duminică, 10 noiembrie 2013

Un administrator de site cu televiziuni online, condamnat la 2 ani cu executare

Creatorul unui site web care retransmitea ilegal meciuri de fotbal live din English Premier League a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare, de către Sheffield Crown Court. Instanța îi pregătea o pedeapsă mai mare, dar, după ce a recunoscut faptele, pledând ca vinovat de infracțiunea de fraudare, pedeapsa a fost redusă la 24 de luni.

Oficialii Premier League au depus la Federation Against Copyright Theft ( FACT ) o plângere cu privire la website-ul în cauză, în ianuarie 2012.

Administratorul dezvoltase de acasă un website, oferind online meciuri pentru aproximativ 10.000 de clienti, contra sumei de maxim 29.99 lire sterline pe sezon. El a preluat cu abonamente legale meciurile difuzate prin satelit de către serviciul DTH ( televiziune cu plată ) al companiei BSkyB.

Ancheta a concluzionat că învinuitul a furnizat și date de identitate false pentru a încheia mai multe abonamente Sky, cu intenția de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală ale companiei. Ambele infracțiuni au fost suficiente pentru ca el să fie acuzat de fraudă si infractiuni privind drepturile de autor. De asemenea, a fost stabilit un prejudiciu de 500.000 lire sterline, care va fi recuperat prin vânzarea proprietăților deținute de către administratorul website-ului în cauză.

Kieron Sharp , director general FACT, a declarat că există o puternică mișcare online, cu operațiuni ilegale, dar sofisticate și profitabile, concluzionând: "Vom continua sa protejăm proprietatea intelectuală a membrilor noștri, asigurându-i că pot continua să investească în moduri noi și interesante de a oferi programe de sport, filme și alte emisiuni. Vom ajuta la eliminarea distribuției ilegale a programelor tv, indiferent unde și cum are loc încălcarea drepturilor operatorilor tv".


Niciun comentariu despre subiectul „Un administrator de site cu televiziuni online, condamnat la 2 ani cu executare”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile