miercuri, 15 ianuarie 2014

Un senator vrea obligatorie transmisia a minim 5-10 canale HD de către fiecare DTH românesc

Georgică Severin, preşedintele Comisiei de cultură a Senatului, vrea ca membrii CNA să menţină în forma actuală principiul "must-carry", prin care cabliştii sunt obligaţi să difuzeze anumite televiziuni, precizând că operatorii de cablu si DTH ar putea fi obligaţi să difuzeze şi 5 sau 10 posturi HD, anunță Mediafax.

Membrii Comisiei pentru cultură şi media din Senat au avut o întâlnire marţi cu Laura Georgescu, preşedintele CNA, in care Georgică Severin a spus că i-ar face "o mare plăcere" dacă o autoritate cum este CNA s-ar gândi puţin şi în perspectivă, dacă ar avea "avea o viziune globală", dincolo de sesizările primite în cazul nerespectării legislaţiei audiovizualului de radiodifuzori.

"În general, mă opun cu mult elan tuturor tendinţelor de a îngrădi, de a obliga la ceva şi cred că este o politică bună. Dar există o obligaţie pe care eu aş introduce-o. Aş forţa ca toţi distribuitorii de semnal, cabliştii, să aibă măcar 5 sau 10 programe în High Definition. Este absolut nefiresc ca în 2014 să avem DTH-uri (nr: televiziune cu plată prin satelit ) unde nu se transmite niciun canal în HD. Este nefiresc să fie foarte mulţi cetăţeni care nu beneficiază de lucruri care au devenit banale. Explicaţia că o frecvenţă în HD ocupă trei spectre de frecvenţă şi costurile sunt mult mai mari este reală, dar, în acelaşi timp, şi tarifele sunt suficient de mari ca să se poată susţine. În acelaşi timp aş insista şi pe calitatea semnalului transmis în reţelele de cablu şi DTH, cel puţin în DTH sunt unii furnizori care dau un semnal mai rău decât analogicul. Şi acolo ar trebui să interveniţi, pentru că CNA şi Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor trebuie să vegheze şi la calitatea a ceea ce primesc cetăţenii pentru banii pe care-i plătesc", a spus Georgică Severin.


14 comentarii despre subiectul „Un senator vrea obligatorie transmisia a minim 5-10 canale HD de către fiecare DTH românesc”:
Anonim

Bravo Georgică ! Primul politician care ține cu satelitarii !

Anonim

Dorele,incepe prin a oblige radiodifuzorii sa emita in parametric tehnici demni de anul 2014(16:9,stereo,HD),ocupa-te de implementarea DVB-T la nivel national si abia apoi vino cu astfel de propuneri(nu ca nu as vrea,dar nu e realista).Bat cimpii ca de obicei ,sa nu zica lumea ca stau degeaba.

Anonim

bravo buna propunere
realista nerealista merita laude

Anonim

camerele video din televiziuni ce semnal scot ? sd, hd ? si apoi un semnal sd de calitate e satisfacator, de ex ma uit pe film+ canal unguresc pe un tv crt si se vede super

cris

Camerele video din televiziuni pot scoate semnal SD sau HD. Dar nu doar camerele sunt importante pentru a obtine semnal HD la telespectator, ci intreg lantul tehnic ( mixere, editoare montaj, convertoare, urcare la satelit etc ).

Anonim

implementarea DVB-T la nivel national

gean

Anonim, poate vrei să spui DVB-T2, că DVB-T nu va mai fi folosit. Si nu prea am inteles care e predicatul din propozitie, deci care e dorința ta. Sa fie efectuata implementarea DVB-T? Si care e legatura cu acest articol ?

ROmanul

Sunt SD-uri si SD-uri. De exemplu canalul DW in format SD se vede de zici ca e HD. Are o calitate si detalii extrem de bune. La miscare nu se patratrateste imaginea etc. Conteaza si fluxul de date. In plus la un semnal digital prea comprimat apare efectul de imagine JPEG supercomprimata. De exemplu pe un fond alb pui un pixel negru. La imaginele prea comprimate in jurul acelui pixel apar altii din ce in ce mai albi pe masura ce se departeaza de acel pixel negru. Practic zici ca e o pata. La fel si cu canalele SD. Imaginea e spalacita ori la imagini prea dinamice se strica puternic calitatea chiar daca rezolutia transmisiei e buna.

Pana una alta daca tot se doreste sa se implice politicul in domeniu mai bine ar obliga televiziunile sa transmita in format 16:9 pana in 2015 sa zicem sau sa existe un termen. Iar pentru televiziunile nou licentiate sa fie obligatoriu formatul 16:9. Practic nici nu mai gasesti tv-uri la 4:3.

Anonim

........Aloo.......RCS-RDS... credeti ca puteti indeplini dorintele lui dom'senator adica pe DIGI sa transmiteti programe HD, iar calitatea transmisiei sa fie mai buna decit transmisia analogica...?.....eu sint sceptic ca dom'senator va fi multumit......

Unknown

LA RCS SUNT VREO 15 IN HD , DAR CRED CA TOATE TELEVIZIUNILE AR TREBUI SA FIE HD SI 16/9 .

Anonim

Pai de unde sa le bage pe toate RCS-ul HD sau 16:9 daca ele nu sunt toate nativ HD sau 16:9 ? Si senatorul acela vorbea in special de televiziunea prin satelit cu plata ( DTH ).

Goos

Se referea la Digi Satelit, unde nu exista nici acum nici un program HD si nici decodoare HD (nu la Digi Cablu Digital, unde sunt vreo 15-20 programe HD).

Anonim

Nu stiu ce asteapta digi satelit. Sa migreze toti abonati catre alte dth-uri.si in plus cred ca e o discriminare intre abonati satelit si cablu.Pe mine m-au pierdut

Anonim

Si pe mine m-au pierdut....DigiSatelit parca este un copil nedorit.....asa ca la revedere...

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile