luni, 3 februarie 2014

A încetat transmisia în DVB-S a televiziunilor TVR de pe satelitul Eutelsat 16A

Începând cu 1 februarie 2014 programele TVR au încetat să mai fie difuzate prin satelitul Eutelsat 16A de la 16 grade Est în DVB-S, fiind transmise doar în DVB-S2.

În acest moment, SRTV nu isi mai transmite programele prin DVB-S ( satelit Eutelsat 16A de la pozitia orbitală 16 grade est, frecventa 11470.75, polarizare verticala, DVB-SQPSK, SR 29950 FEC 3/4), ci doar prin DVB-S2  ( satelit Eutelsat 16A, frecventa 11512.25, polarizare verticala, DVB-S2 8PSK, SR 29950, FEC 2/3).

Aceasta transmisie a canalelor SRTV pe două frecvente diferite a fost efectuata din 6 februarie 2013, când a început sa fie utilizat si transponderul cu modulație DVB-S2.

Așadar, începând cu 1 februarie 2014, doar cei cu receptoare DVB-S2 ( HD ) mai pot receptiona pe satelitul amintit acest pachet de canale publice ale SRTV, care contine televiziunile TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Moldova, TVR News, TV Romania International, TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Iasi, TVR Timisoara, TVR Târgu Mures și TVR HD. Canalele sunt transmise la liber ( FTA ), cu exceptia TVR1, TVR 2, TVR HD si TVR Republica Moldova ( TVR).

Singura posibilitate a celor care doresc să vizioneze prin satelit un canal necriptat al SRTV, in format DVB-S ( cu receptoare SD ) rămâne receptia TV România International, prin satelitul Hot Bird 13D de la pozitia orbitala 13 grade Est, frecvența 11623, polarizare verticala, DVB-S QPSK, SR 27500, FEC 3/4, FTA.


22 de comentarii despre subiectul „A încetat transmisia în DVB-S a televiziunilor TVR de pe satelitul Eutelsat 16A”:
Eduard

Oare va face plangere UPC-ul la CNA impotirva TVR, pentru ca au trecut in DVB-S2 MPEG 4, la fel cum au facut pentru canalele Antena Group ?

Anonim

In curand va inceta cu totul.

got

Pai cum ai concluzionat tu asta?

Anonim

Trebuie rennoit contractul cu Eutelsat, deci nu va inceta in sine emisia prin satelit dar s-ar putea schimba operatorul deci pozitia orbitala

got

"S-ar putea" e intradevar o exprimare mult mai corectă decât "In curand va inceta cu totul."

Te referi la asta poate?

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/12/tvr-doreste-sa-se-extinda-la-nivel.html

Nu se stie cine castiga licitatia. Deci nu poti sa spui ca Eutelsat nu va mai transmite sigur. Se va afla dupa ce va avea loc licitatia.

Anonim

Dvb-s2 este cu 30% mai eficient decat dvb-s ,pe aceeasi latime de banda.Plus multe alte avantaje.Tranzitia este accelerata datorita unui numar tot mai mare de televiziuni care trec la HD.

MIRCEA

Incepand de azi Romtelecom a scos din grila de programe canalu de desene animate Jim Jam si a introdus canalul Giga tv. Pozitia 258.

Anonim

A fost scos Jim Jam din grila analogica ori digitala?!

MIRCEA

A fost scos de pe antena Romtelecom satelit ! As vrea sa stiu daca postul de televiziune National 24 Plus, este in grila operatorului Freesat. Stie cineva ? Multumesc anticipat !

Anonim

Nu, nu este eu sunt client freesat di 29ianuarie si nu au in grila poate pe viitor.flutur

Anonim

Asa ca si antena group din martie cripteaza si apoi in dvb-s mai nmc nu se vizioneaza.deaceia am activat pe cartela tvr freesat din italia cu plata online si este bn cu circa 25euro anual .bravo lor FREESAT ORADEA.flutur

Laurentiu

Ehh, nici chiar asa.... Acum sunt 48 de canale romanesti necodate prin satelit, fara nici un abonament:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/01/lista-de-televiziuni-romanesti-emise.html

Plus ca mai sunt si cele moldovenesti necodate.

MIRCEA

Mai am o intrebare! Daca grupul Intact cripteaza Antenele pe satelit, se poate viziona in continuare de catre operatorul Freesat?

Anonim

Probabil va face Freesat simulcrypt cu antenele si vor functiona si la Freesat.

MIRCEA

Nu inteleg un lucru! Daca operatorul de televiziune Freesat are in grila de programe National tv, de ce nu are si National 24 Plus? Tinand cont de faptul ca emite pe acela-si satelit dar codat.

Anonim

National Tv e transmis in pachetul Freesat chiar de catre Freesat, nu e preluat prin simulcrypt National Tv de pe frecventa unde sunt canalele National TV / N24 Plus, care au alte sisteme de criptare si transmit independent de Freesat. De aici rezulta o alta intrebare si aceea de ce nu a fost preluat prin simulcrypt National TV, direct de pe frecventa originala de pe acelasi satelit ? Raspunsul la aceasta intrrebare poate fi si acelasi si pentru National 24 Plus: probabil că National Tv / N24 Plus nu stie cum sau nu vrea sa se complice cu simulcrypt cu Freesat.

MIRCEA

Multumesc frumos pentru raspuns!

Mircea

Eu sunt cu intrebarile si sper sa nu va suparati pe mine! Exista vreun receivers care sa functioneze pe satelit si in acela-si timp si pe digital terestru? Mai bine zis sa aiba amandoua functiile? Multumesc anticipat!

detrax

Da, există. De exemplu AMIKO Alien 2 Triple tuner PLUS are si de satelit si digital terestru DVB-T2 si chiar si de cablu. Au mai multe tunere. De exemplu de aici poate fi cumparat:

http://www.elstar.ro/?page=shop/flypage&product_id=931&category_id=ae87faa4ffe11e38432b5aae9a30f0c0

Anonim

buna.laurentu care sunt cele 48 canale?ma refer general la liber doar prima tv .flutur

florin

Nu vezi ca ti-a dat omul linkul ?? Ti-l mai scriu eu odata?... :)

ASTA E LINKUL UNDE VEZI CARE SI CATE SUNT CANALELE ROMANESTI NECODATE:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/01/lista-de-televiziuni-romanesti-emise.html

Anonim

Aceste canale ale TVR-ului ar trebui sa fie la liber,pentru ca lumea toata plateste abonament.Acesti indivizi,ancaseaza niste bani degeaba.Asa este an tara asta, trebhuie sa mai platim anca odata,fiindca nu platim bine.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile