miercuri, 20 noiembrie 2013

RCS-RDS domină piața de cablu tv din România

RCS-RDS a câştigat în doi ani şi jumătate aproximativ o jumătate de milion de clienţi noi pentru serviciile de internet fix, ajungând astfel să controleze o jumătate din acest segment al pieţei de comunicaţii, cu peste 1,6 milioane de abonamente, anunță Ziarul Financiar.

Informaţiile apar în prospectul emisiunii de obligaţiuni lansat în această lună prin care compania a împrumutat 450 mil. euro de pe pieţele internaţionale, document care a fost văzut de ZF.

În anul 2009, compania avea 36% din piaţa de servicii de internet din Ro­mânia, faţă de 46,7% la finele anului trecut.

Compania nu a mai oferit aceste informaţii de la în­ce­pu­tul anului 2010, atunci când, de asemenea, avea în plan lansarea unei emisiuni de obliga­ţiuni pe pieţele financiare globale.

Prospectul emisiunii de obligaţiuni văzut de ZF arată şi că RCS-RDS a ajuns la un portofoliu de aproape 2,4 milioane de clienţi pentru serviciile de cablu TV, respectiv o cotă de peste 61% din piaţa locală CATV. În luna decembrie 2012, RCS-RDS avea 2,3 milioane de abonaţi la serviciile CATV din 3,8 milioane cât număra întreaga piaţă.

Anul trecut, RCS&-RDS a înregistrat venituri aproximativ egale, de circa 130 mil. euro, atât din serviciile de internet fix, cât şi din cele de cablu TV, potrivit datelor din prospectul de emisiune. România a generat anul trecut venituri de 400 mil. euro pentru RCS-RDS, fiind astfel cea mai mare operaţiune a companiei. RCS&RDS a avut anul trecut o cifră de afaceri de 623,8 mil. euro, o pierdere netă de 20,4 mil. euro şi un profit operaţional înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 246,6 mil. euro.

În primul semestru din acest an, compania a obţinut venituri de 314,6 mil. euro, o pierdere netă de 0,9 mil. euro şi un profit operaţional (EBITDA) de 133,5 mil. euro.


10 comentarii despre subiectul „RCS-RDS domină piața de cablu tv din România”:
Anonim

Pe mine nu prea ma intereseaza piata de cablu tv, eu sunt cu piata dth- urilor. Adica aceea unde rcs rds e pe ultimul loc. Daca e sa ma intrebati pe mine de viitor nu e cablu tv ci dth- ul. Incet incet toti cei ce au cablu vor migra catre dth. Asta e mersul

marian

Si totusi pe cind canale H D....

mircea

@Anonim, nu ne intereseaza ca nu te intereseaza pe tine piața cablu tv. pe mine ma intereseaza, ca am cablu tv, nu DTh

@marian, Pai exista canale HD la cablu RCS-RDS. Nu ai citit cu atentie, nu e vorba in articolul asta de nimic de DTH, ci doar de cablu.

marian

Ma refeream la puzderia de canale hd existente pe piata romaneasca de cablu...doar titlul;articolului se refera cablu si nu dth

Anonim

Pentru Anonim: 15:56
Cablul nu cred ca va disparea si ma gandesc in cazul celor care locuiesc la bloc. Cei spre nord nu vor putea pune antene de satelit.
Ok, televiziunea digitala va lua locul celei analogice, dar... unii probabil nu vor avea semnal bun si tot un cablul vor trebui sa-si puna de la tv la antena de pe balcon ori pe bloc.

Anonim

Pentru Anonim 15:56
Draga consumatorule de televiziune dth, viitorul in retransmisie de programe tv este iptv si digital terestru serviciul dth ramane petru zonele unde fibra optica si transmisia pe digital terestru nu ajung.
Vizionare placuta! :D

Anonim

Da cablul este viitorul si bine inteles iptv! astea la oras! la tara DTH! dar din pacate Digi DTH sta foarte prost la capitolul HD si cred ca nici nu sunt sanse sa aparat HD pe satelit,zvonuri sunt dar sunt numai zvonuri IN Curand....;))))

Anonim

...fiecare cu ce-l doare...dar RCS rămâne cel mai tare... :)

Anonim

Cablu va mai merge in Romania cel putin 10 ani, nu uita ca Romania este saraca iar majoritatea DTH si alte servicii sunt scumpe (exceptie face digi care e ieftin dar grila e foarte slaba), mai apoi putem spune ca viitorul televiziunii este internetul IPTV, iar pentru a putea da televiziune in acest sistem ai nevoie de cabluri optice pentru a asigura o banda necesara receptionarii, mai e tv digital terestru, poti sa spun ca in zona Sibiului se fac teste cu tv digial terestru transmit 60 de programe pentru inceput si e foarte ok.

gean

Unde se transmit 60 de canale digital terestru in Romania ? Anonim, trezeste-te! :)))

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile