luni, 30 decembrie 2013

Displair, ecranul interactiv proiectat în aer

Cu noua tehnologie Displair, imaginile proiectate "în aer" ( de fapt pe o "suprafață" din vapori de apă ) nu mai reprezintă un vis. "Ecranul" asigură o imagine care este translucidă, permeabilă și, spre deosebire de cu ecranele normale, "plutește" în aer. Grație sistemului precis de recunoaștere a gesturilor, Displair este capabil să recunoască mișcările mâinilor, asigurând manipularea virtuală a obiectelor proiectate.

"Ecranul" este creat pe un strat de "ceață", care este compus din particule de apa foarte mici. Interactivitatea tridimensională este posibilă cu ajutorul unor senzori in infrarosu și a unei camere video.

Echipat cu un sistem de recunoaștere a gesturilor, Displair devine un ecran multitouch 3D, ce stabileste un nou nivel de interacțiune cu utilizatorul, de data aceasta în spațiu liber. Se pot de asemenea manipula obiectele afișate: doar cu mișcări ale mâinilor se pot mări, micșora sau muta elementele proiectate sau se pot crea unele noi.

In mod normal, imaginile ar trebui sa fie foarte putin vizibile in anumite conditii de iluminare, însă tehnologia de ajustare automată transformă imaginea intr-una strălucitoare și contrastantă.

Displair creează o imagine transparentă și liber permeabilă, contribuind astfel la conservarea spațiului. Aparent delicat, "ecranul" creează o imagine care se păstreaza completă chiar și atunci când este pătrunsă de obiecte sau de degetele de la mână.

Displair îsi aduce aportul și la umiditatea aerului din încapere si are un consum de energie redus.

Există mai multe idei de pionierat care au fost utilizate în tehnologia dispozitivului Displair. Un exemplu este tehnologia care ajută la menținerea fermității imaginii chiar și când apar curenti de aer, acestia fiind redirectionati vertical cu ajutorul unui design aerodinamic.

Displair este completat și de un set de aplicații pentru telefon sau tableta, care fac utilizarea mai ușoară. Pentru situatii speciale, care necesită aplicații profesionale adaptate, echipa de dezvoltare software a Displair promite că va ajuta la realizarea acestora.


Un comentariu despre subiectul „Displair, ecranul interactiv proiectat în aer”:
Anonim

Cea mai buna aplicatie pentru acest displair: Generarea de fantome vaporoase.....

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile