miercuri, 12 februarie 2014

Românii, pe locul 1 în Europa la vizionarea gratuită de filme online

Un studiu al Comisiei Europene constată că majoritatea utilizatorilor de internet din statele europene vizioneaza filme oferite de diverse siteuri de streaming sau prin downloadate gratuit.

4608 de persoane cu vârsta cuprinsa intre 4 si 50 de ani din 10 țări europene au fost chestionate. Aproape toate ( 97 % ) au recunoscut ca mai vizioneaza câte un film de pe internet, cel puțin ocazional. 68% dintre acestia spun ca descărca filme sau le vizioneaza online, iar aproximativ jumatate din acest ultim grup ( 34% din respondentii totali ) vizioneaza săptămânal. În mare parte, studiul s-a concentrat pe filme si nu pe seriale sau emisiuni tv.

Autorii raportului nu fac distincție între descărcarea sau streamingul legal și sursele ilegale de filme, evitand cuvântul "piraterie" , în scopul de a maximiza numarul de răspunsuri oferite. Totusi, probabil un procent semnificativ dintre descărcarile de filme sau vizionarea gratuita online a acestora este ilegală.

Motivele principale ale folosirii internetului ca sursa de filme ar fi costul ridicat al preturilor biletelor la cinema sau pentru inchirierea de pe platforme legale de filme la cerere.

50% dintre respondenți spun ca vizioneaza filme online sau le descarcă, din cauza că biletele la cinema, pretul serviciilor VOD și al DVD-urilor sau al discurilor BluRay este prea mare și nu isi permit să plăteasca toate filmele pe care doresc să le vizioneze.

37% cred că "unele filme sunt interesante, dar nu merita să plătească pentru experiența de vizonare a acestora la cinematograf".

Un alt motiv pentru alegerea metodei streaming-ului de filme online sau descărcarea gratuita de pe internet la reprezentat simplitatea accesului la acestea.

31% din cei chestionati consideră că "multe filme sunt disponibile gratuit online și nu văd rostul de a le mai plăti".

Lipsa de disponibilitate este un alt motiv. 30% spun că mai multe filme pe care doresc sa le vizioneze nu sunt disponibile în țara lor, iar 27% motivează că multe filme pe care doresc să le vadă ajung cu prea mare intarziere în țara lor.

28% spun că nu au putut merge la cinema atunci când a rulat filmul și că nu mai au rabdare să aștepte până acesta e disponibil pe DVD sau la televizor. 23% spun că "nu au timp să meargă la cinema".

În plus, 19% din respondenti au declarat ca "descărcă în principal superproducții americane", care nu sunt disponibile pentru streaming platit sau descărcări legale.

Procentele celor care downloadeaza filme sau le vad online variază în funcție de țară : Țările cu cele mai mari rate de descărcare sau vizionare filme online sunt Lituania (83 %), România (77 %), Polonia (69 %) și Spania (65 %), în timp ce Marea Britanie (32 %), Danemarca (32 %) și Germania (24 %) au cele mai mici procente de vizionare a filmelor online.

Care este motivul cel mai probabil pentru care se descărca filme de pe internet sau se vizoneaza online? Deloc surprinzător, studiul constata ca "veniturile mici și inactivitatea favorizează descărcarea gratuită de filme sau vizionarea acestora prin streaming gratis online".

De exemplu, "68 % dintre telespectatorii care au un venit lunar de mai puțin de 1000 euro descărca filme de pe internet, față de 42% dintre telespectatorii care obtin un venit lunar de peste 2.000 euro".

Descarcarea de filme din mediul online este de asemenea "mai raspandită in randul barbatilor, a adolescentilor majori, a celor care locuiesc în mediul urban și a persoanelor cu un nivel ridicat de educație", concluzioneaza studiul Comisiei Europene.

In privinta Romaniei, studiul arata că țara noastră are una dintre cele mai mici prezențe la cinema din Europa, deși tendință este pozitivă. Cele mai populare filme sunt productiile americane. La cinema merg tinerii (63,2% in varsta de 14 - 29), barbatii (58,7%) si cei necăsătoriti (60,9%). Un procent de 81,4% au educație medie sau ridicată. 10% din populația urbană cu vârsta cuprinsă între 14 - 74 merge la cinema cel puțin o dată pe lună. Dintre acestia, 76.37% merg de obicei la un multiplex, chiar dacă biletele sunt mai scumpe.

Romania este pe locul 1 in Europa la vizionarea de filme online prin streaming gratuit, la egalitate cu Lituania ( 71% dintre utilizatori ) si pe locul 5 ( cu un procent de 78% dintre utilizatorii de internet), dupa Lituania ( 87%), Polonia ( 85 %), Croatia (82% ) si Spania (79%). la vizionarea de filme downloadate gratuit ( de exemplu de pe torrente ).

Studiul are 856 de pagini și poate fi vizualizat detaliat AICI.


Un comentariu despre subiectul „Românii, pe locul 1 în Europa la vizionarea gratuită de filme online”:
Anonim

Daca se poate de ce NU!!!!!!!!!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile