vineri, 31 ianuarie 2014

Satelitul Astra 2E de la 28,2 grade est intră de la 1 februarie 2014 în serviciul comercial

SES S.A. a anunțat că satelitul ASTRA 2E intră în serviciu comercial la pozitia orbitașă 28.2/28.5 grade est, la 1 februarie 2014.

Satelitul a fost lansat la bordul unui vehicul de lansare ILS Proton de pe cosmodromul Baikonur, în Kazahstan, la 30 septembrie 2013.

Testele extensive efectuată până acum au confirmat că satelitul este deplin operațional și corespunde specificațiilor tehnice.

ASTRA 2E a ajuns acum la destinația sa finală, la pozitia orbitală 28.2/28.5 grade est, unde este co-poziționat cu ASTRA 2A, ASTRA 2F și ASTRA 1N.

Peste maxim câteva săptămâni, emisia BSkyB, Channel 4, ITV și a televiziunilor BBC va fi efectuată prin noul satelit, printr-un fascicul puternic orientat către insulelor britanice.

Satelitul a fost construit de Astrium pentru SES. Bazat pe extrem de fiabilă platformă Eurostar E3000, satelitulul oferă 60 de transpondere in banda Ku, inclusiv 12 transpondere suplimentare pentru furnizarea de servicii în afara Europei, precum și 4 transpondere in banda Ka.

ASTRA 2E va furniza servicii de televiziune si internet, folosind cea mai nouă tehnologie, în Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Dupa cum se observa, receptia in Romania va fi foarte dificilă sau imposibilă, conform suprafețelor de acoperire oferite oficial de SES. Doar fasciculul european poate fi receptionat in jumatatea vestica a României, cu antene de 75-120 cm, iar in jumătatea estica a Romaniei, cu antene mult mai mari.


Însă emisia BSkyB, Channel 4, ITV și a televiziunilor BBC va fi efectuata prin spotul UK, probabil imposibil de receptionat in România.

ASTRA 2E, care a avut o masă la lansare de 6 tone, are o anvergură a aripilor de 40 metri, după ce panourile solare au fost desfășurate. Acestea vor genera 13 kW de energie pentru satelit, până la sfârșitul duratei de exploatare de 15 ani.


4 comentarii despre subiectul „Satelitul Astra 2E de la 28,2 grade est intră de la 1 februarie 2014 în serviciul comercial”:
Anonim

Care sunt frecventele preluate si de cand ?

Anonim

Astra 2E va acopera pe Trasilvania si juma din Muntenia..

Anonim

Da, va acoperi, dar nu si pentru frecventele pe care sunt transmise BSkyB, Channel 4, ITV și televiziunile BBC...

Anonim

va fi ca 1n sau 2f nici o sansa cu antene de 90 cm

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile