miercuri, 8 ianuarie 2014

Recepția unei transmisii prin satelit 4K HEVC H265

Astăzi am reusit prima receptie a unei transmisii prin satelit 4K HEVC H265.

Receptia am realizat-o folosind un tuner PC SkyStar HD 2 si DVB player-ul ProgDVB Professional ( download aici ), din care am facut streaming prin Prog Media Server for small networks ( setând All transport In One Stream ) către Elecard MPEG Player ( download aici ), player cu care am redat imaginea prin accesarea unui URL de forma http://192.168.0.101:10999/ch/all%20transport%20stream ( unde 192.168.0.101 este IP-ul PC-ul server din reteaua LAN locala, iar adresa este extrasă cu un viewer de text ( de exemplu poate fi folosit Notepad++ ) din fisierul m3u8 generat de serverul ProgDvb). De asemenea, am avut instalat si Elecard HEVC Plugin ( download aici).

Receptia a fost foarte dificilă, la un FPS de maxim 2-3 cadre pe secundă si afectată deseori de artefacte video.

Frecvența recepționată a fost:

Satelit Eutelsat Hot Bird 13 C ( 13° Est ), frecvențe 10.930 GHz, polarizare orizontală, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, 4K HEVC, ID Canal: Eutelsat 4K Content.


14 comentarii despre subiectul „Recepția unei transmisii prin satelit 4K HEVC H265”:
DTH Fan

felicitari pentru reusita !!

Admin

Felicitari! Ce echipament utilizezi pentru receptia programelor de satelit? Pentru receptia programelor pe PC este suficienta o antena parabolica de 80cm si un TV Tuner HD DVB-S2? Multumesc!

Administrator

Exact un tuner HD DVB-S2 folosesc, chiar unul vechi de cativa ani (un Skystar 2 HD). Si antena e una refolosita de la Digi TV, cu LNB-ul său, plus un motor HH sa rotesc antena si sa receptionez mai multi sateliti la alegere.

Anonim

Felicitari! La mine ProgMediaServer inclus e Home si nu ma lasa sa bifez All stream...probabil din cauza asta am un sfert de imagine in ProgDVB si nimic in Elecard.

Anonim

Am instalat ProgMediaServer small si deschide si in Elecard player ,dar doar un stream din cele 4.Ce nu am facut bine?

Administrator

Pai e transmisie HEVC H265, e un singur stream cu rezolutia 4K completa ( vezi si in articol rezolutia sau poti sa o vezi si la tine in Elecard Player).

Nu e cu 4 streamuri diferite cum era la codec MPEG4 AVC.

Aceasta e una dintre evolutiile acestui codec, posibilă datorită compresiei mai eficiente HEVC.

Uite aici un articol cu o imagine exemplificativa a diferentelor dintre vechiul sistem 4K si sistemul 4K din acest articol, care foloseste tehnologie mai noua:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/04/prima-transmisie-ultra-hd-in-compresia.html

Anonim

Pai ceva nu se leaga -am 4 streamuri cu pid 257,261,263 si 265.La fiecare Default size este 1920x1080 nu am nicaieri 3840x2160 cum e normal.

Administrator

Sigur esti pe frecventa 10.930 GHz, polarizare orizontală, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK ? Uita-te in articol, la a doua imagine si vezi rezolutia care e la mine...

Anonim

Si inca ceva -in ProgDVB nu am sonor ,dar am in Elecard pe un singur stream.

Anonim

Am comparat cu imagine din articol pacat ca nu pot sau nu stiu unde sa pun poze si inregistrari.Aaaa ruleaza aproape corect probabil din cauza ca intra doar un sfert de imagine.

Administrator

Am verificat si eu acum, nu mai e transmis HEVC H265, acum transmit din nou H264 cu 4 streamuri. Incearca din nou mai tarziu, poate reiau testele HEVC.

Anonim

O.K. si multumesc.Merge sonoru si in ProgDVB daca introduc manual audio pid 258.

Unknown

Daca s-ar folosi pentru decodare stream 4k o placa video din noua generatie Amd sau Nvidia si codecuri care sa "stie" sa lucreze cu hardware-ul respectiv cred ca ar fi alt ceva.

Anonim

Pai e posibila receptia, vezi poza in articol. Inca nu au aparut codecuri optimizate bine, dar apar in curand.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile