marți, 5 noiembrie 2013

Televiziuni locale Digi24 au devenit televiziuni regionale

Cinci televiziuni locale ale Digi 24 au primit de la CNA aprobarea să devină televiziuni regionale.

Unii membri ai CNA au fost rezervați, arătând ca RCS-RDS ar putea înlocui în grilele de programe din teritoriu alte televiziuni regionale cu televiziunile Digi24, dar şeful Biroului de Licenţe -Autorizări al CNA a spus că pe de o parte în acest an televiziunile Digi 24 nu pot fi incluse în lista "must carry" pentru operatorii de cablu din România ( ci doar de la inceputul anului viitor), iar pe de altă parte că este decizia televiziunilor de a se declara sau nu libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnico-financiare.

Însă vice-preşedintele CNA a spus că el crede că televiziunile Digi24 sunt interesate și vor solicita intrarea in lista must-carry, mai ales că distribuitorii ce retransmit servicii de programe au obligaţia, la nivel regional şi local, să includă în oferta lor cel puţin două programe regionale şi două programe locale, acolo unde acestea există, iar criteriul de departajare va fi ordinea descrescătoare a audienţelor.

RCS-RDS a solicitat modificarea licenţelor locale în licenţe regionale pentru Digi 24 Iaşi, Digi24 Timişoara, Digi24 Cluj, Digi24 Braşov, Digi24 Galaţi, Digi24 Constanţa, Digi24 Craiova și Digi24 Oradea, licențe pe care le obținuse pe 15 martie 2012, dar a primit aprobarea pentru a deveni regionale doar pentru televiziunile Digi24 Timişoara, Digi24 Oradea, Digi24 Constanţa, Digi24 Iaşi, Digi 24 Craiova, din cauză că televiziunile din Braşov, Galaţi şi Cluj nu au împlinit un an de emisie sau nu au început emisia.

Pe lângă județele de origine, canalele Digi24 vor deservi si alte județe:

- Digi 24 Iaşi va fi o televiziune regională și pentru Suceava, Bacău, Neamţ, Vaslui, Botoşani.
- Digi 24 Oradea va emite și pentru Satu Mare.
- Digi 24 Timişoara va transmite și pentru Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara.
- Digi 24 Craiova va fi dedicată și pentru Teleorman, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Olt, Teleorman.
- Digi 24 Constanţa va asigura regionalitatea și pentru Tulcea, Ialomiţa, Giurgiu, Călăraşi.

Televiziunile regionale Digi 24 vor transmite programe producţie proprie în proporție de 90%, dar și programe preluate de la Digi Sport, iar grila va fi formată din programe de informare (85%), programe educative şi culturale (10%) şi programe de divertisment şi alte tipuri de programe (5%).

Aceste televiziuni regionale Digi24 nu vor transmite publicitate, iar RCS-RDS își propune să aibă un corespondent în fiecare județ al României.


4 comentarii despre subiectul „Televiziuni locale Digi24 au devenit televiziuni regionale”:
Anonim

Poate sa fie si digi 48 hd, nu sunt cine stie ce. Aceasi politica a postului, nici o verticalitate, nici o credibilitate. Posturile digi regionale au aparut pe piata/ pe piete pentru ca au fost impinse in fata de niste "baieti" nu pentru ca au fost asteptate, nu pentru ca lumea credea in ele.

Anonim

Stimate Anonim Postul Digi 24 HD este un exemplu de cum se face televiziune profesionista . Avem pe piata posturi de stiri vopsite in culorile partidelor . USL : TVR NEWS, ANTENA 3 , Romania TV, Realitatea TV (PNL) BASESCU PMP -FC : B1tv . Se simtea nevoia unei voci neutre . Digi24HD impreuna cu Nasul TV au relatat depre protestele anti-rmgc . Au fost niste oaze de libertate in momentul in care marile trusturi nu transmiteau o imagine de la proteste .! Imi place stilul lor neutru gen presa vestica

Anonim

Corect !

Anonim

Sunt de aceeasi parere, sunt singurele televiziuni impartiale si care prezinta stiri normale, fara prea multă politica partinitoare si fara stiri de senzatie de 2 lei. De asemenea, apreciez stirile externe de la ei, la ceilalti cam lipsind cu desavarsire adevaratele stiri externe. Bravo Digi 24 !

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile