sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Spark CEE, o nouă televiziune de documentare subtitrate în limba română

De câteva zile, televiziunea de documentare Spark CEE ( Central si Est European) este transmisa prin satelit. Spark are sunetul original in limba engleza si subtitrare in limba română.

Canalul Spark apartine companiei Autentic din Munchen ( Germania ), care l-a lansat initial la 1 iulie 2013 pentru platforma tv cu plată TopTV din Africa de Sud. Spark este de fapt o rebrănduire a fostului canal al companiei Autentic, denumit Top Explore.

ZDF Enterprises, ramura comercială a radiodifuzorului public german ZDF, a devenit partener principal pentru furnizarea de conținut.

Televiziunea Spark emite 24 din 24 de ore, iar grila de programe vizează întreaga familie, difuzand documentare de știință sau despre tehnologii actuale ori de viitor, despre natură și biologie, istorie, călătorii, arheologie sau de aventură.

Încă de la lansarea canalului Spark, Autentic si-a anuntat intentia de a extinde aceasta televiziune in Europa de Est si Asia.

"Scopul nostru este de a oferi divertisment de top pentru toți membrii familiei", a declarat Patrick Hoerl, CEO al companiei Autentic. "Parteneriatul dintre Autentic și ZDF Enterprises oferă telespectatorilor productii originale de clasă mondială. Credem cu tărie că există un interes concret pentru programe documentare de înaltă calitate în întreaga lume. Urmatorul nostru pas este de a extinde televiziunea Spark în Europa de Est și Asia."

"Spark este noul brand pentru canalul nostru de documentare Top Explore", a declarat la momentul lansării Ian Woodrow, vice - presedinte la TopTV. " Abonații vor putea viziona în continuare multe dintre programele difuzate anterior pe Top Explore, dar vor fi de asemenea impresionati și de noile productii transmise."

"Suntem bucurosi să fim furnizorul major de programe pentru aceasta noua aventura interesanta. Este un mod foarte interesant și inovatoar de a distribui productiile noastre", a adăugat Alexander Coridass, Presedinte si CEO al ZDF Enterprises.

Autentic distribuie documentare si opereaza canale tematice, cum ar fi de exemplu Spiegel Geschichte, Spiegel TV Wissen în Germania și Austria, Cinehome si Freestar in Germania, precum și mai multe canale pentru TopTV din Africa de Sud .

Datele de receptie ale televiziunii Spark ( deocamdată necriptată ) sunt:

Satelit Amos 2 de la poziția orbitală 4 grade Vest, frecvență 10925.50, polarizare orizontală, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2 QPSK

PS: Multumim pentru frecvență domnului Nicu, colegul nostru de hobby de pe rdi-board.com.

UPDATE 1 februarie 2015: Spark CEE a schimbat datele de receptie, acum fiind transmis pe acelasi satelit, dar pe frecventa 10876, polarizare orizontala, SR 7500, FEC 2/3, DVB-S2 QPSK, MPEG-4, criptat Panaccess.


19 comentarii despre subiectul „Spark CEE, o nouă televiziune de documentare subtitrate în limba română”:
Anonim

foarte tare sper sa o introduca si la DTH la noi sau pe tv cablu

Delsat

L-am receptionat. Mi se pare calitatea documentarelor cu mult peste cea a celor de la Discovery. E cu totul altceva.

Anonim

Multumim si noi pentru info!

Unknown

Pe Orange sau Focus nu se transmite?Pe ce platforma DTH se transmite?

Anonim

Spark il receptioneaza deocamdata doar cei care au antena satelit si receptor HD propriu, nu e transmis de vreun DTH romanesc,
Apropo, superb programul ! De cand l-am scanat nu mai imi dezlipesc ochii de pe el. Vocea comentatorului e clara si grava, imaginile si montajul sunt superbe. Sper sa mai regleze subtitrarea, ca e cam mica si nu afiseaza diacriticile. Dar probabil e doar in teste deocamdata,

Anonim

Asa-i cu subtitrarea e mica cam albicioasa si nu se vad literele Ş si Ţ in schimb ăâ le-am vazut. Interesant este ca este deja subtitrat, nu o pune receptorul de satelit.

ani

Am vazut fragmentul din articol, pot sa spun ca m-am indragostit de aceasta televiziune. Oare va avea bunavointa sa o aiba in grila si vreo firma din Romania ?

Anonim

este free to air pe amos.?

Anonim

E necriptat.

Anonim

Nu e in HD...e SD...deci corect e asa: 10925.50, polarizare orizontală, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S

Delsat

Anonim, du-te frate si plimba-te cu datele tale de receptie de profesionist cu care ne dai sfaturi pe aici pe la comentarii, ca nu e corect cum spui tu, adica nu e corect DVB-S. Tu crezi ca daca nu e HD inseamna ca e DVB-S ? :))))) E transmis SD in DVB-S2.

Daca e transmis in DVB-S2 nu inseamna ca e neaparat HD ( ci poate fi si SD ), cum nici daca e transmis DVB-S nu inseamna ca e neaparat SD ( ci poate fi si HD ). Tu confuzi merele cu perele.

Tu nu vezi că si in poza din articol arata receptorul ca e DVB-S2?

Corecte sunt datele de receptie din articol.

Anonim

L-au codat. Am verificat acum 1 minut.

Anonim

Asta e posbil sa il fii codat intre timp. Sa speram ca il va baga la vreun operator din Romania.

Anonim

intra la Akta, incepand cu ianuarie...

Anonim

Bla, bla, stii tu? Sursa?

Unknown

A intrat deja la akta

Unknown

inghesuiti-va la AKTA!!!

Anonim

Nu scrie pe site la Akta in lista de programe ca e Spark Tv.

Anonim

E la AKTA!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile