joi, 26 decembrie 2013

Imagine instabilă tuner pc pentru receptie satelit

Posesorii de placi pc ( tunere pc) de receptie pc satelit ( de exemplu Skystar HD 2 sau alte placi satelit ) pot intampina problema instabilitatii imaginii, care este afisată cu diverse erori ( frame-uri lipsă, frame-uri repetate, patrățele pe imagine etc ), chiar daca aveti o calitate buna la semnal.

Prima data incercati cu un alt RAM, este prima probabilitate pentru artefacte. Dacă aveti două placute de RAM, testati pe rand cu cate una, sa vedeti daca mai apar artefactele, Daca nu mai apar, problema e de la RAM-ul cu care apar artefacte. Daca nu dispar artefactele, cititi mai departe.

ATENȚIE: Pentru inceput, verificati orientarea LNB-ului, rotindu-l pentru a obtine o calitate maximă posibilă a semnalului ( deci calitate, nu nivel al semnalului, acela fiind obtinutiin special din orientarea antenei ). Calitatea semnalului trebuie sa fie intotdeauna mult mai mare decat nivelul semnalului. Daca este calitatea mai mica decat nivelul semnalului, probabil una dintre cauze este LNB-ul reglat incorect. Este recomandabil să incercati reglarea LNB-ului, rotindu-l in timp ce receptorul este setat pe un canal cu calitate mai mică a semnalului, dar cu semnal peste 50% ( daca aveti astfel de situatii ). De asemenea, puteti incerca si reglarea LNB-ul pe orizontală, înainte si inapoi, puteti obtine si din aceasta operatiune un posibil plus de calitate.

Aceste probleme pot avea o cauza simplă: incompatibilitatea cu accelerarea hardware a plăcii video.

Pentru a elimina aceast problema, tot ce trebuie sa faceti este să dezactivati utilizarea accelerării hardware GPU, adica DirectX Video Acceleration ( notată deseori ca DXVA sau DXVA2 ) din filtrul sau codecul video folosit), bineinteles, urmata de o crestere a utilizarii procesorului CPU.

In functie de playerul video folosit ( ProgDVB, DVB Viewer, DVB Dream etc ), aceasta dezactivare se poate efectua din diverse locatii ale meniului playerului, dar in general din meniul Video, unde creați graph-urile video prin alegerea codecurile video. Accesti setarile codecului video ales si dezactivati accelerarea video DXVA ( sau alegeti exclusiv utilizare decodare software sau SW ). Mai jos aveti un exemplu de astfel de setare la Prog DVB cu codec Cyberlink 9.

Daca nici prin aceasta metoda nu scapati de probleme, puteti alege sa schimbati si video-renderul cu unul software, cu dezavantajul ca nu veti mai putea afisat OSD-ul si subtitrarile.

Daca nici asa nu reusiti sa scapati de probleme, incercati si alte codecuri video si eventual schimbati si demultiplexorul ( de exemplu, la ProgDVB il schimbati din Setari - Optiuni - Main ).

Cum am spus , aceasta accelerare video hardware poate fi doar una dintre cauze, iar dezactivarea sa nu va rezolve problemele, cauzele putând fiind foarte variate, inclusiv defectiuni hardware ale tunerului de receptie pc sau buguri/setari gresite ale driverului software utilizat, uneori aproape imposibil de depistat.

De asemenea, util este sa incercati sa cresteți sau să scădeti cu 1 sau 2 valoarea LOF de la LNB. De exemplu, in ProgDVB se poate centra aceasta valoare pentru un LNB putin decalibrat, din Settings, Tv Sources, LNB Settings.

Asteptam la comentarii si alte sfaturi si metode descoperite de dvs pentru rezolvarea acestor probleme.


23 de comentarii despre subiectul „Imagine instabilă tuner pc pentru receptie satelit”:
lkm

Ma puteti ajuta cu un driver pentru placa asta : https://www.technisat.com/en_XX/SkyStar-S2/352-2675-1676/ am nevoie de driverul 4.2.2 ca am incercat toate driverele si nu merge niciunul...are semnal dar nu scaneaza si nici nu reda niciun canal salvat...

Administrator

Pai de ce să folosesti un driver asa de vechi ? Foloseste driverul cel mai nou ( 4.6 ) pentru placa ta:

ftp://tsdownload:JP7g5hVD@ftp1.technisat.de/assets/medias/common/22/soft_deen_SkyStar-S2_001.zip

Vezi că poate ca nu ai instalat driverul corect, uneori nu se instaleaza direct din executabil.

Instalezi driverul din executabil, dai restart PC, apoi trebuie sa intri in Device manager ( click dreapta pe My Computer, apoi pe Proprietati, apoi pe Device manager ), selectezi placa si sa dai update driver si apoi alegi Browse my computer for driver si apoi selectezi folderul unde e driverul dezahivat. Il va gasi automat, îi permiti sa il instaleze si dupa ce finalizeaza instalarea dai din nou restart la si incerci apoi scanare.

Esti sigur ca ai antena corect orientata ( ai testat si ai semnal pe alt receptor )? Și ai selectat din playerul DVB folosit ca sursă de semnal placa ta ( tunerul ) de satelit ?

lkm

scuze ca am raspuns greu... am instalat prin toate modalitatile sa instalez driverul in pc...antena e corecta ca o folosesc pe un receiver. Am citit undeva ca cica e posibil sa fie placa blocata ..acum nu stiu ce sa cred.

Anonim

Instaleaza ProgDVB si vezi daca iti recunoaste placa SkyStar pe care o ai:

http://www.progdvb.com/download_progdvb.html

lkm

da, o recunoaste

Anonim

Înseamnă că 100% ai instalat driverul bine. Nu e problema de la driver, lasă-l asa. Alta e problema. E posibil sa fie defect tunerul plăcii.

lkm

eh asta e...oricum am cumparato cu 10 lei din bazar de la un turc :))

lkm

multumesc pentru ajutor si pt timpul acordat

Anonim

Buna!am o placa geniatech digistar 2HD si nu gasesc drivere pe net,de la producator nu se pot lua,am cautat peste tot dar nu am gasit,aveti o solutie cumva,va multumesc mult!

Anonim

Pai producatorul acelei placi a sters driverul din FTP-ul de download. Ai incercat sa instalezi manual, din Device manager, drivere de la alte placi, gen cele de tip BDA ?

Probabil placa ta foloseste un driver Conexant BDA DVB-S. Uite aici manualul placii tale, la pagina 7 arata ce driver ar functiona:

http://www.yumpu.com/en/document/view/7520866/dvb-s-tv-products-mygica

De exemplu incearca sa instalezi manual acest driver de la o placa cu driver similar:

http://kworld.server261.com/kworld/driver/dvbs_hm2/dvbs100/v6.0.1020.4.070622.zip

http://us.kworld-global.com/main/prod_in.aspx?mnuid=1306&modid=10&prodid=98&flag=1

Sau cauta si alte drivere de la placi cu driver Conexant BDA DVB-S.

Mai mult nu am cum sa te ajut, in conditiile in care producatorul placii tale a abandonat suportul pentru aceasta. Eventual trimite-le un email in engleza si spune-le ca nu poti descarca driverul, ca nu mai exista pe serverul lor si sa iti trimita driverul sau sa repare eroare de pe site.

Anonim

Va multumesc mult pentru ajutor! Va doresc un an nou fericit si sarbatori fericite in continuare!

Anonim

Buna!referitor la placa geniatech digistar 2HD,am incercat mai multe drivere dar fara succes,am scris la cei de la geniatech dar nimic,poate aveti careva aceasta placa si aveti drivere,eu am primit placa fara drivere cadou,mentionez ca a fost sigilata este ok o vede in device manager.am incercat si pe xp toate variantele de drivere....am ramas fara solutii....daca ma puteti ajuta...va multumesc!

Administrator

Doar daca are cineva driver-ul pe disc sa te ajute, sa il uploadeze undeva. Aboneaza-te la comentarii ( vezi ca e un butonul de bifat jos in dreapta "Anunța-mă" ) sa primesti email cand mai scrie cineva vreun comentariu aici legat de acest subiect ( trebuie sa fii contectat intr-un cont Google sau de alt tip de cont acceptat la postarea de comentarii ca sa iti apara acel buton care trebuie bifat). Sau revin-o din cand in cand la subiectul acesta. Sper sa reusesti.

Anonim

Buna....rog pe cineva daca are driver pentru Geniatech Digistar 2-HD,nu am gasit pe net.Va multumesc!

Anonim

A mai intrebat cineva mai sus.... Producatorul are siteul cu erori.. nu mai ofera drivere... Acesta era linkul, dar nu functioneaza, din pacate:

http://www.geniatech.com:80/down-eng/dvbs/DigiStar-2HD_driver.zip


Doar un email la ei ar putea rezolva situatia, daca au bunavointa sa iti trimita driverul ...

http://www.geniatech.com/contact.aspx

Sau email aici: support@geniatech.com

Anonim

Incearca drivere de la DigiStar 3 sau HD Star, poate ai noroc:

http://www.mygica.com/down-eng/dvbs/hdstarmcedriver.zip

http://www.mygica.com/down-eng/dvbs/digistar3driver.zip

http://www.mygica.com/down-eng/dvbs/hdstardriver.zip

Anonim

Buna!...am incercat driver de la mai multe placi cu chip conexant dar nici o speranta,in device manager id placi este PCI\VEN_14F1&DEV_8802&SUBSYS_018414F1&REV_05,cei de la geniatech nu raspund la mail.Va multumesc celor care ma ajuta la rezolvarea acestei probleme!

Anonim

Buna!....digistar 2-HD este cu chip conexant cx23882-19 + cx24116-dvb s2 demod,poate aveti careva o sugestie de drivere compatibile......va multumesc!

Anonim

Pentru partea de recunoastere PCI si audio-video poti incerca sa instalezi MANUAL ( extragere din arhiva, instalare manual driver din Device manager, alegere folder - Atentie, nu va functiona atomat instalarea) de la Hauppauge, fiindca unele placi folosesc acelasi conexant cx23882-19:

http://www.newmagic.com.au/support/index.asp

Insa placa ta are mai multe componente, cum ar fi demodulatorul, etajul de scanare si altele. Pentru fiecare acestea sunt necesare alte drivere, dedicate componentelor tale. De aceea nu va functiona decat cu driverul ei original, care are toate componentele software necesare.

Sfatul meu e ca daca nu reusesti nici instalarea separata ( pe componentele software ), sa renunti la tunerul respectiv de satelit si sa iti cumperi altul. Nu merita sa te obosesti cu o placa de satelit pentru care producatorul nu are bunul simt sa ofere driverul pe pagina oficiala.

Anonim

Buna!....multumesc pentru sfaturi,am incercat Hauppauge si o gramada de drivere de la alte placi...dar nu sunt compatibile,am tuner prof 7301,vroiam sa o aduc la viata si pe asta dar se pare ca nu am succes,eram curios daca si merge pe S2.Va multumesc tuturor pentru ajutor!

Anonim

Buna!...pentru cine are nevoie de diver Geniatech Digistar 2HD http://www.driverforwindows.com/driver_detail.php?id=118849&md5=8dd247030914ce9d59fe98049a4439e5&driver=omicom-skystar-4-dvb-ss2-ts-capture-v1021 am testat si pe win xp si pe win 7x64 si placa stie si s2,functioneaza destul de bine.

Anonim

Ma bucur ca ai gasit pana la urma un driver compatibil pentru Geniatech Digistar 2HD si multumesc pentru ca ai oferit linkul de download si altor posesori ai acestui tuner de satelit :)

Anonim

BUNA!...ultimul driver (compatibil) Genitech digistar 2-HD http://www.sat-fishers.com/forum/downloads.php?do=file&id=146&langid=3.....verificat xp si win7x64.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile