joi, 23 ianuarie 2014

NETFLIX dorește să cucerească Europa

Netflix a anunțat că se va angaja, până la sfârșitul acestui an, "într-o expansiune europeană substanțială".

Netflix este un furnizor american de conținut mass-media la cerere, inclusiv filme si seriale foarte noi, în format SD, HD si Ultra HD ( subtitrate in limbile țărilor unde oferă serviciile), precum si de emisiuni tv de succes, distribuite prin streaming ( cu ajutorul internetului ).

Netflix avea la sfârsitul anului 2013 aproximativ 44 milioane de utilizatori ( aproape 11 milioane de utilizatori internaționali, plus peste 33 de milioane in SUA ).

Momentan Netflix este disponibil pentru America de Nord și de Sud, Caraibe, Marea Britanie, Europa de Nord, Irlanda, Suedia, Danemarca, Norvegia, Finlanda și Olanda.

Reed Hastings ( CEO-ul Netflix) a spus că "Netflix se concentrează pe găsirea de piețe unde oamenii iubesc conținutul video" și că "se va extinde în mod constant în Europa." Probabil primele piețe cu care se va porni inițial expasiunea vor fi Germania și Franța, conform zvourilor din presa occidentală.

Pe plan internațional, Netflix a declarat că are acum 10.930.000 de membri ( de la 6.120.000 în T4 2012) și că se așteaptă ca numărul clienților să crească la 12.530.000 în acest trimestru din anul 2014. În SUA, Netflix avea 33.420.000 de clienți în T4 2013 si se prognozează că numărul acestora va creste la 35.670.000 în acest trimestru.

Netflix a declarat că a testat anul trecut diverse prețuri pentru continut SD și HD pe piata din SUA. "În cele din urmă, sperăm să fim în măsură să oferim noilor membri o selecție de trei opțiuni simple, pentru a se potrivi dorințelor tuturor", a mai adăugat Netflix.

De asemenea, compania a anuntaț că dorește sa se lanseze pe diverse receivere si televizoare smart, în ofertele a diversi operatori din intreaga lume si în special din Europa.

Din cauză că nu există atât de multe televizoare 4K cumpărate, iar conținutul Ultra HD este redus momentan, compania a declarat că oferta Ultra HD nu va avea un impact important pe pe termen scurt, din cauză că se axează în principal, în aceasta perioadă, pe creșterea "percepției consumatorilor că Netflix este lider în continutul video prin internet".

Netflix a raportat venituri de 1,18 miliarde de dolari ( 866 de milioane € ) în primul trimestru, de la 945 milioane de dolari anul trecut.

Dacă extinderea substanțială anunțată pentru Europa va viza in cele din urmă și România, cu siguranță Netfllix va reprezenta un concurent extrem de serios pentru actualele servicii de streaming video la cerere din țara noastră.

UPDATE 6 ianuarie 2016: Netflix s-a lansat și în România. Detalii găsiți AICI.


9 comentarii despre subiectul „NETFLIX dorește să cucerească Europa”:
Anonim

E bine venit sa mai stirpeasca rds-ul ,e bataie de joc,un suflu ocidental e bestial

gean

Păi RDS are servicii video de filme si seriale la cerere prin streaming? Anonim, tu ai citit articolul ? Va fi concurent pentru servicii de genul Antena Play, Voyo sau HBO GO.

RCS-RDS si alti operatori de tv cablu si internet vor fi colaboratori, nu concurenti.

Anonim

si daca se cauta si iptv,asa cum rideau toti de orange ca nu fac tv si uite ca au ,daca cere piata de desfacere cu atit mai bine

Lucian Ludu

Nu cred ca vor avea mare succes in Romania, la noi sunt la mare moda torentele gratuite. Nu-i vad pe romani sa dea bani pe ceva ce pot obtine gratuit.

Bogdan`s

Problema cu torrentele este ca se vor interzice, inclusiv se va face supravegheere de catre furnizorii de internet, vor fi obligati. De aceea au inceput sa vinda content legal. Eu folosesc mai mult tableta și pc-ul. Vad ce vreau cand vreau ☺☺.

Anonim

cam greu de oprit torentii,singura modalitate este sa se reduca traficul ca in UE.

Anonim

In Uniunea Europeana se fac deja arestari ale proprietarilor de siteuri de torenti. De asemenea, siteuri de torenti se inchid. Sunt deja atatea cazuri, studiati-le. De asemenea, providerii de internet pot sa primeasca ordin sa blocheze traficul de tip bittorrent si accesarea a catorva mii de adrese web ale unor siteuri de tip bittorent. E foarte simplu, in cateva zile se rezolva blocarea.

Anonim

Eu am netflix cu abonament de state...
E cu un secol peste voyo sau alte "servicii" de genu de la noi...
Sper sa ajungă si la noi

Zaibatsu

Vorbiti prostii cu torentele. Pentru 10 dolari/luna nimeni nu se va mai stresa cu torentele.
40 ron/luna nu merita stresul cu ratia, download, prostii.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile