joi, 19 decembrie 2013

LG schimbă sistemul de operare al televizoarelor sale, lansând smart tv-uri cu WebOS

Aproape la un an de la achizitionarea sistemului de operare webOS, LG se pregateste să lanseze un televizor care rulează varianta proprie a fostului sistemul de operare pentru smartphone-uri.

webOS, deseori scris și WebOS, este un sistem de operare al companiei americane Palm, preluată în 2010 de Hewlett-Packard (HP), sistem de operare construit pentru telefoane mobile (celulare) inteligente de tip smartphone. Se bazează pe sistemul de operare Linux, dar conține și multe componente care sunt în proprietatea companiei Palm.

La un eveniment din Seul, Coreea, cercetătorul LG Hong Sung a dezvăluit că primul produs cu sistem de operare webOS al companiei va fi un televizor ce va fi prezentat la CES, luna viitoare. Televizorul va avea un procesor dual-core de 2.2GHz procesor cu 1,5 GB de memorie RAM și va permite functii multi-tasking .

LG a declarat că a modernizat interfața folosită de către Palm si HP pentru telefoane și tablete, adăugând că va "schimba regulile jocului" pe piața de televizoare smart.

Sistemul de operare este renumit pentru introducerea sistemului multitasking, înainte de Android, Windows Phone și iOS.

LG a declarat că va revigora eforturile de dezvoltare Enyo Palm / HP. Framework-ul Enyo este un sistem open-source bazat pe JavaScript pentru dezvoltarea de aplicatii cross-platform, iar LG va solicita terților dezvoltarea acestora folosind Enyo.

De ce LG simte nevoia de a dezvolta un nou sistem de operare pentru televizoarele sale smart, schimbându-l pe cel vechi?

Hong spune că în ciuda îmbunătățirilor sistemului de operare LG TV curent ( Netcast ), mulți utilizatori nu folosesc pe deplin funcționalitățile inteligente ale televizoarelor deținute.

Se speră de asemenea că sistemul de operare webOS va oferi o experiență mai bună și va încuraja utilizatorii să folosească software-ul LG și pe dispozitive terță parte, cum ar fi Apple TV, Roku sau Chromecast.


2 comentarii despre subiectul „LG schimbă sistemul de operare al televizoarelor sale, lansând smart tv-uri cu WebOS”:
Johnny_GL

Cei care detin deja TV-uri LG Smart vor putea schimba Netcast cu WebOS? Sau e valabil doar pt TV-urile care vor aparea de-acum incolo?

DTH Fan

După cum inteleg eu din articol, cred ca începand doar cu televizoarele LG Smart Tv seria 2014.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile