miercuri, 29 ianuarie 2014

RCS-RDS: extindere acoperire reţea Digi Mobil într-o nouă bandă de frecvenţe (900 MHz)

RCS-RDS și-a anunțat abonatii la serviciul Digi Mobil că din luna aprilie ( cel mai devreme pe 6 aprilie 2014 ) urmează să extindă acoperirea reţelei Digi Mobil într-o nouă bandă de frecvenţe (900 MHz).

Abonații care au primit in custodie telefoane de tip Huawei U1000, trebuie să facă o actualizare de firmware pentru a evita anumite probleme de compatibilitate.

Pentru aceasta, RCS-RDS a propus abonaților să aleagă una dintre cele 2 variante propuse in continuare:

1. Să primească gratuit un telefon nou, similar cu cel actual, impreună cu noul abonament Digi Mobil Complet 2 (in curând, veti putea opta online pentru trecerea la noul abonament, direct din contul de client de pe www.rcs-rds.ro). Nu mai este necesar să returnaţi vechiul telefon Huawei U1000, acesta trecând in proprietatea dumneavoastră cu costuri zero.

Extras din caracteristicile serviciului Digi Mobil Complet 2:
• convorbiri nelimitate in reţeaua mobilă Digi Nlobil si fixă Digi Tel;
• 100 de minute induse in reţelele fixe şi mobile naţionale şi internaţionale selecţionate;
• tarife la convorbiri, după depăşirea minutelor induse:
  - 0,5 eurocenti/minut (fără TVA) către alte reţele fixe naţionale;
  -  1 eurocent/minut (fără TVA) către alte retele mobile nationalel, precum şi in principalele retele fixe din UE şi reţele fixe şi mobile din SUA, Canada şi China;
  - beneficiaţi de trafic de date mobile indus, nelimitat, cu o viteză de până la 21,6 Mbps pentru primii 500 Mbytes;
  - tariful lunar este de 2 euro, TVA indus.
  - Promotional, in primele 2 luni beneficiati de dublul minutelor nationale incluse.

2. Aveti posibilitatea sa păstrati telefonul actual, insă este necesară actualizarea softului acestuia, pentru a evita posibile probleme de accesare a retelei mobile in anumite zone, după activarea frecventei de 900 MHz. Pentru aceasta, RCS-RDS invita abonatii la punctele de service ale companiei.

Oferta din această comunicare comercială este valabilă până la data de 31.03.2014. Contractele pentru pachetele Digi Mobil Optim se încheie pe o perioadă de 12 luni sau 24 de luni. Serviciile de voce mobilă şi internet mobil sunt disponibile în aria de acoperire a rețelei de comunicații mobile operată de către RCS-RDS. Dacă din 01.04.2014 tariful de interconectare va fi mai mic sau egal cu 1 euroCENT/minut, tariful de 1 euroCENT/minut se va aplica şi după această dată. Viteza de acces este de până la 3,6Mbps, 7,2Mbps, 14,4 Mbps sau 21,6 Mbps aceasta fiind determinată de tipul echipamentului terminal utilizat şi de dezvoltarea reţelei 3G Digi Mobil. La depăşirea traficului recomandat viteza de acces se va limita până la 128 kbps viteza de download şi până la 64 kbps viteza de upload.

UPDATE: RCS-RDS își va extinde in prima fază aria de acoperire, in parteneriat cu Vodafone, prin roaming național. Detalii puteti citi in articolul de AICI.


53 de comentarii despre subiectul „RCS-RDS: extindere acoperire reţea Digi Mobil într-o nouă bandă de frecvenţe (900 MHz)”:
Daniel

Asta inseamna 2G/EDGE?

Anonim

Nu neaparat. Pe 900Mhz pot fi transmise oricare din 2G, 3G sau 4G.

Anonim

Daca astia ar avea acoperire mai mare si azi m-as abona la ei.Din punctul meu de vedere au lansat niste abonamente la ora actuala foarte reusite la preturi avantajoase!

Anonim

cu 2G nu va influienta provaiderii de net?

Anonim

Emite pe banda de frecventa pe care au castigat-o doar ei, vezi schema in articol. Nu se suprapun cu altii, decat daca altii emit ilegal, pe aceeasi banda de frecvente, desi nu au cum sa aiba autorizatie altii.
Si nu confundati freceventele cu tehnlogiile 2G, 3G, 4G etc, nu au nici o legatura. Daca au chef, pot sa emita si 5G ( desi nu a fost inventat si standardizat ). Probabil se va emite 3G ( slabe sperante pentru 4G),

Anonim

Dar acoperirea cu cate la suta creste de cel actual
. Sau ce va insemna acest achizitie pentru clienti rds .

Anonim

Va insemna ca vor fi acoperite ( mai bine ) si zonele rurale.

Anonim

Banda de 900 nu inseamna neaparat ca vor avea acoperire mai mare. Vor avea daca mai monteaza echipamente pe antene noi. 900 este o frecventa care are o raza mai mare de actiune fata de restul, adica nu tr sa monteze antene din 2 in 2 km (doar ca si exmplu)

Anonim

Exact. Deci fiind raza mai mare de actiune, folosind exact aceleasi emițătoare existente, chiar și fără a monta altele suplimentare, acoperirea va fi mai mare. Ai demonstrat singur ceea ce spuneam eu anterior. :)

Gica mecanicul

Daca vor avea si vocea si datele pe 900, va iesi o varza mare. Exact asa au facut si cei de la Vodafone si au cam terminat si vocea si datele in rural. Dar aia au bani, in schimb astia...

Anonim

Atunci sa intreb altfel va fi o concurenta serioasa la acoperire si oferte Digi comparand cu cele doi lider in segmentul operatorilor de tel mobila Vodafone ,Orange ?

Anonim

Probabi la inceput nu, dar daca vor reusi aceeasi acoperire ca si ceilalti operatori de telefonie mobila, la preturile pe care le au, sigur vor fi o concurenta serioasa. Dar numai daca vor avea acoperire similara, altfel nu ma tenteaza. De exemplu eu am plecat de la un operator de telefonie la altul pentru ca nu avea semnal in zona unde locuiesc, desi noul operator e mai scump. Acum, dupa cativa ani, si noul operator da rateuri si voi pleca la altul care are semnal. Vroiam sa fac mutarea de acum, dar am citit aceasta stire si am decis sa astept pana la vara sa vad semnalul Digi Mobil ( deocamdata Digi Mobil nu are decat o liniuta de semnal la 5-10 KM de centrul orasului, nici degeaba nu as lua telefon de la ei ). Dar poate pe viitor, daca va fi semnal pe acolo pe unde ma plimb eu de obicei, voi trece la RDS, altfel nu. Pana atunci astept.

Ion Marin

Mai baieti, lasati glumele! Cand vor avea ceilalti 5g o sa aiba si astia 3g national. Eu le urez ,,succesuri", dar ce spun unii colegi sau ei nu fac decat sa confirme ca sunt cu izmenele in vine.

Goos

Eu unul am renuntat la abonamentul Orange de 7 euro pe luna, care nu oferea mai nimic, in favoarea abonamentului Digi Optim 3, care la 3 euro ofera nelimitat in retea, 300 minute nationale si internationale (inclusiv SUA si Canada, care ma intereseaza), si 1 GB trafic de data (la depasire nu se taxeaza nimic in plus, ca la Orange, ci limiteaza viteza la 128 kB). Am telefonul meu Nexus 4 si nu ma intereseaza tepele cu telefoane luate cu abonament de zeci de euro pe minim 2 ani.
Convorbirile pe coclauri nu ma intereseaza, dar daca vor mai imbunatati acoperirea (am inteles ca o vor extinde rapid, cu noile licente cumparate) vor sparge concurenta celor de la Orange si Vodafone.

Belean

Dupa 1 Aprilie acoperirea Digi va fi de peste 75 % din teritoriul tarii. Dezvoltarea retelei de 900 mhz se va face inclusiv pe siturile (antenele) Vodafone si Orange la fel cum se intampla in prezent intre operatorii mai dezvoltati Vodafone, Orange, Cosmote.) Acelasi lucru se intampla si in afara.

Anonim

3g in 900 mhz functioneaza identic ca in 2100 mhz, adica nu vor fi probleme cu vocea si datele.

Anonim

Dac ciar dupa 1 Aprilie acoperirea Digi va fi de peste 75 % din teritoriul tarii. Fac abonament la digi dar prezentul ma ingrijoreaza dupa cum am auzit de la cunostinte de ex la Sovata nui deloc semnal .

Anonim

Stie cineva cum se verifica minutle nationale ramase la abonament digi optim ?

Anonim

ASTA INSEAMNA CA UN TELEFON CARE NU ARE 3G POATE FUNCTIONA IN RETEAUA DIGI?SAU NU AM INTELES EU?

Anonim

Pai daca reteaua va fi 3G, e logic ca un telefon 2G nu va functiona intr-o retea 3G. Dar nu se stie sigur daca va fi retea 3G. Poate va fi 2G sau 4G :))))

ANONIM

Daca vor extinde semnalul cred ca, le vor lua apa astora de la orange, vodafon si cosmote mai ales in zonele rurale care nu au acoperire cu fibra optica

Anonim

pentru verificare cost control dai un mesaj gol la 700

Anonim

este obligatoriu sa-ti reactivezi softul?

Anonim

Nu sa il reactivezi, ci sa faci update la dispozitivele vechi incompatibile, care pot fi compatibilizate prin update firmware. Trebuie sa ii contactezi pe cei de la RCS-RDS in aceasta privinta, doar ei fac updateul, in service.

Anonim

Noutati la Digi www.rcs-rds.ro/ussd

Anonim

Adica asta ?

"Daca esti abonat la Digi Mobil, poti face trecerea1catre un nou abonament de telefonie mobila, mai avantajos pentru tine. Si poti comanda noul abonament, DIRECT DE PE TELEFONUL TAU MOBIL! Cat se poate de comod si de rapid! Economisesti timp si nu este nevoie sa mai treci pe la noi. Nu te costa nimic, iar comanda ta are valoare contractuala. Tasteaza *111# si urmeaza pasii indicati in mesajul de pe telefonul tau.
Beneficiezi de:
minute nationale incluse
convorbiri nelimitate in retea
internet mobil cu trafic nelimitat inclus si viteze de pana la 21,6 Mbps
tarife mult mai mici pentru convorbirile mobile nationale si internationale!

Abonamente Digi Mobil Optim
Abonamente
Digi Mobil Optim Convorbiri Internet mobil nelimitat
Abonament Tarif lunar
(euro, TVA inclus) In reteaua Digi Minute nationale si internationale incluse
(lunar) Trafic la viteza maxima
(lunar)
Optim 2 2 Nelimitat 200 0.5 GB
Optim 3 3 Nelimitat 300 1 GB
Optim 5 5 Nelimitat 500 2 GB
Optim 7 7 Nelimitat 1000 3 GB
Optim 10 10 Nelimitat 1500 5 GB

Tarife convorbiri abonamente Digi Mobil Optim
Destinatii nationale Tarif apel
(eurocenti / minut, cu TVA)
Reteaua Digi, fixa si mobila 0
Alte retele nationale de telefonie fixa 0.62
Alte retele nationale de telefonie mobila 1.24
Destinatii internationale Tarif apel
(eurocenti / minut, cu TVA)
Retelele mobile Digi Mobil Italia si Digi Mobil Spania 2.48
Principalele retele de telefonie fixa din alte state ale U.E. 1.24
Retelele de telefonie mobila din Europa 2.48
Retelele de telefonie mobila din Europa 4.96
Principalele retele de telefonie mobila din S.U.A., Canada si China 1.24

Cum comand un nou abonament
Comanda acum unul din aceste abonamente. Tot ce trebuie sa faci este sa ai la indemana CNP-ul si sa urmezi pasii comenzii telefonice:
Apelezi *111#
Iti apar listate:
ID client
1 Contul tau
2 Oferte
Tastezi 2 pentru vizualizarea ofertelor; iti apar listate abonamentele noi:
1 Digi Mobil Optim 2
2 Digi Mobil Optim 3
3 Digi Mobil Optim 5
4 Digi Mobil Optim 7
Tastezi cifra abonamentului pentru care vrei sa vezi detalii; iti apar listate:
1 Detalii optiune
2 Upgrade
9 Revenire
Tastezi cifra 1, daca vrei detalii; tastezi cifra 2 daca vrei sa faci upgrade de pachet.
Dupa upgrade, introduci CNP.
In acest moment, ai facut trecerea catre un nou abonament de telefonie mobila. Te poti razgandi in 14 zile lucratoare."

Anonim

Au aproape tot,dar acoperire?

Anonim

Dar merita sa abonez la Digi ? Ca dupa 1aprilie nu cred ca va creste atat de considersbil semnalul incat sa putem compara cu acoprirea lui Orange sau Vodafone .

Anonim

Pot sa confirm anul trecut in luna Mai nu era deloc semnal la Digi mobil in zona Sovata .

Anonim

RCS RDS A retras de astaz de pe pagina web , probabil si comercial abonamentele de mobil digi Plus si Familie ramanand numai abonamentul Optim de la 2e-10e .

Anonim

RCS&RDS este cel mai puternic grup de internet ptr 2014 . Ei dau 4G ptr Vodafone si Cosmote conform unor contracte de furnizare ! Deci te abonezi la Vodafone sau Cosmote 4G si de fapt iei net de la RCS ! Castiga destui bani din inchirieri retele si din televiziune ! Daca si-ar pune in plan in maxim 2 ani ar putea scoate ceilalti operatori de pe piata romaneasca !

Anonim

Mesaj la 700

Anonim

Trecerea si pe 900 o sa insemne o acoperire cu pana la 30 % mai mare decat in prezent. Cel putin pe drumurile nationale au acoperire impecabila.

Unknown

Sunt sanse sa treaca si pe 2g? Adica sa fie citita cartela si de un telefon care nu are 3g?

Claus

Intr-un sat unde NU exista semnal la telefoanele mobile (Vf. avea semnal mai rar). Oe Digi.Mobil am avut semnal la telefon 4 linii, din pacate nu era pornit releul, semnal era foarte bun, la retea era "x"!!!
Sper ca data viitoare sa fie pornit si reteaua mobila.

Claus

Nu sunt obisnuit sa scriu de pe tableta. Din aceasta cauza fac greseli de ortografie.

Anonim

900 a ramas tot pe 3G! Unde au mai vazut ei in lume ca un operator serios de telefonie mobila sa emita numai in 3G (exclus GSM) pt telefoane scumpe-obligat 2100 UMTS plus 900 3G HSPDA... Ba cica, de stiu cand, se va putea trece pe roaming national?!? Dar tot numai la abonamente, prepaid-ul lor DigiMobil e plasat in "conservare-mumificare" ca si site-ul... de ceva ani de cand s-a deschis, absolut nimic nou... Dau oferte noi numai la abonamente si serviciu nou cu obligatia sa stai minim 1 an! Astia n-au auzit ca nu mai exista taxa de reziliere decat pt promotii?!?

Cercetasii

Am o nedumerire. Intr-un Samsung Teos I5800 adus din Franta http://www.lesmobiles.com/telephones/samsung-galaxy-teos,fiche-technique.html (850-900/1800-1900 Mhz, UMTS (3G) HSDPA (3G+)) am pus cardul de RDS (scos dintr-un Huawei u1000s proaspat updatat la service RDS). Pot suna foarte bine de pe Samsung insa nu pot primi apeluri (zice "linie momentan ocupata"). Fenomenul misterios o fi de la banda de frecventa sau firmware-ul telefonului? Multumesc.

Anonim

Scuze pentru intrebarea puerila, problema s-a rezolvat prinr-un hard reset al telefonului dupa ce am constatat ca si cu alta cartela, din Orange prezenta acelasi simptom de linie momentan ocupata. Deci nu era vorba de retea, era telefonul de vina.

Anonim

Nu e puerilă intrebarea, nu aveai de unde sa stii a o luase razna telefonul... Bine ca ai rezolvat.

TechTaco

N-am cum sa trimit SMS gol la 700. Chiar si cu spatiu doar imi zice serviciu indisponibil. La 4077 nu functioneaza sunat. La *134# nu-mi afiseaza nici eroare.
Aplicatia lor de Android Digi.Oriunde e activata/conectata cu userul prin Digicare si butonul cost control nu face nimic.

Alta varianta?

Mersi fain.

Anonim

Acoperire va avea la fel ca Vodafone, in baza unui parteneriat semnat intre cele doua companii. Deci....Digi a dat o mare lovitura.

Anonim

FOLOSESC DE 1 AN ABONAMENTUL DIGIMOIL OPTIM 7 POT SA CONFIRM CA AU ACOPERIREA LOR FOARTE BUNA SI IN ZONELE RURALE ADICA SATE SI COMUNE AM 5 GB INTERNET 21 MBPS CARE ZBARNAIE SERIOS CHIAR NU MA ASTEPTAM SA FIE SEMNAL IAR DE LA 1 APRILIE SETEZI TELEFONUL PE RETEA AUTOMATA SI UNDE NU E SEMNAL DIGI INTRA PE VODAFONE IAR DE LA 1 IULIE MERGE SI 3G MIE UNUL IMI PLACE IAR ACUM AM OPTAT PENTRU DIGIMOBIL NELIMITAT GOOD JOB 5 EURO DACA ESTI ABONAT LA CEL PUTIN 2 DE LA EI SI 10 EURO DACA ESTI ABONAT NOU

Totusi iubirea...

Felicitari RDS!
Am totusi o intrebare.... pe 2G nu mai functioneaza Digi Mobil?
Acoperirea e buna, dar nu imi mai merge pe un telefon 2G de ieri 10 iulie 2014....

Anonim

Ti l-au blocat.Acordul cu Vodafone nu era pentru 2g, ci pentru 3g.Trebuie sa mergi la rds sa iti deblocheze cartela si sa iti cumperi telefon 3g neaparat.Altfel te blocheaza iar.

Anonim

cum ma duc pe frecventa 900 MHz?

Anonim

E slabuta acoperirea. Pe DN2( E85) nu e semnal cat tine jud Bacau. La fel si in Roman, la distanta de 2 strazi se pierde semnalul. Daca nu-ti verifici traficul de date consumat in roaming, risti sa te trezesti ca s-a dus tot intr-o singura zi. Pacat ca nu e acoperire, iar daca era, sigur nu erau asa preturi mici. Am cam luat teapa cu DigiMobil optim 5. Poate in urmatoarele 11 luni se schimba ceva, altfel spun bye-bye rcs-rds.

Costi, angajat RCS si Romtelecom. In timpul ramas liber, angajat la Orange si Vodafone.

Eu am un amic care s-a inscris in programul de populare a planetei Marte. Oare acolo va avea semnal la internet de la Digi Mobil ? Ca altfel e țeapa, nu conteaza ca va fi semnal de la Vodafone pentru telefonie si poate vorbi non-stop nelimitat. Internetul il intereseaza, ca telefonie stie si el ca are pe Marte. Altfel e țeapa si va pleca de la Digi Mobil. Va spune "bye-bye". Va merge la Orange. Sau isi va lua internet prin telefonie fixa de la Romtelecom. Pai se poate atata tupeu din partea RCS? Sa dea el de lucru la comentatorii postaci ai concurentei, in loc sa ii lase sa mearga linistiti la plaja? :)

Claus

Să fiu sincer, internetul de la Orange şi Vodafone este VARZĂ! Pe acelaşi telefon SE C905 si Huawei U850 la vodafone NU se poate urmări videoclipuri de pe youtube, cu Orange nu am incercat numai pe tableta (3G dual sim Eboda) şi ma enervat aşteptarea, am activat din telefonul Huawei hotspot portabil, care are cartela de Digi mobil si nu am mai avut treaba cu cei 2 melci VF si Or care zic ca au viteze de 3 G, oare? Nu mai vorbi de romescroc că suntem sătui de el până peste cap, când o să ajunga la 1 Gbps atunci să ne spui de romescroc!

Claus

Apropo, depe stickul de 3 G vechi am scris comentariul.

Anonim

Mie imi merge foarte bine netul de la Vodafone.

Mihanea1955

Imi poate spune cineva daca inFranta am acoperire DIGI pentru telefonie si date?

Anonim

Ca orice alt operator de telefonie din Romania, au prin roaming:

http://www.rcs-rds.ro/telefonie-mobila-digi-mobil/servicii-optionale/roaming

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile