marți, 14 ianuarie 2014

Antena 1, Antena Stars, Antena 3, Euforia TV si GSP TV vor fi criptate în Conax din 4 martie 2014

Antena Group, companie care apartine de Intact Media, a anuntat operatorii de cablu că va cripta transmisia canalelor Antena 1, Antena Stars, Antena 3, Euforia TV si GSP TV in Conax incepând din 4 martie 2014, orele 02.00, după ce intial vor fi efectuate o serie de teste.

In octombrie 2013 discutam despre aceasta posibila criptare in articolul de aici, dar abia la sfârșitul anului trecut INTACT a finalizat retehnologizarea integrală a statiei de uplink către satelit a televiziunilor sale.

Intrucât canalele fac parte din lista must carry si deci trebuie să fie puse la dispozitie gratuit pentru distribuție, va fi oferit operatorilor câte un smartcard gratuit si diferit pentru fiecare canal în parte sau le va fi acordat accesul gratuit direct in sistemul MCR (Master Control Room) al Antena Group, de unde operatorii cablu tv, DTH sau tv prin protocol IP pot prelua semnalul necodat gratuit.

Etapele premergătoare vor consta în:

- Intrarea operatorilor in posesia cartelelor smartcard, pâna la 17.01.2014, acestea fiind trimise prin curier postal sau ridicate personal de la sediul Antena TV Group din Bucuresti.
- O perioada in care vor avea loc 3 teste tehnice ale receptiei si decriptarii. Testele vor fi transmise pe acelasi satelit Eutelsat 16A de la 16 grade est, dar cu noi parametri de receptie ( primul test pe 14 februarie 2014, intre orele 02:00 - 04:00; al doilea test pe 21 februarie 2014, intre orele 02:00 - 04:00; al treilea test pe 28 februarie 2014, intre orele 02:00 - 04:00 )
- Incepand cu 4 martie 2014, orele 02.00, toate canalele vor fi criptate in Conax.

In aceeasi comunicare, Antena Group a confirmat intentia de a difuza canalele detinute în format HD, dar la un moment viitor încă neprecizat.


29 de comentarii despre subiectul „Antena 1, Antena Stars, Antena 3, Euforia TV si GSP TV vor fi criptate în Conax din 4 martie 2014”:
Anonim

e un lucru bun, zic!
Acum, dupa codare, speram sa se uite si mai putini la antene!

gean

@anonim, la ce canale generaliste private din Romania ne recomanzi sa ne uitam ? Ca altfel e tendențioasă opinia ta, fara sa ne dai alternative.

florin

La Kanal D, Acasa Tv si National Tv :). Era fain sa le treaca si in HD 16:9. Dar poate pe viitor.

ROmanul

Antena1 era deja codata pe satelit. Poate nu cu Conax dar sigur este codata.
Si apropo de antene ca info: Pe televizoarele Samsung cu Smart a aparut aplicatia AntenaPlay.ro
Trebuie sa te loghezi asa ca n-am testat-o. Aplicatia e gratis dar trebuie sa ai cont.
pentru gean: iti zic eu la ce: La Nasul TV la B1TV la orice in afara de A3 unde nu se poate privi fara lamaie, desigur opinia mea.

Anonim

Pai unde ai citit in articolul asta ca scrie nu era codata Antena 1 ? Aici eu vad ca scrie asa :"Antena 1, Antena Stars, Antena 3, Euforia TV si GSP TV vor fi criptate în Conax din 4 martie 2014".
Asta nu inseamna ca inainte nu erau criptate neaparat nici un canal, ci ca acum se trece la sistemul de criptare Conax. Acum e criptata Antena 1 in Power Vu.

gean

Romanul, daca te intereseaza politica poate ca iti trebuie lamaie la Antena 3, mai ales daca esti in tabara adversa Antenei 3. Pe mine nu mai intereseaza sa fiu partizan cu vreo tabara, deci nu ma afecteaza si nu imi trebuie politica si deci nici lamaie. pentru ca stiu deja: nici un politican nu face nimic pentru tara asta, TOTI ( ABSOLUT TOTI ) nu sunt patrioti si isi vad de interesele proprii si familiale ori de grup de bogatani.

Laurentiu

Cred ca ar trebui sa revenim la discutii tehnice si sa lasam politica pentru alte siteuri.

Anonim

Vor fi preluate si de digi tv satelit?

Denis

Ce se v-a întîmpla cu Antena3 din DVB-T?

Romanian Dreambox Info

Isi vor da singuri un picior in dos cu, criptarea posturilor, sper sa nu fie preluati de nici un operator de cablu.

Anonim

sa criptezi Antena Stars,euforia si Gsp,este o chestie,sa zicem,normala.Dar sa cripetezi o televiziune,asa zis de stiri,este o tampenie mai mare decat Gadea si Badea!!Toate televiziunile de stiri care se respecta emit FTA pe satelit!

Anonim

PRO TV HD,SPORT.RO HD...ale mediapro ,acum ANTENA 1,2(STAR),3 EUFORIA,GSP,TOATE SD...mai este de spus ceva?Suntem in 2014 si ei emit ca in anul 1982.

florin

Nu stiu ce varsta ai, dar iti garantez ca nu se emitea in Romania in format digital în anul 1982. Si cu siguranta nici in 1992.

Anonim

sa ne spui si noua cind emiteau pe satelit pentru prima data,ei nu dispun de bani suficienti pentru HD,ei sunt de moda veche.

florin

Pe satelit emit 80% canale SD, doar 20% sunt HD si alea majoritatea codate. Deci inca HD nu e o moda in lume si nici in Europa. E inca in dezvoltare, chiar daca va vine sa credeti sau nu. Dar cum unii care comentati nu aveti antena satelit proprie ( nu de la DTH-uri ), normal ca nu cunoasteti realitatea, v-ati nascut cu digitalul si ati baut lapte cu biberonul cu HD-ul. Dar HD-ul inca incearca sa se impuna in lume si mai va avea inca vreo 10 ani pana sa reprezinte peste 50 % din canale, adica sa fie majoritar.

Alex

Nu zice nimeni sa transmita direct HD, ca nu e usor. Dar nu vad ce ii impiedica sa transmita 16:9 SD pana una alta. Asa nu au nevoie nici de marire de banda. 99% din televizoarele din magazine sunt LCD-uri si LED-uri acum, nu mai gasesti CRT-uri decat foarte rar. Deci ar trebui sa se alinieze si ei.

Anonim

era si timpul bravo antena 1

Anonim

de ce un introduceti la loc antenele in digi tv,,,,,,, ati luat banii degeaba

Anonim

Te-ai trezit ?
Mi-as dori ca programele din titlu sa dispara de tot de pe catv sau satelit !
Mari programe,ai ce viziona !Cultura maxima !

Anonim

Pe 90% români nu îi interesează cultura. Deci 90% din români se uită la aceste canale, așadar avantaj pentru ele. Dacă românii ar iubi cultura, aceste canale s-ar transforma imediat in unele cultura. Mecanismul e simplu. Problema nu sunt canalele respective, ci incultura celor 90%.

Sa iti dau un exemplu: detin un site de cultura, pentru care scriu zilnic doua articole. Detin de asemenea si un alt site cu bancuri deocheate si poze aproape indecente, plus bârfe despre vedete.

Siteul de cultura are 200-300 vizitatori unici zilnic. Celalalt site are peste 20,000 de vizitatori unici zilnic.

Unknown

Digi24 hd e f bun. Se vede si pe net gratis. Un post profesionist. Moise guran spune vb. Frumoase despre digi24 hd

Anonim

Daca nu ma ansel,Italia este mama televiziuni in HD!Grupul Sky emite de ani buni o multime de canale in HD(documentare,filme,sport).De cca.4 ani au programe in HD la liber(FTA),transmisiune digitala terestra ceea ce pentru noi e un vis indepartat! Si pentru ca, am vazut ca exista contraditii, despre prima noastra emisiune prin satelit... ea a avut loc in anul 1995,transmisia fiind analogic,(TVR International)satelitul era un ARABSAT...programul incepea de la 21 si 30 pana la ora 24

Anonim

........am uitat , sa zic cateva cuvinte despre"Antene"......cu exceptia canalului ANTENA 1,celelalte(Antena3,Euforia,Antena2) au emis FTA cam din anul 2006 pe EUTELSAT W2!pana acum au schimbat frecventa de 3 ori ultima data acum 2 saptamani ......sa facut atata zarva, sau mutat de la DIGI....de la FOCUS..

Anonim

Destul de rusinos dar asa e la noi ,la altii si tv-urile nationale sunt libere .la noi ba, noi suntem mai al dracului

Anonim

Pana acum o luna am vazut Antenele (exceptie Antena1) la liber Oare de ce acum sunt codate? Nu este o metoda buna de atragere a telespectatorilor. Pacat. Cel putin sa ne spuna unde si cumse pot cumpara cartele. In rest sperata.

geo

S-a mai discutat: pentru satelit trebuie cartele de la freesat.ro sau abonament la Orange TV Romania sau Romtelecom DTH ( Dolce Tv ).

Anonim

Cum caut si eu Antenele pe focus sat ca imi cere grade,patametii si mai multe.
Cine are focus sat si ma poate ajuta si pe mine ca in meniul aparatului nu stiu sa caut uitativa la voi in meniu si scrietimi si mie cum sa caut si eu,s-au poate in Spaña nu se mai prind ?.....

Anonim

Din Riyadh(Arabia Saudita) se poate receptiona Eutelast 16A ? Pentru canalele antena trebuie cartela? De unde pot sa cumpar daca este nevoie.

beny

Este acoperită partea nordică din Arabia Saudită, deci semnalul acopera cam la limită si capitala, care este in centru, dar va necesita antena mai mare, de minim 1,2 metri, poate chiar si de 1,5 metri. Poate receptioneaza si cu antena mica, dar nu se stie pana nu faci teste, pentru ca acoperirea teoretica nu este intotdeauna similara cu cea reală:

http://www.eutelsat.com/en/satellites/the-fleet/EUTELSAT-16A-downlink-coverage.html

Intai receptioneaza semnalul ( ai nevoie pentru teste de receiver digital HD DVB-S2 ) si daca ai iti gaseste canalele, te abonezi la Freesat Romania ( freesat.ro ) si platesti o suma anuala ( vreo 20 de euro pe an ) plus, prima data, cartela si activarea ( vreo 25 de euro ), plus bineinteles transportul acesteia.

Pentru decriptare, receptorul trebuie sa fie DVB-S2, dar compatibil cu cartele Conax ( mi se pare ca mai nou functioneaza si cu cele compatibile cu cartele Viaccess ).

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile