marți, 10 decembrie 2013

S-a confirmat: UPC România lansează Pay Per View

Acum o saptamana am anuntat pe HD Satelit ( în articolul de aici ) zvonul că UPC România va lansa un serviciu media audiovizual la cerere, cu denumirea UPC Pay-per-view.

Iată că zvonul s-a confirmat, iar acest nou serviciu al UPC Romania va fi disponibil din anul 2014 si va oferi în special evenimente în direct - concerte, spectacole şi transmisiuni sportive, după cum precizează Realitatea Tv.

Societatea UPC România SRL a notificat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu privire la lansarea unui serviciu media audiovizual la cerere cu denumirea UPC Pay-per-view.

Potrivit reprezentanţilor CNA, noul serviciu audiovizual UPC Pay-per-view va fi difuzat prin intermediul reţelelor de cablu (CATV) şi de fibră optică ale UPC România.

Prezentă la şedinţa CNA de marţi, Smaranda Rădoi, manager video al UPC România, a spus că acest serviciu la cerere a fost lansat de Liberty Global, Inc., compania mamă a UPC România, şi în alte teritorii.

"Este un serviciu prin care ne dorim să punem la dispoziţia clienţilor noştri evenimente cu precădere în direct: transmisiuni ale unor spectacole, ale unor concerte, transmisiuni sportive. Avem posibilitatea să difuzăm şi filme la cerere. Nu va exista conţinut pentru adulţi (...) Suntem în discuţii cu furnizori de conţinut din România pentru a prelua spectacole de teatru, de balet, de operă, concerte clasice şi nu numai, teatru pentru copii şi chiar şi filme", a explicat Smaranda Rădoi în faţa membrilor CNA.

Ea a precizat că accesul la acest serviciu va fi condiţionat de cererea clientului. "Accesul va fi condiţionat de operarea unei aplicaţii, care va rula pe platforma noastră de televiziune de cablu. Clienţii vor accesa aplicaţia respectivă, vor parcurge lista de evenimente disponibile şi vor selecta evenimentul pe care şi-l doresc, iar evenimentul ales va fi taxat. Clientul va primi factura desfăşurată cu toate evenimentele pe care le-a solicitat", a spus Smaranda Rădoi.

Ea a mai spus că nu va exista riscul ca aceste evenimente să fie comandate de copii, precizând că accesul la noul serviciu al UPC va fi condiţionat de introducerea unui cod parental, pe care clienţii şi-l vor putea defini singuri.

Potrivit Smarandei Rădoi, lansarea noului serviciu al UPC România este programată pentru ianuarie-februarie 2014.

Pe de altă parte, UPC România vrea să se lanseze pe piaţa de tv prin protocol IP şi să retransmită 200 de televiziuni prin intermediul internetului. CNA a aprobat, pe 20 iunie 2013, solicitarea UPC România, însă compania nu a făcut încă un anunţ cu privire la planurile sale în televiziunea tv prin protocol IP.

Potrivit articolului 74 din Legea audiovizualului, retransmisia de servicii de programe de distribuitorii de servicii se va face numai pe baza avizului eliberat de Consiliul Naţional al Audiovizualului.


2 comentarii despre subiectul „S-a confirmat: UPC România lansează Pay Per View”:
Anonim

Si aplicatia aia merge doar pe receptoarele lor digitale ori si pe televizoarele mai noi cu CI+?
Sau vor face aplicatii gen seenow pe tv-urile smart. Asta eu n-am inteles din articol. Cum vor implementa tehnic efectiv sistemul.

detrax

Sunt multe moduri de a implementa Pay Per View. PPV exista de pe vremea televizoarelor cu lămpi:
http://en.wikipedia.org/wiki/Pay-per-view

Depinde de ei ce metode vor alege. Pot sa aleaga si o metoda ca a ta, dar pot sa aleaga si o metoda prin care transmit semanlul la toti abonatii si il decodeaza doar la cei care platesc evenimentul respectiv.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile