miercuri, 22 ianuarie 2014

Standardizarea 4K Ultra HD va avea loc peste 6-12 luni

Digital Television Group ( organism prin intermediul căruia își desfasoara activitatea si Ultra High Definition Forum) a declarat că e încurajator că se discută cu entuziasm despre lansarea comercială a televiziunilor 4K Ultra HD, dar abordarea trebuie să fie moderată, din cauză că va mai trebuie așteptat până la lansarea la scară largă a unor astfel de servicii.

"Mulți s-au întors entuziaști de la CES 2014, când și-au dat seama că tehnologia 4K este mult mai reală și mai tangibilă decât se gândeau anterior. Însă vor mai trece 2-3 ani înainte ca 4K să devină un produs larg utilizat. Până atunci, în următoarele 6-12 luni, vom defini într-adevăr standardizat ceea ce înseamnă 4K Ultra HD. Vom reuni ecosistemul Ultra HD într-un set de caracteristici obligatorii, statuând standarde tehnice exacte, care nu vor fi neapărat cele dictate de către producătorii de televizoare."

Membrii organizatiei ( inclusiv Disney, Warner Bros, BBC și Sky ) s-au întâlnit înainte de Crăciun cu producătorii de componente electronice, precum și cu alte părți interesate.

Simon Gauntlett, director tehnic al DTG, a explicat că organizația nu a încercat să clarifice standardele dezvoltate de către diverși fabricanți, ci incearcă să definească un ecosistem care include intervalele de culoare din HDR ( high dynamic range ), adâncimea de biți a rezoluției, precum și dacă frame-rate va fi mai mare decât cel utilizat în mod tradițional în domeniul audiovizualului.

"Experimentele BBC și Sky au demonstrat că FPS-ul trebuie să fie mai mare decât 50, poate chiar să fie de 100, deși aceasta ar fi cam dificil de realizat din punct de vedere economic", a spus Gauntlett , exemplificând dificultățile tehnice ale companiei Sky ( ce a înregistrat la o rezoluție 4K un meci de fotbal ) în lumina puternică a soarelui, unde ar fi fost necesare mai multe cadre pe secundă pentru a obține o imagine rezonabilă calitativ.


Niciun comentariu despre subiectul „Standardizarea 4K Ultra HD va avea loc peste 6-12 luni”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile