joi, 13 februarie 2014

Verificare RCA

Cum verificăm valabilitatea unei asigurari auto RCA ? Exista mai multe metode, inclusiv aplicatii pentru telefoane mobile. Sa prezentam in continuare cateva dintre aceste metode de verificare a valabilitatii asigurarii auto RCA:

1. Baza de data CEDAM - Baza de date CEDAM a fost implementata si este mentinuta de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor în baza Ordonantei de Urgenta nr.189/2005 pentru stabilirea unor masuri privind vehiculele rutiere înmatriculate si în conformitate cu Directiva Parlamentului European si a Consiliului Europei nr. 2000/26/CE privind armonizarea legislatiilor statelor membre privind asigurarea de raspundere civila pentru daunele decurgând din circulatia autovehiculelor. Rolul acestei baze de date este acela de a oferi o evidenta centralizata a politelor RCA încheiate pe teritoriul României, atât în scopul unei mai bune urmariri a respectarii legislatiei în vigoare, cât si pentru a facilita accesul tuturor persoanelor interesate la informatii legate de existenta unei polite RCA pentru un anumit autovehicul. Atât functionalitatea, cât si continutul de informatii oferite de acest centru sunt permanent îmbunatatite pentru a reflecta cât mai fidel statutul actual al pietei de asigurari obligatorii din România. Centrul de informare va ofera posibilitatea de a identifica atat societatea care a încheiat polita de asigurare obligatorie de raspundere civila auto pentru vehiculul dvs. cat si istoricul daunelor produse incepand cu anul 2010. Pentru verificare polite RCA, dati click AICI. Pentru istoric daune, dati click AICI.

2. VerificareRCA.com este o alternativa excelenta pentru verificarea unei asigurari.

Fata de site-ul CEDAM este mult mai usor de folosit, nu mai este nevoie sa pierzi timp cu selectarea zilei, lunii si anului pentru a afla starea. Doar introduci numarul de inmatriculare si afli raspunsul. Daca nu gaseste informatii pentru numar apare imediat casuta pentru seria de caroserie pentru a cauta si dupa aceasta. Odata afisat raspunsul pozitiv poti sa primesti data expirarii pe email, pentru a avea acces rapid la aceasta sa nu stai sa o cauti de fiecare data in caz ca nu o tii minte. De asemenea, poti sa alegi sa primesti alerte gratuite pe email inainte de data expirarii.


Fata de aplicatii: este browser based, nu depinde de sistemul de operare pe care-l ai pe telefon/tableta. Informatiile oferite sunt preluate real-time din baza de date. Nu trebuie instalat nimic, nu exista update-uri pentru aplicatii, nu consuma spatiu de stocare, nu apare inca un proces ce ruleaza in background, etc. Site-ul este foarte bine optimizat pentru consumul de trafic.

3. Verifică RCA - Este o aplicatie pentru Android, care raporteaza data expirarii si asiguratorul pentru polita obligatorie RCA. Verificarea se face pe baza numarului de inmatriculare sau a seriei de sasiu (caroserie), in baza de date CEDAM a Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.
Daca verificarea este cu succes, se raporteaza si societatea la care este incheiata polita de asigurare si de asemenea se poate adauga un eveniment in calendar pentru a fi atentionat inainte de expirare. In cazul in care aveti o asigurare RCA valida, dar nu va gasiti masina in baza de date, e posibil ca polita dvs. sa nu fi fost inca transmisa catre baza de date. In cazul in care polita are o vechime mai mare de 2 saptamani si nu se regaseste la cautare, puteti formula o sesizare catre societatea de asigurare. Download de aici.

4. RCA - O alta aplicatie din aceasta categorie, prin care puteti verifica valabilitatea politei RCA. Verificarea se face cu numarul de inmatriculare al autovehicului sau seria de caroserie. Permite salvarea numarului auto pentru o verificare ulterioara. Download pentru Android de aici.

5. Verificare RCA - Aplicaţia permite utilizatorilor sa verifice daca proprietarul unui autovehicul are incheiată asigurarea RCA. Modul de funcţionare al acesteia este extrem de simplu: utilizatorul introduce numărul de înmatriculare al autovehiculului şi data la care doreşte să verifice daca proprietarul acestuia este asigurat RCA. Implicit, această dată este setată ca şi data curentă. Aplicaţia va afişa urmatoarele informaţii:
- dacă autovehiculul căutat este asigurat RCA la data verificată
- numele asiguratorului
Aplicaţia este utilă mai ales în cazul unui incident auto când şoferul autovehiculului avariat doreşte să verifice dacă vinovatul dispune de asigurare RCA la data producerii evenimentului rutier. Download pentru Android de aici.

6. Plata RCA - Cu aplicatia Plata-RCA vei fi anuntat din timp cand expira RCA-ul si poti comanda direct de pe telefon comparand preturile societatilor de asigurari. Pentru a evita neplacerile provocate de intarzierea reinoirii rovinietei. aplicatia poate sa te anuntam cand iti expira asigurarea, ITP-ul si reviziile tehnice. Download pentru Android de AICI si pentru iOS de AICI.

7. i-Asigurare - Verifica periodic pagina de promotii din aplicatie ca sa fii la curent cu ofertele si reducerile noastre.
• Compari tarife si cumperi asigurari direct de pe telefonul tau:
- RCA
- LOCUINTA
- CALATORIE in strainatate
- CASCO
• Poti plati rapid si sigur prin sistemul securizat de plata online PayU
• Verifici valabilitatea politei de asigurare RCA
• Scapi de orice grija: primesti alerte inainte de expirarea asigurarilor, rate scadente, expirarea ITP-ului si Rovinietei

Download pentru Android de AICI și pentru IOS de AICI.


4 comentarii despre subiectul „Verificare RCA”:
Anonim

Am verificat, vecinul meu are masina asigurata :) ( eu nu am automobil, inca :) )
Oare exista astfel de aplicatii care sa verifice diverse oferte de credit auto si sa aleaga cel mai convenabil credit auto, dintr-o lista ?

Anonim

Buna initiativa! Cica 75% din masinile din Romania sunt asigurate. Poti adauga la lista si aplicatia i-Asigurare. Se gaseste atat pentru iOS [link]http://itunes.apple.com/ro/app/i-asigurare/id451967152?mt=8[/link] cat si pe Android [link]https://play.google.com/store/apps/details?id=com.itom.vreauRCA[/link]

HD Satelit România

Mulțumesc, am adăugat și această aplicație.

cristina

eu mi-am luat rca ul de aici http://www.onerca.ro/asigurare-rca.html

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile