sâmbătă, 4 ianuarie 2014

PLAYz, aplicație Plex pentru LG Smart TV

In acest tutorial vom prezenta o aplicatie Plex ( care este in stadiul beta ), dar care o puteti instala pe televizorul dvs. LG Smart Tv si care va crea o interfață foarte atrăgătoare pentru filmele pe care le vizionati in retea, folosind mediaserverul Plex.

In mod normal, daca folositi un server Plex instalat pe un PC, pe televizorul vor aparea doar folderele si fisiere ( prin tehnologia DLNA ), de unde alegeti filmul dorit.

Cu aceasta aplicatie veti avea insă acces la aproximativ acceasi interfață pe care o are Plex pe PC, dar afisată pe televizorul dvs. LG Smart Tv , inclusiv poster film, descriere etc.

1. Initial descarcati si instalati Plex Media Server pentru PC de AICI, daca nu il aveti deja instalat. Daca îl aveti instalat si corect setat, săriți direct la punctul 6 din acest tutorial.

2. Deschideti un browser web pe pc-ul care va fi server si scrieti in bara de adrese:


Sau din bara de jos a Windowsului, dati click dreapta pe iconita Plex si alegeti cu click stânga "Media Manager".

3. E posibil sa apara mai multi pasi de urmat. Puteti sari peste ei cu Next sau puteti sa urmati acesti pasi. Oricum ei pot fi accesati si ulterior din meniu.

Dupa ce ati ajuns in meniul Home, apasati din partea de sus butonul +, alegeti filme si selectati folderul unde aveti filme pe Hard-diskul PC-ului dvs. Va urma o perioadă in care filmele vor fi indexate de Plex si li se vor adauga imagini de prezentare (in functie de numarul de filme, procesul poate dura cateva minute ).

4. Din Setări alegeti limba româna la subtitrare. Apasati butonul Salvează.

5. Tot din Setări, accesati myPlex, accesati apoi Setări Avansate si bifati "Specifica Portul manual". Specificati portul 32400, daca nu este deja precizat.

Daca routerul dvs. nu va face corect configurarea automată pe acest port, va trebui sa il mapați manual, in functie de meniurile routerului dvs. Dar aceasta veti face doar dacă nu functioneaza automat maparea, cand veti încerca redarea filmelor pe televizor. Acesta este tot ce trebuie făcut pentru partea de server. 

6. Pe televizor trebuie sa fiti logat cu contul si parola de LG Developer. Daca aveti contul de LG Developer, logati-va în acesta pe televizor si săriti la punctul 7 din acest tutorial.

Daca nu aveti cont de LG Developer, creati-va unul AICI ( inclusiv cu confirmarea emailului dvs ) si apoi logati-vă ( cu nou cont creat si confirmat ) pe televizorul dvs. LG Smart Tv.

7. Downloadati aplicatia Plex Media Server for Home Theater de AICI, alegând cea mai nouă variantă.

8. Introduceti într-un USB al computerului dvs. un stick USB formatat FAT32, iar pe acest stick creati un folder denumit lgapps . În acest folder creati alt folder denumit installed .

9. Dezarhivati arhiva ,zip downloadata la punctul 5, iar in interiorul ei veti gasi un folder cu denumirea formată din cifre. La momentul scrierii acestui tutorial, folderul are pentru variantă de aplicatie 0.6.1.4 denumirea "198246". Copiati acest folder denumit 198246, cu folder cu tot (folderul poate avea si alta denumire, in functie de varianta de aplicatie ) pe stickul USB, în folderul installed .

10. Apoi introduceti stickul USB in televizor, în portul USB Apps al televizorului ( verificati in manualul televizorului sau lânga porturile USB ale televizorului, daca este notat un text asemănator cu "USB Apps").

11. Dați restart la televizor ( oprire / repornire din telecomandă ).

12. Accesati pe televizor meniul Home, apasând butonul Home pe telecomanda televizorului, apoi selectati Aplicatiile mele, folosind butoanele de navigare de pe telecomanda si apoi dati OK.

13. Selectati iconul USB cu ajutorul telecomenzii si dati OK. Va trebuie să apară iconul aplicatiei Plex for Home Theaters.

14.  Deschideti aplicatia si ( bineinteles, cu serverul Plex pornit si corectat setat pe PC ), selectati cu telecomada butonul Scan si dati OK. In dreapta jos va aparea un icon animat care va arăta că aplicatia Plex pentru LG scanează rețeaua locală, în căutarea serverului Plex de pe PC.

15. Dupa 5-10 secunde, serverul va fi găsit. Selectati Save si apasați OK pe telecomanda televizorului.

16. Se va deschide aplicația Plex pentru LG pe televizorul dvs. Aceasta va fi afisa o interfață grafică pe ecranul televizorului.

17. Mai departe cred că vă descurcati singuri, este destul de simplu.

Vizionare plăcută !

UPDATE: La trecerea la versiunea 1.0.1.1, aplicatia Plex pentru LG Smart si-a schimbat denumirea in PLAYz.


74 de comentarii despre subiectul „PLAYz, aplicație Plex pentru LG Smart TV”:
Unknown

E o eroare in prezentare.Nu te poti loga cu datele contului de lgdevelopper,pe partea smart a tv LG .Contul de smart se face direct pe Tv si are ca user adresa de email,iar contul de developper are user altul decat adresa de email( nu accepta caractere speciale si nu poate fi mai lung de 12 caractere).Ar fi bine sa corectati sau eventual daca eu gresesc(desi nu cred) sa imi spuneti unde.Merci!

Administrator

Nu este eroare in prezentare, dovada fiind si imaginile capturate de pe televizor cu aplicatia rulând.

Eu ma pot conecta cu contul de LG Depeloper pe televizor folosind emailul de developer. Nu stiu de ce nu functioneaza la tine.

Deci eu ma conectez pe televizor folosind la user emailul confirmat cu care m-am inregistrat pe LG Developer ( de exemplu emailuldeveloperului@yahoo.com ) si nu folosind direct ID-ul de developer.

De asemenea, parola trebuie sa fie formată atat din cifre, cat si din litere, nu doar din cifre sau doar din litere.

Anonim

o astfel de aplicatie va introduce lg curand se numeste now on,face exact acelasi lucru la ghidul tv si la smartshare

cris

Pai aplicatia asta face in principal altceva: reda filme pe care le ai tu pe PC. Că mai prezinta si alte detalii in plus despre filme si seriale, aia e ceva suplimentar.

Anonim

Functioneaza perfect.Nota 10 din 10.
Intrebare: Daca scot stick-ul din usb aplicatia ramane instalata in tv?

Laurentiu

Aplicatia nu se instaleaza in televizor, este rulată direct de pe stickul USB. Scoti stickul USB-ul, dispare si aplicatia, il bagi la loc, reapare iar :)))

Unknown

@Administrator:
Merci pentru replay.Asa am procedat si eu visavis de logare.Apare insa o problema:Daca ii dau scan imi da o eroare cum ca nu gaseste PMS de si am modificat adresa portului (am facut o scanare cu magpie si mi-a iesit 192.168.1.3:32469).Ceva idei?
Obs:Plex este lansat si pe partea de smart (DLNA) tv-ul il vede si pot sa-l utilizez .

Laurentiu

Iti raspund eu in locul adminului.
Ai pus port 32400 si la scanare cu un program magpie ( sorry, nu stiu ce este, nu l-am folosit ) iti arata port 32469 ?
Pai sunt mai multe variante:
- nu s-a activat noul port la PMS in PC, opreste si reporneste PMS-ul si apoi verifica daca apare ca memorat acel port 32400 ( sper ca ai bifat la punctul 5 din tutorial casuta aceea cu specifica portul manual ).
- firewalul pc-ului nu da drumul la portul setat. Cand ai instalat PMS in media server, te-a intrebat PSM daca esti de acord sa deblochezi portul in firewall ? Daca nu, dezinstaleaza si reinstaleaza PMS in PC si verifica si iti dai acceptul. De asemenea, vezi sa nu ai vreun antivirus cu firewall care blocheaza transferul printr-un firewall.
- esti sigur ca firewallul routerului permite transferul de date prin acel port ? esti sigur ca nu ruteaza datele acelui port prin alt port ?
- e posibil ca portul folosit pentru DLNA sa difere de portul folosit de aplicatie, nu am verificat.

Ti-am dat cateva idei, sper sa fie cauza prin ele. Mie mi-a functionat direct, fara probleme, dar am urmat de la cap la coada si exact toti pasii si nu am firewall decat la router si al windowsului ( am antivirus fara firewall suplimentar, doar antivirus simplu )

Unknown

@Laurentiu
merci pentru solicitudine.
Pe scurt sa punctez problemele:
-da totul este in regula la punctul 5 (este bifa si este mapat serverul pe portul 32400)
-am dezactiva firewall la pc(win7).Partea cu instalatul plex-ului nu mai tin minte pentru ca eu l-am instalat demult(de vreo 2 ani) si doar i-am dat actualizari de soft.Antivirus nu am pe pc decat Microsoft Security Essentials.
- ca router am un HG655b de la RTC .Sa dezactivez si firewall-ul lui?
De functionat tot nu functioneaza.Aceeasi eroare PMS not found.Sa fie de vina faptul ca la Plex am alt cont decat cel de la smart (userul este diferit dar emailul este acelasi)?
Ca si precizare,magpie este un programel (freee de pe internet) care iti scaneaza pc-ul(atunci cand lansezi programul) si iti arata ce fel de media servere si media playere ai instalate si starea lor si iti genereaza un log cu data la care a avut loc scanarea..Daca imi dai niste date de contact ti-l pot da(ca nu mai stiu de unde l-am luat)-are numai vreo 700kb

Laurentiu

Nu are legatura ce cont ai pe Plex cu contul din televizorul LG. Eu nici nu am cont pe Plex. Cred ca e tot probleme de la Firewall-uri, daca esti sigur ca acela e ip-ul in reteaua locala a PC-ului server cu PSM. Cred ca de fapt cea mai sigura solutie e sa dezinstalezi PSM, sa dai restart la PC si sa il reinstalezi din nou si vezi daca te intreaba la un moment dat ca iti dai acceptul sa deblocheze Firewallul. Cred ca nu dureaza toata procedura mai mult de 15 minute. Pe mine asa m-a intrebat cand l-am instalat PSM-ul.

Eventual incearca sa introduci si manual ipul si portul in aplicatia de pe LG, desi nu cred ca va rezolva problema. Tot reinstalatul mi se pare mai sigur. Si eventual incearca apoi si sa opresti cateva minute toate firewalurile, ca sa vezi daca merge asa, macar iti dai seama daca e de la Firewalluri ( router, PC etc ).

Administrator

Aflati adresa IP din reteaua locala LAN a PC-ului server. Pentru aceasta accesati butonul Start al Windowsului in PC-ul server, scrieti in Run textul cmd, apoi apasati Enter. Se va deschide o fereastra MS-DOS, in care scrieti ipconfig si dati ENTER. Ip-ul PC-ului server in reteaua locala este acela unde scrie IPv4 Address ( daca aveti PC-ul server cu conectare automată la reteaua LAN locala, acesta adresa se poate modifica dupa restart PC).

Unknown

Adresa de ip (linia IPv4 ) este 192.168.1.3.Am incercat si cu 32400 si cu 32469 si degeaba.Tot PMS not found.Am sa incerc si varianta cu dezinstalarea si am sa revin.

Anonim

merge perfect multumeeesc !!!

Anonim

super,functioneaza foarte bine. am urmat tutorialul si totul a decurs asa cum este relatat in tutorial(mai putin contul de developer lg care nu mi-a fost necesar deoarece eram deja inregistrat pe tv cu acelasi e maill)
merge super!!!!
multumesc

Catalin

eu nu pot sub nicio forma sa intru in contul lg, nu pot nici sa imi fac un cont nou. Ati mai intalnit o astfel de situatie?

Anonim

Te loghezi cu emailul din contul de LG Developer, iar parola trebuie sa aiba si litere si cifre.

Dar de la ultimele update-uri, pentru aplicatia asta functioneaza si direct, fara cont LG Developer, cu cont normal de LG, Cred ca e aplicatie semi oficial publicata si nu mai trebuie cont de LG Developer.

Vantul

Buna seara,

am o problema. Am instalat plex la birou, pe retea wirelles. Merge, se logheaza, este ok.
Am luat calculatorul acasa, a mers din prima, chia am inceput sa ma uit la un film. La un moment dat, a cazut si de atunci nu mai reusesc sa il fac sa se conecteze ca si server. La birou merge, acasa nu. Este cineva care are idee de a mers si acum nu mai merge?

Multumesc anticipat.

Anonim

Probleme de la un firewall, a blocat la un moment dat comunicarea ( ori firewallul de la router, ori de la pc ), Probabil un firewall nu mai permite comunicarea. Schimba portul si verifica. De asemenea, verifica daca nu cumva ai alt IP la server ( poate se schimba la restart ).

Unknown

Am rezolvat si eu problema.Aveam o bifa pusa aiurea in setari la myPlex si anume la "Cere date de autentificare pe reteaua locala"Initial am crezut ca este softul de vina ( cu plex lansat ,media link zicea ca nu exista server media si nu imi gasea folderele din Media manager).Am instalat o varianta mai veche -ianuarie 2013-,tot asa.Am luat la purecat setarile si am gasit buba.
Multumesc pentru ajutorul dezinteresat.
Acum aplicatia merge O.K.

Anonim

salut ! cum Dumnezeu setez daca se poate sa vad filme online pe un lg 42la660 , vad o juma de ora din fil maxim si apoi imi arata un mesaj cum ca e memorie insuficienta . daca ma puteti ajuta explicati-mi pas cu pas. multumesc

Anonim

salut ! cum Dumnezeu setez daca se poate sa vad filme online pe un lg 42la660 , vad o juma de ora din fil maxim si apoi imi arata un mesaj cum ca e memorie insuficienta . daca ma puteti ajuta explicati-mi pas cu pas. multumesc

Anonim

Asa arata la toti dupa un timp, e eroare din firmware televizor, nu ai ce face. Poate la un viitor update se rezolva problema.

Anonim

Salutare tuturor! AM si eu o intrebare daca ma poate lamuri cineva totusi....exista alta posibilitate sa vad filemle fara sa le copii de pe net pe laptop si apoi sa le redau pe TV? Adica nu pot face cumva sa vad direct filmele de pe net pe tv? acolo ma uit si dupa 20 de min imi arata memorie insuficienta si discutand cu cei de la lg ...am inteles ideea!. Faza e ca nu as vrea sa stau sa descarc un fil in jumatate de ora si apoi sa`mi dau seama ca nu e bun si tot asa...vrea sa fac cumva sa vad direct fileme on line pe tv .. ms!

Catalin Voinea

Ba se poate si chiar foarte simplu: folosesti televizorul ca monitor (sau ca al doilea monitor, mai exact spus). Conectezi laptopul la tv prin cablu HDMI ( daca ai iesire HDMI la PC ) sau alt cablu adaptor ( in functie de ce conectori ai la laptop, de exemplu DVI-HDMI daca ai doar iesire DVI la laptop). Apoi activezi televizorul ca al doilea monitor, din setarile placii video de la laptop ( extend desktop sau ceva de genul acesta ). Apoi muti pe ecranul televizorului ( tragi cu mouseul ) browserul de internet folosit si vezi filmele de pe siteuri pe tv ca si cum le-a vedea pe ecranul laptopului.

nel4youblogspot

unde mai gasim aplicatii lg smart tv altele decat cele din market

Laurentiu

Nu prea ai de unde.. Mai ar fi asta:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/12/cum-sa-rulezi-pe-televizorul-lg.html

Sau poti sa schimbi tara si sa incerci aplicatii si de pe alte market-uri LG:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2014/01/jocuri-3d-noi-pentru-televizoare-lg.html

nel4youblogspot

plex lg tv Error : 2 ajutor!!!!

Laurentiu

Error 2 - Unable to play TV Show. Adica nu poti reda un anumit film. Sau toate filmele nu le poti reda ?

Ai ultima varianta a aplicatiei Plex pentru LG ( acum e varianta 0.6.4.0 ) ? Download de aici:

http://plex.h3consulting.net/files/20140129105603_201732.zip

De asemenea, ai ultima varianta de Plex Server ( acum este versiunea 0.9.9.5.411-da1d892 )?

http://downloads.plexapp.com/plex-media-server/0.9.9.5.411-da1d892/Plex-Media-Server-0.9.905.411-da1d892-en-US.exe

nel4youblogspot

multumesc de rewiev dar indiferent de unde iau aplicatia gasesc doar versiunea 0.6.3.1 ??? nu inteleg de ce

nu gasesc vers.0.6.4.0

Laurentiu

Pai asta e vers.0.6.4.0:

http://plex.h3consulting.net/files/20140129105603_201732.zip

sau

http://plex.h3consulting.net/downloads.html

Poate au uitat ei sa modifice in aplicatie numarul versiunii.

Eu pe asta o am si functioneaza foarte bine.

Lucian

Salut!
Nu se poate instala aplicatia direct pe TV? pentru a renunta la Stickul usb ? nu este nici`o solutie ?

Multumesc !

Anonim

Nu exista altă solutie, din cauză că aplicatia nu este prezentă pentru download in magazinul LG Smart. Doar pe USB functionează.

Anonim

Vreau sa spun tot respectul pentru acest tutorial!L-am gasit dupa o saptamana de citit tot felul de tutoriale si forumuri in toate limbile posibile.
Tot romanii sunt cei mai buni!
Respect!

BrbR
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
BrbR

Merge sa folosesc PLEX si online prin contul de plex ? adică sa am server Plex la lucru si sa vad pe TV LG acasa . ?????
Pentru cine doreste ma poate adauga la prienteni pe PLEX si putem face share de filme nickname adiman73

Anonim

Teoretic cred că merge, daca forwardezi cum trebuie porturile pe la routere.

calota liviu

Salutare latoata lumea, am si eu o intrebare va rog... pot pune plex urmand acest tutorial pe un lg cu webOS ? Am incercat numai ca la un moment dat la pasul in care intru la aplicatii si ar trebui sa selectez USB nu imi da aceasta optiune. Va multumesc anticipat.

Anonim

Liviu, aceasta aplicatie si altele sunt pentru modele de televizoare LG lansate de obicei pana in anul 2013 inclusiv. WebOS e sistemul de operare pentru unele modele de televizoare LG incepand cu 2014, deci nu functioneaza aceasta aplicatie pe modele cu WebOS.

calota liviu

Ms. pentru raspuns, banuiam ca nu merge... sper totusi ca plex sa faca aplicatie dedicata si sa apara in lg store, am avut samsung inainte si in magazinul lor de aplicatii exista plex...

Anonim

Am un 42LN575S ,router d-link615 rev.H1 cu setari minime fara artificii,net de la rds fiberlink 100,am urmat toti pasii din tutorial dar cand vreau sa accesez un film imi sacadeaza si se incarca greu vreau sa spun ca nu am reusit sa urmaresc un film.
Trebuie facute ceva setari din router ?

Anonim

Pai nu are legatura de la cine ai net, ca doar urmaresti filmele prin reteaua proprie de acasa, fara sa utilizezi internetul decat pentru posterele si prezentarea cu text a filmelor, adica neimportant. Folosesti pentru streamingul filmelor doar conexiunea PC-> router-> tv. Conteaza si ce computer ai, cu ce procesor e dotat. La mine a functionat perfect pe un LG din 2012. Am testat prin cablu de internet, nu prin wirelles, prin care pot apare probleme de viteza si instabilitate, in functie de router si/sau televizor.

Anonim

Configuratia pe care o am ( AMD Athlon4000+ 2,5GHz 4GB RAM,GeForve 9600 GT +3 HDD ,sursa Enermax 550W 80+,sistem de operare windows 7este o configuratie personal facuta de 6-7 ani ,stiu multi o sa spuna acest pc este piesa de muzeu....nu este chiar asa isi face treaba cu brio la ce il folosesc poti sa vezi linistit filme full hd am jucat toate jocurile cu pretentii pana in 2012 la setari minime!!!)
Nu cred ca este de la sistem ,pe direct prin UTP la tv prin Smart Share imi sacadeaza si se incarca greu se opreste se incarca din 10 in 10min ,iar prin wireless imi merge filmul fara probleme (FULL HD 1080).

Anonim

Eu iti pot confirma ca mie in functioneaza perfect. Incearca PLEX direct sau alt software DLNA, alegand serverul DLNA vazut in meniul televizorului, fara a folosi aplicatia instalata pe tv. Vezi sa nu ai setat cumva in Plex sa iti faca reconversie video, ca prin reconversie consuma resurse in plus.
Vezi cat ai consumul de resurse al procesorului PC-ul in momentul redarii filmelor. Cauze pot fi multe, nu neaparat asta.

Anonim

Chiar acum am incercat prin PLEX direct dar prin wireless setat semnal Transmit Power:Medium si merge din prima se incarca filmul fara intreruperi distanata intre TV si router este de 15 metri....la fel se intampla si prin Smart Share,Nero MediaHome,nu vrea sa mearga pe direct sa fie viteza de la net prea mare...?

Anonim

Nu ințeleg ce înseamnă "nu vrea sa mearga pe direct"...

Anonim

Prin cablu UTP din router in TV (nu vrea sa mearga pe direct),iar prin wireless filmul se incarca direct nu am buffer si merge cursiv pana la sfarsit....

Anonim

Nu prea inteleg situatia. Ca sa pricep mai bine, raspunde-mi cu DA sau NU la intrebarile urmatoare, plus detalii suplimentare la fiecare intrebare:

1. Iti functioneaza redarea filmelor prin aplicatia Plex din Tv, prin wireless?
2. Iti functioneaza redarea filmelor prin aplicatia Plex din Tv, prin cablu UTP ?
3. Iti functioneaza redearea filmelor prin wireless, prin selectarea de server DLNA din televizor , fara a folosi aplicatia Plex din televizor?
4. Iti functioneaza redarea filmelor prin cablu UTP, prin selectarea de server DLNA din televizor , fara a folosi aplicatia Plex din televizor?

Anonim

1. DA
2. NU
3. DA
4. DA ,doar ca se incarca ,se opreste filmul din 10 in 10 min si asta doar prin cablu cu toate softurile enumerate mai sus nu reusesc sa vad un film cap coada.....:D

Anonim

Ok, pai si atunci daca iti functioneaza corect prin wireless si nu iti functioneaza prin cablu, de ce nu folosesti wireless ?

Anonim

Aplicatia Plex este vazuta doar ca filmul are buffer se incarca greu imediat dupa ce porneste dupa 5 min se opreste din nou si tot asa de te apuca craciunul pana vezi un film si asta cu toate softurile enumerate de mine doar prin cablu UTP!!!!!
Prin wireless nu intalnesc aceasta problema!!!!

Anonim

dar eu vreau sa folosesc prin cablu ,nelamurirea mea este de ce nu functioneaza?
am apelat la voi pt ca vreau sa aflu care ar fi problema si daca sa ma-i lovit cineva de aceatsa problema...

Anonim

Uite , am instalat pentru tine cea mai noua varianta de Plex si cea mai noua varianta de aplicatie Plex in Tv ( aveam unele mai vechi ) si am testat prin cablu UTP cu cele noi si functioneaza perfect, redare instant, navigare rapida etc.

Concluzia mea este ca ai ori o problema la router ( setare gresita, defectiune tehnica etc ) pe partea de UTP si/sau conectorul utilizat pt UTP pentru conectarea cu televizorul, fie ca ai probleme la televizor pe partea de conexiune UTP.

Fa un test de viteza internet, pe televizor DOAR prin UTP ( dezactiveaza conexiune Wifi ) si compara-l cu un test de viteza internet pe televizor, doar prin Wifi ( scoate cablul UTP din televizor ). Vezi daca pe UTP ai viteza cumva mult mai mica decat pe wireless sau ai macar 5-10 MB ( sa zicem vreo 40 MB banda de internet cel putin prin UTP, necesar pentru filmele HD)

Eu am testat acum viteza folosind web browserul televizorului, introducand linkul de mai jos si dand start la test. Am obtinut 52 MB/secunda, prin cablu UTP, pe televizor:

http://www.rcs-rds.ro/internet-digi-net/testeaza-ti-viteza

Tu ce viteza ai obtinut?

Anonim

O sa revin cu mai multe detalii mai tarziu sau zilele astea,din cate stiu eu am facut un test pe direct pe cablu si am obtinut download 95MB/sec si upload 89MB/sec,prin wireless nu am verificat viteza ,diseara daca voi ajunge mai repede acasa voi posta rezultatele din nou atat prin cablu cat si prin wireless.
Multumesc pentru sfaturi!!!

Anonim

Ok. Dar sa faci testele pe televizor, nu pe computer.

Anonim

Revin cu rezultatele facute pe pagina http://www.rcs-rds.ro prin cablu UTP la Tv download 14MB,upload 45MB iar prin wireless la TV download 25MB ,upload 19MB cu setari la router pt wireless Transmit Power:Medium !!!
Am incercat sa vedem cum functioneaza internetul si pe leptop atat pe direct pe acelas cablu la care este legat televizorul din dormitor cat si prin wireless rezultatul a fost acesta prin cablu download 95MB/sec si upload 90MB/sec iar prin wireless down 60 MB upload 49MB.

Anonim

Am confundatt testele aici cand am vb despre rezultatele obtinute stiam ca am verificat acest cablu mufat de un prieten,doar acum vad ca pe leptop am obtinut aceste rezultate la net.

Anonim

Banda de 14MB prin cablu de internet, testat pe televizor, e putin. Asta inseamna mai putin de 2 MB real. Sigur nu ajung pentru transferul filmelor HD, care necesita mai mult ( 3-10 MB ). Insa nu ar trebui sa ai probleme la filmele SD ( care nu sunt HD), pentru ca multe nu consuma peste 2 MB real.

Deci problema este undeva la placa de retea UTP a televizorului, nu primeste viteza mare la internet prin cablu.

Routerul si cablul nu au probleme, din moment ce spui ca pe laptop ai viteza mare prin acelasi cablu si router. Incearca un update la televizor, la cel mai nou firmware, daca nu il ai deja ( dar nu prin cablul UTP, ci prin stick, ca e oarecum riscat prin cablu daca sunt probleme la placa de retea ). Apoi da o resetare la setarile de fabrica. Daca nici aceasta nu rezolva problema, e defect hardware la placa de retea a televizorului ( sau atat e performanta ei, desi ma indoiesc de asta ) si nu ai ce face.

Anonim

Da la asta ma gandeam sper sa fie problema doar din soft,dar din cate stiu cand am luat acest televizor ,mai precis acum 2 luni aveam firmware-ul original si stiu ca am facut un test pe direct inainte sa actualizez firmware-ul la zi adica cu ultimul care se gaseste in prezent pe tv ,din cate imi amintesc am avut o viteza buna ,acest update l-am facut prin cablu si a durat cam 20 de minute .
Trebuie sa urmaresc cum se va manifesta la urmatorul update pe viitor,multumesc pentru raspunsuri

Anonim

Salutare tuturor pasionatilor.
Am un LG smart TV 2013, am folosit SmartShare (e greoi), Nero (e mai rapid), dar visez sa fac browse cu TV pe un HDD extern conectat prin USB la un router. Deci sa scot din ecuatie PC-ul. Poate aceasta aplicatie PLEX sa acceseze continutul media de pe HDD?
Multumesc.

Anonim

Nu cred că poate, acesta aplicatie este dedicata pentru serverul software Plex Media Server.

In schimb, televizorul va vedea acel harddisk in lista de intrari selectabile, daca routerul stie sa faca server DLNA.

Dar de ce nu conectezi acel harddisk extern direct la intrarile USB ale televizorului ?

Anonim

Un router cu DLNA probabil va functiona oricum destul de prost, daca nu e unul peste 1000 RON. Mai recomandabil pentru ce vrea el este un sistem NAS, cum sunt cele din linkul de mai jos, cu cat mai scumpe probabil cu atat mai bune, dar oricum unele mult mai ieftine decat un router profi. Atentie, sa verifice la caracteristici daca are DLNA:

http://bit.ly/1sDB2UZ

Anonim

Exact asta am cautat si eu. Sa elimin PC-ul din ecuatie. Acest router, http://www.emag.ro/asus-2-4ghz-600mbps-high-power-router-gigabit-ethernet-usb-3-0-rt-n18u/pd/DX90QBBBM/ , face exact ce aveam nevoie. Serverul DLNA de pe router, Hard extern conectat la router prin USB 3. Merge perfect! Il recomand.

Anonim

Acest router ASUS RT-N18 iti afiseaza pe televizor prin DLNA subtitrarea inclusa in filmele mkv ? Exista formate video sau de subtitrare pe care nu le poate trimite spre redare ?

Anonim

Subtitrarea merge atat cea din mkv cat si cea externa. Nu am intalnit format care sa nu imi mearga. Filme si sport. De asemenea hardul de descurca f bine la operatii paralele. Vizionez film 1080p, scriu in paralel pe el cu 35 MB, fara cea mai mica problema. Si chiar am testat sa rulez alt film in paralel pe tableta. De asemenea fara probleme.

Anonim

Ok, multumesc atunci pentru recomandare.

Unknown

Pe mine nu ma lasă să descarc serverul. Am win7 home premium pe 32 biti

Anonim

Incerca varianta asta:

https://downloads.plex.tv/plex-media-server/0.9.11.7.803-87d0708/Plex-Media-Server-0.9.1107.803-87d0708-en-US.exe

E de aici:

https://plex.tv/downloads

Daca nici asa nu reusesti, incearca pe alt browser web ( Internet Explorer, Mozzila, Opera, Chrome ), e imposibil sa nu iti descarce acest server de plex, ca sa il poti instala.

Anonim

Dar ce diferenta intre aplicatia de pe PC si cea din SMART?

Laurentiu

Cea de pe PC e server (trimite filmul spre tv), iar ce cea de pe Smart Tv e client (primeste filmul de la PC).
Aplicatia client de pe Smart Tv nu e neaparat necesar sa fie instalata, se poate folosi meniul de DLNA al televizorului, dar fara aceasta aplicatie Plex pentru Tv nu va fi meniul Plex din televizor la fel de frumos, nu vei vedea informatii detaliate despre filme, nici postere si nici alte detalii pe televizor, ci doar o lista de fisiere si/sau foldere cu filme.

Anonim

eu am un panasonic si nu merge cu plex mai este ceva aplicatie?

Anonim

Pai asta e pentru LG, scrie si in tiltlu. Cauta orice server DLNA pentru PC, dar numai daca televizorul tau e capabil sa redea DLNA.

Unknown

folosescplex media server de mult timp dar se pare ca a luato razna in timp ce ruleaza un film sare pe urmatorul , am incercat sa il reinstalez update sa il repar se pare ca e ceva bug ...

nel4youblogspot

Aplicația rulează perfect de pe stick. .
Nu aveți nevoie de nici un cont sau logare. .

Anonim

Da, asa era la inceput, acum nu mai e necesar cont sau logare, cred ca au semnat aplicatia.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile