vineri, 31 ianuarie 2014

Deutsche Telekom dorește controlul asupra OTE ?

Deutsche Telekom si-a reînnoit interesul pentru cumpărarea pachetului de acțiuni de 10% (deținut în prezent de către statul grec) din operatorul telecom OTE, conform ziarului grec Kathimerini.

Timotheus Hoettges ( noul CEO al Deutsche Telekom ) s-a întâlnit cu premierul elen Antonis Samaras și cu echipa de conducere a OTE, pentru a discuta despre o posibilă achizitie.

De asemenea, Deutesche Telekom a prezentat strategia de creștere internațională, precum și planurile de dezvoltare ale OTE, care va primi o investiție de 1,2 miliarde de euro în următorii patru ani.

Deutsche Telekom deține în prezent o participatie de 40% din OTE, care dincolo de granitele Greciei, are de asemenea o prezență semnificativă în România prin Romtelecom și Cosmote, precum și în Albania, prin AMC.

In acest moment, structura acționariatului OTE este următoarea :
 - Statul grec: 10.0%
 - Deutsche Telekom: 40.0%
 - Acționari instituționali internaționali: 29.5%
 - Acționarii instituționali greci: 10.7%
 - Alți acționari: 9.8%

Daca va cumpara cei 10%, Deustsche Telekom va avea 50% din actiuni, ceea ce îi va asigura probabil control total, fiind destul de simplu să mai achiziționeze câteva acțiuni de la un alt acționar sau să își găsească un mic aliat decizional.

Update 31 ianuarie 2013, ora 22:20

Deutsche Telekom a declarat că nu comentează speculațiile și zvonurile din mass-media, care anuntau că a fost luată în considerare creșterea participației sale la OTE, după cum a anunțat vineri seara Reuters.

Ziarul grec Kathimerini anuntase joi seara, fără a cita surse, că Deutsche Telekom este interesat să cumpere participatia de 10% deținută în prezent de guvernul elen și de către Fondurile de pensii de stat.

"Toate acestea sunt speculații și zvonuri pe care noi nu le comentăm", a declarat printr-un email, purtătorul de cuvant al Deutsche Telekom, Trizi Elpida.

"Suntem mulțumiți cu conducerea OTE și dezvoltarea activelor, precum și de cooperarea cu guvernul grec și sprijinul acestuia cu privire la reformele pentru crearea unui mediu favorabil investitorilor", ar mai fi declarat Trizi în e-mail.


7 comentarii despre subiectul „Deutsche Telekom dorește controlul asupra OTE ?”:
Anonim

mda 3 surse
http://www.capital.ro/deutsche-telekom-dezminte-zvonurile-privind-majorarea-participatiei-detinute-la-ote.html

detrax

Te-ai gandit oare in mintea ta la ipoteza ca stirea e scrisa dimineata, inainte de dezmintire ?

Deci anonimule, ia vezi matale cum se aplica regula aia de 3 surse la acelasi exemplu de site, pe care l-ai dat mai sus:

http://www.capital.ro/deutsche-telekom-interesat-sa-cumpere-inca-10-din-actiunile-ote.html

gean

"Contactat de Bloomberg, un purtator de cuvant al DT nu a dorit sa faca nici un comentariu pe aceasta tema. Nici din partea autoritatilor elene nu s-a putut obtine momentan o reactie."

http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-16518907-deutsche-telekom-facut-oferta-statului-grec-pentru-inca-10-din-ote-surse-bloomberg.htm

Concluzia: Nu au avut nici o reactie. De ce? Fiindca era adevarat, iar detaliile erau prea multe. Dar fiindca a rasuflat in presă, au dat-o la intors. :)))

Si Bloomberg a dat la fel, ca sunt interesati sa cumpere:

http://www.bloomberg.com/news/2014-01-31/deutsche-telekom-said-in-talks-to-buy-greece-s-ote-stake.html

Administrator

In momentul cand s-a publicat acest articol, am verificat 5 surse internationale consacrate. Toate confirmau aceeasi aspect: interesul pentru a achizitiona cei 10%. Nu aparuse inca reactia Deutsche Telekom, care a fost oferita după-masa.

Multumim pentru informatie: am updatat articolul cu informatia oferita de Reuters.

Anonim

corect gean ! si realitatea e alta. deutsche telekom a spus ca NU COMENTEAZA speculatiile si zvonurile, dar NU a dezmintit !!!!! deci s-ar putea sa fie adevarate zvonurile si speculatiile ::))))))))))

Anonim

Deci exista undeva vreo sursa internationala serioasa care sa precizeze exact ca aia AU DEZMINȚIT si nu doar ca nu comenteaza? Ca altfel ramane valabila prima informatie, cea de dimineata.

Anonim

da, da... datoriile Greciei catre Germania... impumuturile...:))))

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile