vineri, 14 februarie 2014

UPC: 200 Mbps în toată țara ?

UPC, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de internet, telefonie şi televiziune de pe piaţa locală, va extinde în acest an acoperirea serviciilor de internet cu viteze de descărcare a datelor de până la 200 Mbps în întreaga reţea, faţă de 24 de localităţi în prezent, a declarat în cadrul unei conferinţe Robert Redeleanu, directorul de marketing al operatorului, informeaza zf.ro.

”În 2014 viteza de 200 Mbps va fi disponibilă în toată reţeaua UPC, va fi un roll-out foarte rapid”, a spus oficialul UPC. El a adăugat că operatorul a demarat în Timişoara un proiect pilot prin care şi viteza de încărcare a datelor este majorată la 20 Mbps. ”În funcţie de rezultatele acestui proiect vom decide ce vom face în continuare”. În prezent viteza maximă de încărcare a datelor oferită de UPC este de 6 Mbps.

Oficialii UPC nu au vorbit de o posibilă majorare a vitezei maxime de descărcare a datelor pentru serviciile de internet, peste cea de 200 Mbps furnizată în prezent. ”Opinia noastră este că viteza de 200 Mbps este mai mult decât de ajuns chiar şi pentru o gospodărie cu consum intens. Avem şi studii realizate la nivelul pieţei din România potrivit căruia aproximativ 90% dintre clienţi spun că le este de ajuns acest nivel”, a declarat Robert Redeleanu.

Compania continuă să ”analizeze” şi să ”lucreze” la lansarea unor servicii de telefonie şi internet mobil ca un operator virtual de comunicaţii mobile (folosind reţeaua unui operator existent) a declarat Severina Pascu, directorul executiv al companiei. Va lansa deci UPC România servicii de telefonie şi net mobil? Da, a sugerat Severina Pascu, fără a o spune explicit. Cum ar fi să lucrăm la acest proiect şi să nu lansăm?. Ar fi o muncă de Sisif, a comentat ea. ”Am promis în 2012 că vom lansa aplicaţii, şi le-am lansat anul trecut ...”, a declarat CEO-ul UPC sugerând practic că utilizatorii ar trebui să se aştepte şi la lansarea acestor servicii, posibil în acest an.

Momentan România nu are niciun operator virtual de telefonie mobilă (MVNO). Piaţa de servicii de comunicaţii mobile este dominată de Orange, Vodafone şi Cosmote, cel de-al patrulea jucător fiind RCS&RDS.


12 comentarii despre subiectul „UPC: 200 Mbps în toată țara ?”:
Anonim

e cumva banda garantata???

Anonim

Da, cu siguranta e la fel de garantata ca si la ceilalti operatori care oferă internet in Romania.

Unknown

nu sunt garantata, ei ofera doar "best-efort" la fel ca ceilalti competitorii!

Anonim

Exista si banda garantata, insa la garantat inseamna si mai scump. Deoarece sunt parametri garantati prin care operatorul isi asuma parametri promisi prin contract pe care daca nu le indeplineste, despagubeste clientul. Daca nu ati stiut se ofera chiar si 100 Mbps garantat upload si download. Servicii premium

Unknown

Asta stiu ca exista dar aici vorbim pentru utilizatorii obisnuiti si nu pentru business.

Anonim

Ar trebui sa bage un minim macar 64Kbps pentru ca daca nu-ti merge net-ul ei zic ca 1 bit pe secunda e peste 0 deci iti merge netul si n-ai de ce sa te plangi.

Anonim

Dar exista garantat si pt persoane fizice, doar trebuie sa ceri. La noi nici nu se vb de garantat, din moment ce oamenii cauta ieftin si mult, insa nu cauta si nu ii intereseaza calitatea. De exemplu in Ungaria conform legii tr sa ofere din start banda garantata. Un abonament cu trafic nelimitat care ofera 1Mbps garantat si latime de banda de doar 12 Mbps era la pretul de aproximativ 170 lei acum 3 ani. In RO daca cere cineva in acest moment 170 lei doar pt net, o sa dea sigur faliment. Orange, ca si exemplu, poate oferii internet cu banda garantata si chiar si telefonie si fax, chiar si in zone fara semnal si fara sa fie cablata zona. Si, Nu nu este prin satelit. Insa este un serviciu premium care costa, dar ai un loc "la loja" ;)

Anonim

Trebuie acordate preturile dupa salariile țării respective. Nici in Romania nu sunt salariile din Ungaria sau din occident, deci nici operatorul nu are costuri la fel de mari, fiindca plateste salarii de n ori mai mici la angajatii proprii. De aceea nu putem pune semnul egal intre preturi.

Pe de alta parte, reteaua e mult mai buna in Romania, de aceea sunt permise viteze mai mari la costuri reduse.

Unknown

200 mbs? mamma mia,veniti la mine in Italia ,pentru 4Mb platesc 30 de euro pe luna,sa fiti fericiti ca aveti parte de o asemenea viteza,

gean

Lasa frate, ca tu castigi 20-30 de euro in 4 ore, iar in Romania castigi 30 de euro in 4 zile. Asa ca nu au rost comparatiile de genul asta la preturi, ca trebuie corelate si cu salariile. Italianul are preturi mari ca trebuie sa plateasca salarii de 10 ori mai mare decat plateste operatorul român la angajatul român. Si la romani la RDS platesc abonamentul cablu tv si net de 30 euro. Dar la mine 30 de euro reprezinta 20% din salariu, pe cand la tine inseamna 2-3% din salariu. In italia si in alte tari vestice mai este si alta problema, au retele imbatranite de net, ca le-au facut cu mult inaintea noastra, cand era alta tehnologie. Nu au retele noi cu fibra, ca daca ar avea ar fi si la voi netul la fel de ieftin si rapid. Dar si aia sunt niste zgarciti care nu vor sa investeasca.

Anonim

Bine ca toti vrem viteze de net, vrem calitate, vrem di tati, dar cand vine vorba de comparatii, noi nu avem niciodata bani, noi suntem sub nivelul altora...atunci sisss, si bucurativa de ce aveti, iar cel care are bani si daca vrea sa aiba ceva mai bun at plateste. Simplu :))

Anonim

Pai normal ca suntem sub nivelul altora. Trezeste-te! În Romania se castiga 200 de euro salariu lunar.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile