vineri, 28 februarie 2014

Încă un pas pe drumul spre digitalizare terestră în Serbia

Achiziționarea de echipamente pentru trecerea la televiziunea digitală terestră este un pas practic despre care în România nu se discută, pentru că suntem departe încă de implementarea proiectului DVB-T2 în țara noastră. Însă vecinii nostri sunt mai pragmatici.

Emisiona Tehnika i Veze, o companie de stat pentru gestionarea infrastructurii de radiodifuziune din Serbia, a anunțat că va organiza licitații pentru achizitionarea de echipamente necesarii trecerii la televiziunea digitală terestră.

Compania intenționează să utilizeze fonduri de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare ( BERD ), pentru a finanța a doua fază a tranziției de la televiziunea analogica la televiziunea digitală.

Proiectul planificat este estimat la un cost de 30,7 milioane euro, fonduri necesare pentu achiziționarea de echipamente dedicate înființării unei rețele naționale, prin care să fie emise trei multiplexuri de televiziune digitală terestră.

Primul multiplex ar trebui să fie oferit pentru cel puțin 95% din populație, în timp ce al doilea și a treia ar trebui să aibă cel puțin 90% acoperire.

Licitațiile va fi pentru echipamente de rețea, echipamente necesare pentru radiodifuziune și transmisie, sisteme de antene de mare putere, componente pentru sistemele de antene mici, echipamente de măsurare, dispozitive de backup și de alimentare neîntreruptibilă.

Licitatiile vor include de asemenea si reabilitarea si reconstructia infrastructurii, dar și servicii de consultanță.


5 comentarii despre subiectul „Încă un pas pe drumul spre digitalizare terestră în Serbia”:
Anonim

in poza ewste releul de la Ranca?

Anonim

Da.

Anonim

pretenas la noi problema e ca NU SE VREA trecerea la DVB-t2 ! asta e marea problema :)

Anonim

Nu se vrea de cablisti care platesc spaga de ani de zile.

Anonim

DA asa ee stiu fenomenul foarte bine ,ei stiu ca o sa mai piarda din abonarii.chiar daca va fi cu plata anumite programe poate va fi si o suma modica dar s-au saturat de cablisti imagine proasta cind acasa ai LCD,PLASMA etc

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile