marți, 12 noiembrie 2013

România ocupă locul 1 în Uniunea Europeană după numărul de televiziuni de știri cu acoperire națională

Observatorul European al Audiovizualului a publicat un nou raport pentru piata TV de știri din Europa, acoperind 38 de țări.

Studiul oferă o imagine de ansamblu asupra raportului dintre canalele de știri naționale și internaționale, a raportului dintre televiziunile publice și private și privind limba dominantă a canalelor de știri din Europa.

Aceste noi statistici au ca sursă baza de date MAVISE TV a Observatorului European al Audiovizualului.

Potrivit raportului, aproape 300 de canale de știri sunt disponibile în prezent în Europa, din care mai mult de 170 sunt din Uniunea Europeană. În aceasta primă statistică sunt incluse si canale regionale sau locale din nișa știri.

Televiziunile de știri private domina peisajele media naționale, mai mult de 80% dintre canale fiind deținute de către companii private. Numărul de canale de știri emise gratuite digital terestru a crescut la 43, fața de numai 16 în urma cu patru ani.

Cele mai extinse distribuții pan-europene ale canalelor de știri din Europa le au CNN International, BBC World News, Al Jazeera English, Euronews și RT ( Russia Today ):

1 CNN International - 38 de țări
2 BBC World News Public - 37 țari
3 RT ( Russia Today ) - 35 țări
4 Al Jazeera English - 33 țări
5 Euronews English - 33 țări
6 France 24 English - 32 țări
7 Deutsche Welle Germania - 30 țări
8 France 24 Franța - 27 țări
9 Sky News - 26 țări
10 Euronews Rusia - 25 țări
11 CCTV News - 21 țări
12 Euronews Germania - 21 țări
13 Euronews Italian - 20 țări
14 Euronews Franța - 19 țări
15 Euronews Porugalia - 17 țări
16 Euronews Spania - 17 țări
17 Canal 24 Horas - 16 țări
18 Euronews Arabic - 14 țări
19 Euronews Turcia - 12 țări
20 Al Jazeera Arabic - 12 țări
21 Euronews Persană - 8 țări
22 Al Arabiya Private Dubai - 8 țări
23 Al Jazeera Balcani - 6 țări
24 Euronews Ucraina - 6 țări
25 France 24 Arabic - 5 țări
26 RT Spania - 4 țări

Cele mai multe canale de știri cu sediul in Europa folosesc limba arabă ( din cauză că foarte multe astfel de canale au sediul în Anglia), urmate de cele în engleză, turcă, franceză, germană și italiană, în această ordine.

După numărul total de canale de știri transmise la nivel național, România s-a clasat în Europa pe un surprinzător loc 2, după Turcia și la egalitate cu Albania, dar pe locul 1 în Uniunea Europeană.

In cele ce urmeaza, se poate studia numărul de canale de stiri din diverse țări, emsie la nivel național ( din statistică sunt excluse cele regionale și locale ), după considerația Observatorului European al Audiovizualului ( în total sunt 105 canale de știri cu acoperire națională, dintre care 21 publice și 84 private ):

Turcia - 17 canale ( 16 private si unul de stat )
Albania - 7 canale ( toate private )
Romania - 7 canale ( unul de stat, ai exact TVR News, si 6 private. Observatorul European al Audiovizulaului a inclus si definit ca fiind canale de știri următoarele: TVR News, Realitatea TV, Antena 3, Romania Tv, Nasul TV, The Money Channel, Digi 24, VTV ).
Italia - 6 canale, dintre care unul de stat
Franța - 6 canale, toate private
Federatia rusă - 6 canale, dintre care două de stat
Germania - 5 canale, dintre care două de stat
Regatul Unit - 4 canale, dintre care doar unul de stat
Spania - 4 canale, dintre care 3 de stat
Polonia - 4 canale, dintre care 3 private
Portugalia- 4 canale, dintre care 3 private
Croatia 1 - 4 canale, dintre care 3 private

Serbia, Bulgaria și Danemarka au fiecare câte 3 canale de știri cu acoperire națională, Bosnia Herțegovina, Ungari, Suedia, Letonia, Olanda și Elveția au câte două canale de știri cu acoperire națională, iar Grecia, Belgia, Norvegia, Lituania, Cehia, Irlanda, Macedonia, Slovacia au doar un singur canal de stiri cu acoperire națională.

România are o populație apropiată de cea a Olandei, dar în timp ce olandezii au doar două canale de știri cu acoperire națională, românii au șapte canale de știri cu acoperire similară.


10 comentarii despre subiectul „România ocupă locul 1 în Uniunea Europeană după numărul de televiziuni de știri cu acoperire națională”:
Anonim

B1 tv nu l am vazut in lista. Apropo, RESPECT lumea lui Banciu

Anonim

digi24 si nasu tv sunt echidistante restu numa de scndal audienta ai doare sai vezi care stiga mai tare unul fata de celalalt

Anonim

VTV televiziune la nivel national?
Eu n-am auzit pana acum. Am dat cautare pe net de curiozitate si am aflat ca e o televiziune din Ramnicu Valcea. Si cum are acoperire pe satelit pe net...?

Anonim

E corect, VTV are acoperire nationala ( ba chiar europeana ) prin satelit necodat. Cei de la UE care au facut studiul au inclus toate metodele de receptie, nu doar cele populare cum e cablul tv sau dth-urile.

Anonim

E si la RCS atat la Digi Tv cat si prin cablu. Are licenta de televiziune de stiri cu acoperire nationala.

http://en.kingofsat.net/find.php?question=vtv+romania&Submit=Zap

Oricum, ori cu VTV ori fara, tot suntem pe locul 1 in UE la televiziuni de stiri cu licenta nationala :)

Anonim

Nu e necodat. Este codat pe satelit.

Anonim

Nu conteaza cum e. Aici nu e vorba de faptul ca sunt codate sau nu. E vorba ca exista aceasta televiziune prin satelit, deci are acoperire si posibilitate de receptie in intreaga Romanie si nu numai.

ROmanul

Pentru Anonim 22:32.
Cand am spus: "Nu e necodat. Este codat pe satelit." ii raspundeam lui Anonim 21:16 care a spus ca e pe satelit necodat.
Eu consider ca e o televiziune de stiri la nivel national pentru care trebuie sa platesti pentru a o vedea.
Pe de alta parte nu inteleg cum in Germania sunt doar 5 televiziuni de stiri din care trei private si doua de stat. La noi sunt mai multe televiziuni pentru fiecare partid...

Anonim

Ok. Pai probabil restul din Germania sunt generaliste, de filme, regionale etc. S-a tinut cont de probabil de ce e trecut in acte si nu de faptul ca mai transmit stiri si alte televiziuni generaliste, ci doar de faptul ca sa fie asa trecute in acte, ca televiziuni din nișa de stiri. nemtii sunt oameni seriosi, muncesc, seara se uita la divertisment sau la un film, nu pun accent pe stiri, pentru ca țara merge bine, nu ca Romania. Interesul la altii e pe muncă si constructie, nu pe barfă politcă... Stirile nemtesti sunt serioase, nu vezi tragedii, pitipoance si abureli decat extrem de rar. Merg mult pe stiri internationale si stiri locale la regionale.

Anonim

ASTAI ROMANIA ,avem cele mai multe scandaluri ,cancanuri,de ce si nu stiri

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile