirea succesorului la Xbox 360 .

Lansarea a venit la o săptămână după cea din SUA pentru Sony Playstation 4. Astfel începe lupta pentru dominație dintre cele două console, care va deveni și mai acută în timpul sezonului cheie al Sărbătorilor de Iarnă.

Deși consola PS4 a fost lansat prima, aceasta lansare a avut loc doar în Statele Unite ale Americii și nu va fi pusă în vânzare în Marea Britanie și Europa până la 29 noiembrie. În contrast, consola Xbox One a fost pusă în vânzare în 13 de țări europene, începând de vineri, 22 noiembrie 2013.

Marc Whitten, șef producție Xbox One, a declarat că Microsoft a experimentat un număr fără precedent de precomenzi pentru Xbox One, care depășește cu mult pe cele de la lansarea Xbox 360:

"Sunt fericit că am ajuns în acest punct. Lansarea de astăzi este doar începutul unei călătorii uimitoare", a delcarat Marc Whitten de la Microsoft.

Lansările pentru diverse țări au loc la momente de timp diferite. Aceste date de lansare sunt de obicei decalate pentru a menține scăzute costurile de producție si de marketing, dar și pentru a oferi timpul necesar traducerii conținutului în diverse limbi.

În Marea Britanie, Xbox One costă aproximativ 429 lire sterline ( 514 de euro ), iar PlayStation 4 va costa 349 lire ( 418 de euro ) .

Xbox One include în pachet un nou tip de senzor Kinect ( mai evoluat decât prima generație a dispozitivului ), care este apreciat de gameri pentru că asigură controlul jocurilor prin mișcarea mâinilor și prin voce .

XboX One de Microsoft funcționează și ca un centru media pentru orice continut care poate fi vizionat pe un televizor, consola acționând ca un controler al unor receivere pentru televiziunea prin cablu și prin satelit.

Sistemul de telefonie online Skype ( achizitionat de către Microsoft) este de asemenea integrat în consola Xbox One.

Ambele console au pus accent pe latura socială a gamingului, oferind proprietarilor acestora servicii care le permit să se ​​joace online împotriva prietenilor sau a altor adversari online.

Specificațiile tehnice ale celor două console concurente ( de la Microsoft si de la Sony ) sunt oarecum similare, iar performanța grafică în jocuri este sunt mult îmbunătățită față de generația precedentă de console, cu un plus mai mare la rezolutia permisă in unele jocuri rulate pe PS4, conform opiniei expertilor în gaming.

Ambele console au pus accent pe latura socială a gamingului, oferind proprietarilor acestora servicii care le permit să se ​​joace online împotriva prietenilor sau a altor adversari online.

Cu un Sony PlayStation 4 concurent, dar mai ieftin cu 80 de lire sterline, Microsoft se va confrunta cu provocarea semnificativă de a convinge cumpărătorii că Xbox One este de investiție mai inteligentă. De asemenea, ambele dispozitive de gaming vor avea de înfruntat noua consolă a cărei lansare o pregătește Valve.


3 comentarii despre subiectul „Consola de jocuri Xbox One a fost lansată”:
Anonim

Xbox 360 lansat in 2005, Xbox One lansat azi.
Playstation 3 lansat in 2006, playstation 4 lansat saptamana trecuta.
Ce bine se spioneaza cele 2 companii,data dupa o diferenta de aproximativ 7-8 ani ,au reusit sa scoata urmatoarele modele la cateva zile diferenta.

Gandalf

Se stia cand se lanseaza, anuntasera public fiecare anul lansarii. Apoi in functie de cand au anuntat data lansarii fiecare, au lansat si ceilalti. S-au tatonat vreun an de zile. Consolele le aveau proiectate, ramasese sa fie doar testate, si acum le-au lansat, Cu siguranta sunt pline de buguri si erori, lansarea la cel putin unei dintre ele a fost grabita de lansarea celeilalte.

Anonim

Deja au aparut probleme la noile console: La Xbox One nu citeste discurile decat foarte greu sau deloc si se aude un zgomot ca de râșniță de cafea, la PS4 se supraîncălzeste iesirea HDMI ( Sony a recomandat să se infigă o bucată de tablă metalică lângă conectorul HDMI, pentru a prelua și disipa cadura ) Daca s-au grăbit cu lansările...

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile