luni, 13 ianuarie 2014

Televiziunea VP TV a primit licență pentru București și judeţul Ilfov

CNA a analizat, în şedinţa de luni, o solicitare a societăţii Prontos Serv SRL din Ploieşti de acordare a unei licenţe audiovizuale pentru lansarea VP TV, o televiziune cu zona de difuzare regională: Bucureşti şi judeţul Ilfov, anunta Mediafax.ro.

"Pentru" acordarea acestei licenţe au votat Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Viorel Vaseil Buda, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Răsvan Popescu şi Cristina Trepcea, în timp ce "împotrivă" au votat Radu Călin Cristea şi Monica Gubernat.

Televiziunea VP TV va difuza un program generalist, timp de 24 de ore pe zi. VP TV va difuza programe producţie proprie (89,50 %) şi producţii audiovizuale ale altor producători (10,50%).

Grila televiziunii va cuprinde programe de informare (57,86%), programe culturale, educative şi religioase (21%), filme (5,2%), programe de divertisment (6,7%) şi publicitate (9,24%).

Asociaţii societăţii Prontos Serv SRL, care a primit licenţa VP TV, sunt Laurenţiu Megelea (95%) şi Ioana Zamfir (5%).

Laurenţiu Megelea este acţionar şi la postul de radio Best FM (care emite în Câmpina, Ploieşti şi Sinaia) şi la televiziunile Travel Mix (care deţine o licenţă de satelit şi una locală şi are studiouri în Sinaia şi Ploieşti) şi la Valea Prahovei TV (o licenţă regională în judeţele Braşov şi Prahova).


Televiziunea va avea sediul la Ploieşti şi o echipă formată din 19 persoane, după cum a declarat Laurenţiu Megelea, acţionarul principal al societăţii Prontos Serv SRL, prezent luni la şedinţa CNA.

Laurenţiu Megelea a mai spus că VP TV va fi o televiziune adresată comunităţii din Bucureşti şi judeţul Ilfov, un post în interesul cetăţenilor.

"Va cuprinde o diversitate de programe. Am identificat o oportunitate în a face această investiţie în această piaţă. Credem că această televiziune va reuşi să aducă un plus de valoare în peisajul media local (...) Din studiul pe care l-am făcut vizavi de televiziunile locale sau regionale care au acelaşi obiectiv ca şi noi, am constatat că există posibilitatea de a dezvolta acest proiect, deoarece comunitatea are nevoie de mai multă informaţie locală şi regională decât naţională (...) Considerăm că cetăţenii din această zonă au nevoie de o astfel de televiziune, care să focuseze pe actualitate, pe informaţie, pe cultură, care să aducă în peisajul media ceva diferit faţă de celelalte proiecte din peisajul media", a spus Laurenţiu Megelea.

Investiţia în lansarea noii televiziuni VP TV se ridică la 120.900 de euro, potrivit dosarului depus de societatea Prontos Serv SRL la CNA.

Totodată, Laurenţiu Megelea a declarat, pentru agenţia MEDIAFAX, că intenţionează să lanseze noua televiziune VP TV până în luna iunie, fiind în discuţii în acest sens cu mai mulţi operatori de cablu.

UPDATE 3 martie 2015: Lansarea televiziunii VP TV a fost amânată cu 6 luni. CNA a aprobat în sedință amânarea lansării.


2 comentarii despre subiectul „Televiziunea VP TV a primit licență pentru București și judeţul Ilfov”:
Anonim

da pina in 2015 ,de aici in colo pe digital terestru

Anonim

Am auzit că va fi HD.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile