joi, 19 decembrie 2013

Daune de o jumătate de milion de euro pentru un film distribuit prin torrente

Un bărbat în vârstă de 28 de ani din Suedia trebuie să plătească daune o jumătate de milion de euro pentru încărcarea unui singur film pe un site-ul de torrente.

El a primit închisoare cu suspendare și 160 de ore de muncă în folosul comunității pentru că a încărcat pe acelasi website de torrente alte 517 de alte titluri.

Grupul anti-piraterie Rights Alliance l-a descris pe bărbat ca fiind "cel mai rău pirat" din Suedia.

Reformiștii au criticat decizia, precizând că legislația drepturilor de autor este "depășită" . Partidul Piraților din Suedia a declarat pentru website-ul de știri TorrentFreak că "singura cale de urmat este o reformă radicală a legislației drepturilor de autor, care permite schimbul de cultură".

În conformitate cu practica jurdiciară din Suedia, instanța a solicitat mass-mediei să nu publice numele bărbatului.

Studioul Nordisk Film AS, care detine drepturile pentru filmul pus la dispozitie prin torrent, a calculat suma de 1 milion de euro ca pierdere financiară suferită prin partajarea în mod ilegal online a productiei, dar i-a fost aprobată de către instantță doar jumatate din aceasta.

Proprietarii celorlate 517 filme partajate pe websiteul ( inchis acum ) Swebits.org nu au realizat o estimare a pierderilor și astfel nu le-a fost acordat dreptul de a primi daune.

Rights Alliance a declarat că intenționează să trimită mai multe cazuri în instanță, în viitorul apropiat.


Niciun comentariu despre subiectul „Daune de o jumătate de milion de euro pentru un film distribuit prin torrente”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile