miercuri, 26 februarie 2014

Ieșirea canalelor ProTv din lista must-carry crește prețul abonamentelor la cablu tv ?

NextGen, companie a Romtelecom, va mări de luna viitoare abonamentul de televiziune, ca urmare a deciziei PRO TV de a ieşi din lista must-carry si de a solicita taxa de redistribuire a canalelor sale, anunță Capital.ro.

“Pentru a putea oferi în continuare acelaşi conţinut variat cu care te-am obişnuit, ne vedem nevoiţi ca începând cu luna martie să revizuim nivelul tarifar al abonamentului de televiziune de care beneficiezi”, se arată într-o notificare trimisă abonaţilor NextGen.

Abonaţi NextGen vor plăti în plus 2 lei pentru serviciul de televiziune, iar motivul este legat de decizia PRO TV de a ieşi din lista must-carry. Pro TV a înștiințat CNA că iese din grila must-carry începând cu data de 23 iulie a anului 2013. Acest lucru înseamnă că pentru a retransmite postul societățile de cablu trebuie să ceară acordul Pro TV și trebuie să plătească o taxă.

Cum motiva PRO TV decizia de a ieşi din lista de must-carry:

“Decizia noastră este motivată de faptul că Pro TV se află într-un proces de modificare a strategiei de distribuție în vederea trecerii la transmisia digital terestră și implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel național după un concept care ne va ajuta să minimalizăm impactul digitalizării asupra business-ului. Schimbările de distribuție nu vor afecta în niciun fel conținutul”, se arăta în justificarea postului de televiziune.

Veniturile companiei CME, care operează canalele Pro TV în România s-au ridicat, în 2012, la 134 de milioane de dolari, potrivit datelor publicate de compania-mamă, Central European Media Enterprises (CME), în luna februarie 2013. Cifrele sunt în scădere față de 2011, când Pro TV a avut, în România, venituri de 159,3 milioane de dolari.

RCS-RDS nu va majora preţurile abonamentelor.

"În contextul fiscal şi valutar actual, compania RCS&RDS va găsi soluţii să nu majoreze preţurile abonamentelor, fiind permanent preocupată de satisfacţia clienţilor săi," au declarat reprezentanţii companiei RCS&RDS.

Romtelecom DTH nu va majora abonamentele în perioada următoare.

"Suntem în permanenţă preocupaţi să oferim conţinut TV diversificat şi de calitate, de aceea, în negocierile cu orice furnizor de conţinut, ne asigurăm că obţinem maximul de beneficii pentru clienţii noştri. Piaţa TV din România este însă una foarte dinamică în ceea ce priveşte furnizorii de conţinut TV, care au strategii comerciale diferite, ceea ce implică uneori şi măsuri cu impact direct asupra nivelului tarifelor pentru abonaţi. Deciziile furnizorilor de conţinut TV au impact diferit asupra fiecărui operator TV în parte. În cazul NextGen, aceasta se reflectă în creşterea tarifului la abonamentul TV. Romtelecom face eforturi susţinute pentru a le menţine la acelaşi nivel tarifar şi în perioada următoare", au declarat reprezentanţii Romtelecom.

Oficialii UPC nu au dorit să comenteze, mai precizează Capital.ro.


15 comentarii despre subiectul „Ieșirea canalelor ProTv din lista must-carry crește prețul abonamentelor la cablu tv ?”:
Anonim

ProTv-ul este ultimul program la care m-as uita vreodata. Am renuntat la Dolce pentru o antena individuala ca sa scap de programe gen ProTv, Antena1etc.

Anonim

Programele pro-tv-ului trebuiesc bagate in pachet separat si sa le plateasca doar cine doreste sa le vada. In afara de "Romania te iubesc" nu urmaresc nimic de la Pro-TV, Acasa ori alte canale ale grupului. Maruta imi face greata, iar stirile de la ora z ma deprima. Nu mai zic de emisiunea Dansez pentru tine, sau mai corect concursul: Mi-e mila de tine

Anonim

O parte din cablisti nu scumpesc nimik findica ei le introduc furate din DTH fara a plati ceva ,de aceia nu marec abonamentul ca daca iar controla cineva ar creste pretul!!!

Anonim

De fiecare data cand am dat sa vad ce este la filmul de 20:30,am dat de Steven Seagal.De ani de zile.Astia si aia cu serialul lor corean TVR(coreeatv),isi bat joc de romani.Vor si bani pentru jegurile de emisiuni pe care le transmit.Profita de numele pe care si l-au creat dupa '90,atunci cand nu existau televiziuni.Acum daca apare o noua televiziune,cu exact programele PROTV-ului ,exact la aceleasi ore,nici nu ar mai reusi sa capteze pe nimeni,ar da faliment.PROTV,au si ei publicul lor,oameni care in general vor totul subtitrat cu audio in romana,le place barfa,stirile sangeroase de la ora 5..si Maruta.Vreau sa laud "Romania te iubesc" si "Las Fierbinti".

Anonim

cumva au iesit din DOLCE ??????

Anonim

Daca scot si protv-urile ca antenele sunt scoase pe la unii, atunci te mai uniti la taraf si la mynele tv? Alea sunt la liber si sunt programe interesante, nu?

iulian mitroi

Cine comenteaza la adresa ProTv-ului are probleme la masarda, e singurul Canal de TV din Romania cu adevarat occidentale, si impartial, modern si te indeamna sa gandesti singur , farà manipularea care o practica cele lalte televisioni, sa nu mai vvobesc de Antena 1.

Anonim

Iți dai seama că prin fraza asta, criticând pe cei care critică un post tv, dar criticând la rândul tau al post tv, te-ai autocriticat ? :-)

Anonim

ProTV creează conţinut şi are dreptul să ceară bani spre deosebire de guvern care introduce taxa de stâlp că aşa li sa năzărit plagiatorilor de guvernanţi. Ce părere aveţi de scumpirea abonamentelor şi a curentului electric din cauza taxei de stâlp? Asta nu vi se pare aberant?

Anonim

Chiar dacă Pro Tv creaza continut, este "platit" de către telespectator prin publicitatea pe care o vizionează. Dacă Pro Tv se doreste a fi un canal premium, finantat din abonamente sau taxe per abonat, atunci sa elimine publicitatea, la fel cum procedează de exemplu HBO. În rest ai dreptate.

Anonim

HBO este un canal de tip Home Cinema şi nu bagă reclame din acest considerent (în schimb bagă promouri la greu). Sunt alte canale premium care bagă reclame. Pe de altă parte aşa cum au fost scoase Antenele de pe DiGi şi Focus orice cablist care nu-i convine preţul poate renunţa la ProTV (nu mai este must carry). Dacă principul de care pomeneşti, că-l plătim indirect prin reclame ar fi universal valabil, atunci şi la metrou ar trebui să fie gratis că doar sunt pline peroanele de reclame. Acuma să fim realişti, preţul va creşte în special datorită taxelor aplicate de guvern. Ţineţi cont că un sfert din factura pe care o plătiţi merge direct la stat sub formă de TVA (24%). După ce operatorul îşi scade toate cheltuielile mai are de plătit 16% impozit pe profit. La toate astea se va adăuga costul crescut la energia electrică (datorită taxei de stîlp) şi încă odată taxa de stîlp pentru cablul coaxial (deci o dublă impozitare cu taxa asta de stâlp). Nu că cabliştii ar fi nişte sfinţi dar trebuie să recunoaşteţi că cel care cocoşează abonaţii este statul. Mai merită să menţionez că banii cu care plătiţi factura de cablu provine dintr-un salariu răsimpozitat şi el.... citiţi-vă cu atenţie fluturaşul să vedeţi cât vă ia statul din banii munciţi.

Anonim

Pentru ultimul Anonim 1 martie 2014 03:00: Fluturasul ca fluturasul... acolo nu sunt trecuti toti banii care ajung la stat din bugetul unei firme. Ca o firma sa plateasca 1000 RON in mana (net) unui angajat, trebuie sa cheltuie 1850 RON in total. 850 RON merg la stat ca si impozite si CASS CAS si somaj. Ce vede omul pe fluturas e partea lui de impozit, contributie la pensii si sanatate si somaj, dar firma mai plateste inca pe atat impozite care merg la stat. Deci statul jupoaie firmele pentru un angajat.

Anonim

Pentru iulian mitroi. Nu poti lauda si critica un post in totalitatea lui. Dar cand peste 90 la suta din timp e gunoi... restul aproape ca nu mai conteaza.
E de laudat pentru emisiuni gen Romania te iubesc ori alte cateva care se pot numar pe degetele de la o singura mana. E de criticat pentru emisiuni posirca gen Ma milogesc pentru tine, Maruta fara utza... stirile negative de la ora 5 etc. Eu chiar nu-mi aduc aminte cand m-am uitat ultima data la Protv sau acasa.. Probabil cand schimbam posturile...

Anonim

cind se va introduce taxa pe cabluri (se zvoneste 5ron/m) sa vedem atunci ce va fii cu abonamentele.

Goos

Mai bine sa scoata jegurile astea de programe din pachetul de baza (sa plateasca cine le vrea ca pachet suplimentar), decat sa creasca abonamentul la toata lumea.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile