miercuri, 18 decembrie 2013

Cum transformi un telefon cu Android într-un mediaserver DLNA pentru filme cu subtitrare

Nu trebuie sa iti cumperi un dispozitiv NAS dedicat pentru a putea urmari filme pe televizorul tău smart compatibil DLNA si nici sa tii calculatorul pornit pentru a rula un mediaserver.

Este suficient un telefon sau o tableta cu Android, chiar cu performanțe scăzute, pe care il poti tranforma într-un mediaserver DLNA de filme cu subtitrare, de muzică, fotografii etc.

Nu sunt necesare performante speciale la tableta sau telefon, fiindca telefonul va transmite filmul fără transcodare, la calitatea originala, deci nu va exista un consum semnificativ de resurse. De asemenea, nici subtitrarea nu va fi suprapusa peste film, ci va fi trimisa ca date separate, încat dvs. veti putea controla pozitia, marimea, culoarea acesteia direct de pe televizor, exact asa cum puteti sa faceti dacă vizionati filmul de pe un hard-disk extern ( deci in functie de caracteristicile televizorului dvs).

Ai nevoie de:

- un televizor compatibil DLNA ( Am verificat pe un televizor LG LM620S )
- un telefon sau o tableta cu sistem de operare Android minim 2.1 sau mai mare ( Am verificat cu un telefon Samsung Y Duos, mai exact GT-S6102, cu procesor single-core sub 1000 Mhz si Android 2.3.6. Este un telefon cu prețul sub 500 RON).
- un router wireless
- aplicatia BubbleUPnP UPnP/DLNA, care se downloadeaza gratuit de aici.
- un card SD la telefon, cu cat mai multa memorie liberă, pe care sa copiati filme cu subtitrare .srt cu acelasi nume cu filmul.

1. Conectezi televizorul la reteaua locală ( recomandabil prin cablu ), iar telefonul sau tableta prin Wi-Fi.
2. Instalezi pe telefon sau tableta aplicatia BubbleUPnP UPnP/DLNA de mai sus.
3. Pornesti aplicatia. Dupa cateva secunde de scanare a SD cardului, pe televizor va aparea la sursele de intrare sau in meniul specific serverul DLNA Bubble.
4. Accesati-l folosind telecomanda televizorului, alegeti filmul preferat si folderul Video care va fi afisat pe televizor si dati OK. In cateva secunde filmul va porni, iar subtitrarea va fi afisata corect in limba română.


14 comentarii despre subiectul „Cum transformi un telefon cu Android într-un mediaserver DLNA pentru filme cu subtitrare”:
Anonim

foarte misto

Anonim

Vede si flv-uri downloadate de pe net? Ori toate mkv-urile?
Am luat doua NAS-uri si unul se blocheaza dupa 2-3 zile si pentru a vedea noile fisiere transferate trebuie restartat, iar altul nu reda nici flv-uri nici toate mkv-urile nici toate fisierele mp4 o porcarie. E adevarat ca nu se blocheaza si vede imediat fisierele noi adaugate, in schimb daca faci transfer pe el atunci nu mai reda nimic si se blocheaza orice redare.
Eu zic ca mai ieftin si mai sigur este un laptop ieftin cu win7 plin cu HDD-uri externe pe USB.

Anonim

Reda orice reda televizorul. Telefonul nu face conversie, ci doar trimite fisierele asa cum sunt. Daca televizorul stie sa redea formatele, le reda.

Anonim

Am incercat dar mie nu imi merge ....de pe o tablet Samsung tab2 pe un tv lg 32le4900

Laurentiu

Trebuie sa iti mearga, modelul tau de televizor are DLNA. Daca vrei sa te ajute cineva sa vezi unde ai gresit, da mai multe detalii, de exemplu de ce nu iti merge ( nu iti apare serverul pe tv, nu vezi fisierele de pe card pe tv, nu le reda televizorul desi le vede etc). Explica detaliat. Asa un simplu "nu imi merge" nu te ajuta cu nimic sa iti ofere cineva un sfat.

Pintea Catalin

Interesant, dar eu cu Samsung Galaxy SIII si cu aplicatia AllShare dau direct din player-ul telefonului conectat la router-ul wireless la care este conectat telefonul sa imi vada fisierele video direct pe tv-ul LG 42LM620S. Doar ca din cate vad nu imi vede si subtitrarea care are aceeasi denumire cu fisierul. Voi incerca si cu aceasta aplicatie. Multumusc foarte mult pentru aceasta sugestie si explicatii.

Anonim

Sunt multe aplicatii care fac mediaserver de pe telefon, dar asta e intradevar mai deosebita ca functioneaza prin ea si subtitrarea. Testat, merge perfect pe un amarat de telefon cu Android 2.3. Th !!!

Anonim

Pentru anonim 10:04 si citez mesajul tau:
"Reda orice reda televizorul. Telefonul nu face conversie, ci doar trimite fisierele asa cum sunt. Daca televizorul stie sa redea formatele, le reda."

Si eu am crezut la inceput asta. Dar nu este asa.
Primul indiciu ca nu e asa a fost cand am constatat ca acelasi fisier video merge pe un stick pe USB, dar pe NAS GoFlex Home nu mergea. TV-ul vedea pe USB mai multe tipuri de fisiere decat se pot reda pe NAS-ul respectiv. Apoi din cauza problemelor (se bloca dupa 2-3 zile si trebuia restartat, etc) am luat altul anume MyBookLiveDuo de 6GB. Transferand filmele de pe primul pe al doilea am constatat ca si mai multe fisiere nu sunt redate din cauza de format neacceptat. Le vede in lista dar nu le reda.

In manualele celor doua NAS-uri scrie clar ce tipuri de fisiere sunt acceptate.
Exemplu: http://www.seagate.com/staticfiles/support/docs/goflex/goflex_home_user_guide.pdf

Cautand mai mult pe net am aflat ca DLNA este de fapt un fel de streaming. Adica playerul este in NAS iar tv-ul doar reda acel tip unic de stream. Eu iti spun din experienta nu din povesti. Si apropo: Am instalat pe win7 si softul AllShare de la Samsung si merg toate fisierele pe care le vede win7 adica toate. Asa ca televizorul nu primeste fisierul si-l reda ci primeste un fel de stream de la media playeryl serverului NAS.

Anonim

Si am uitat pentru Anonim 10:04.
Daca reda televizorul fisierul asa cum il primeste de ce nu pot seta nimic la subtitrare de la tv (dimensiune subtitrare, etc) ci doar daca mediaserverul stie subtitrari? Pentru ca subtitrarea pe imagine o adauga DLNA-ul si nu tv-ul pentru playerul este in NAS nu in TV.

mediaserverul DLNA nu este un simplu share la fisiere. Daca ar fi fost asa atunci puteam vedea si orice fisier stocat in retea de orice calculator care nu a setat parole pentru acces la fisiere.

Anonim

Anonim, tu ai incercat acest program de telefon ???? Eu nu am vorbit despre acel dispozitiv NAS al tau! Eu vorbesc despre acest program pentru Android ! Tu nu vezi inclusiv din poza aia ultima din articol ca poate sa modifice marimea subtitrarii, pozitia, culoarea etc, deci subtitrarea e trimisa separat? NAS-ul ala al tau o face conversie, daca programul asta nu ! EU POT SA MODIFIC SUBTITRAREA PE TV CU PROGRAMUL ASTA CUM VREAU !

Anonim

Instaleaza programul asta Bubble in telefon sa vezi ca are optiune de fabrica setata sa nu faca nici o transcodare. Daca vrei tu, o poti modifica sa faca transcodare , asa cum face acel dispozitiv NAS al tau, dar nu ii vad rostul unei astfel de munci in plus pentru telefon. E setată default aplicatia asta Buubble dupa instalare cu optiune FARA TRANSCODARE. Scrie negru pe alb in aplicatie, daca o instalezi te vei lamuri. Doar daca vrei tu sa modifici setari pe acolo o determini sa faca transcodare, dar nu ii vad rostul unei astfel de modificari.

gean

Fratilor, lasati teoriile, merge suuuupeeerr aplicatia ! Perfect ! Si eu pot sa modific subtitrarea cum vreau pe tv, ma mir ca nu am gasit aplicatia asa mai de mult timp, că dă peste nas :))) multor NAS-uri si mediaservere, tinand cont ca e o aplicatie pentru telefon !

Anonim

Pentru Anonim 09:03.
M-am uitat la toate setarile posibile. Nu exista nici o transcodare sau ceva similar la WD MyBook Live Duo similara cu ce zici ca ar exista la aplicatia respectiva de pe telefon. Nici la GoGlex Home de la Seagate nu exista asa ceva. Unii chiar se plangeau ca dupa update la MyBook Live Duo nu mai puteau reda anumite tipuri de fisiere video.

Dar iata ce scrie in interfata web: "DLNA Media Server - Streams music, photos, and videos to any compatible device throughout your home"

Cand o sa am timp o sa incerc si eu aceasta aplicatie, si o sa vin cu impresiile aici.
Oricum articolul este foarte interesant si mai ales util.
Astept un articol: Fa-ti server web cu php si mysql pe un telefon mobil si gazuieste-ti site-ul acasa. Eventual poti sa-ti faci un cloud cu 100 de telefoane mobile expirate... si o sa ai o putere de procesare cu mult mai mare decat a oricarui server clasic.

La multi ani la toata lumea!

Anonim

Pentru BubbleUPNP puteti seta tv-ul ca si renderer (in speta un 42LA640S) si dupa selectarea fisierului, la apasarea butonului play in aplicatia de pe tableta tv-ul va trece in modul media player si va afisa fisierul (folositi telecomanda tv-ului doar pentru parametrii legati de subtitrare).

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile