miercuri, 18 decembrie 2013

Chromebase, primul PC All-in-One cu sistem de operare Chrome

LG a anunțat primul PC all-in-one ( denumit Chromebase) care va rula sistemul de operare Chrome de la Google.

Până în prezent, sistemul de operare bazat pe Linux a venit doar preinstalat pe laptop-uri sau computere care necesită un monitor separat.

Computerele bazate pe Chrome tind să fie mai ieftine decât cele cu Windows, deoarece Google nu taxează producătorii pentru folosirea sistemului de operare. Cu toate acestea, acest tip de computere execută o gamă mai restrânsă de aplicații, dar Google promovează o serie de alternative gratuite sau plătite, bazate pe interfață web, care pot fi executate prin intermediul browser-ului sistemului de operare. Exista mii de astfel de aplicatii.


Google Chrome OS este așsadar un sistem de operare proiectat pentru a lucra în primul rând cu aplicatii web. Interfața are o abordare minimalistă și constă aproape în întregime din doar browser-ul web Google Chrome, deoarece sistemul de operare este destinat utilizatorilor care isi petrec majoritatea timpului lor de pe calculator pe internet. Aplicatiile "native" de pe Chrome OS sunt browser-ul web, un media player și un manager de fișiere. Aceasta înseamnă că Chrome OS este un sistem de operare "web client". Chrome OS este versiunea comercială instalată pe hardware-ul specific de la producători parteneri Google.

Succesul de care LG il va avea cu acest computer bazat pe sistemul de operare Chrome poate depinde de prețul dispozitivului.

Dotat cu un ecran de 21.5 inch IPS ( 55cm ) Full-HD 1080p, computerul Chromebase va fi apreciat nu doar de cei care navighează pe internet, ci si de cei care vor dori sa urmeareasca filme High Definition. Procesorul va fi Celeron, iar sistemul a beneficia de 2 GB de RAM.

Acest PC are însa doar 16 GB de memorie nevolatilă, ideea fiind ca utilizatorii să stocheze o mare parte din fisiere in servicii Cloud. Aceste elemente ar trebui să ajute cu siguranță la reducerea costurilor. Firma LG din Coreea de Sud va păstra însă secret prețul până în ianuarie 2014, când computerul va fi lansat oficial la Consumer Electronics Show ( CES ) din Las Vegas.

Samsung a avut deja succes cu laptopurile cu Chrome OS, care au au dominat ecosistemul de doi ani, aceasta reprezentând o creștere specială pe piața PC-urilor, care în general au pierdut din vânzări în favoarea smartphone-urilor si tabletelor.

Dispozitivele cu sistem de operare Chrome au înregistrat o creștere 1542% față de anul precedent, comparativ cu un declin de 12% din piata de notebook-uri și laptop-uri și o scădere de 10 % în sectorul PC-urilor desktop. Totusi, din 697000 de unități vândute în al treilea trimestru, Chrome OS a reprezentat o mica parte din piata.

Chrome OS ajută și la promovarea serviciilor proprii Google, pe care consumatorii vor continua apoi să le utilizeze și pe Android sau alte dispozitive.


2 comentarii despre subiectul „Chromebase, primul PC All-in-One cu sistem de operare Chrome”:
Anonim

Vad ca se continua pe ideea ca oamenii sa foloseasca cloud-ul cu forta. Adica ii punem doar 16GB.
Cumparati-va oameni buni HDD-uri ca nu se stie daca nu se vor interzice peste cativa ani si se vor vinde mai greu ca armele. O sa ai nevoie de permis port HDD... si daca esti prin cu unul fara autorizatie atunci vei fi considerat terorist ca de ce nu folosesti cloud-ul ca ai ceva de ascuns...
Sa mai zica cineva ca nu e nici o conspiratie bigbrother...

Anonim

Se poate instala Chrome OS peste un laptop care are Windows 7?
Adica vreau sa stiu daca Chrome OS este mai rapid decit Win 7.
Eu intrebuintez laptopul doar pentru navigare net.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile