sâmbătă, 29 martie 2014

4k Ultra HD va acapara piața mai repede decât tehnologia High Definition

Parks Associates crede că tehnologia 4K va urma un model de creștere similar tehnologiei HD, dar mai rapid.

Tehnologia High Definiton a ajuns să fie prezentă în 82% din gospodării din SUA , după 15 ani de prezență pe piată.

Cercetarea "4K astăzi: Să aducem Ultra HD de piață" preconizează că televizoarele 4K vor ajunge la prețuri mici, ce vor determina în următorii 2-3 ani vânzari foarte mari și că va fi prezentă in 80% dintre gospodării, în aproximativ 10-12 de ani.


Continutul 4K va fi inițial livrat prin intermediul serviciilor Over The Top, companii precum Netflix, Comcast, Sony și Amazon dezvoltând deja oferte bazate pe continut video la calitate de Ultra HD.

Însa fisierele 4K vor crește traficul pe internet în următorii doi ani, în rețelele de bandă largă.

De aceea, operatorii sunt în căutare de tehnologii care să economisească lățimea de bandă ( inclusiv tehnologii de ultimă generație pentru compresie video ).


7 comentarii despre subiectul „4k Ultra HD va acapara piața mai repede decât tehnologia High Definition”:
Anonim

Mda...Vor sa vedem filme HD si ultra HD prin internet fara sa se intreerupa si la mine pe strada abonamentul maxim de net este de 2mbps (210 kb/s) prin ADSL! :)))))))))

Anonim

Vad ceilalti, care au 100MB pe secunda, 500 MB/s sau 1GB pe secunda, ca mine.

Anonim

Se vor lansa in urmatorii ani zeci de televizuni Ultra HD. Deja prin satelit sunt emisii teste 4K si chiar un program tv normal 4K pe satelutul Hispasat.

ROmanul

4k este pentru televizoarele mari. Pentru televizoare normale si mici nu foloseste la nimic ca oricum de la distanta de la care te uiti la tv nu se vad toate acele detalii suplimentare.
Probabil in viitor toti vom avea televizoare cat peretele.
Imi voi lua 4k cand o sa vad in grila de cablu macar 10 canale 4k si nici un canal SD.

Anonim

E treaba ta ce iti iei. Altii isi vor cumpara televizoare 4K mai devreme, cand preturile nu vor fi prohibitive. Tu faci parte din turma care foloseste televizorul ca sa se uite la canale tv. Eu folosesc televiziroul 99% pentru filme rulate de pe player intern sau extern si pentru console de jocuri. Nu ma intereseaza mizeriile de televiziuni romanesti,

Anonim

Este treaba fiecaruia ce isi ia !Probabil toti isi ia tv dupa buget.Unul isi cumpara plasma pioneer pdp 5060 hd Made in Japan,la un pret cat jumatatea valorii unui apartament comunist,altii isi cumpara "mandreturi" de smarttv,cu timpi de raspuns catastrofal de mari, pline de componente chinezesti din comertul capitalist si strang din buci cand vad consumul de curent .Unul vizioneaza programe HD de pe toti satelitii europeni si nu numai,altii se uita la filme iar,si iar pana se plictisesc.
Momentan pana ca producatorii "consacrati" sa depaseasca,tv-ul ce il am in dotare,vor mai trece 10 ani.
Oricum ar fi,personal abia astept un 4k sa il pot compara cu ce am prin casa momentan !
In plus nu exista programe transmise in format 4k,deci este ca si cum te-ai uita la pioneer-ul de mai sus pe cablul analogic de la RCS.

Anonim

Ba uite ca exista mai multe canale 4K gratuite pe satelit, care se receptioneaza si in Romania.. Si sunt lansate si servicii 4K online.. plus ca sistemele de upscalare au fost inlocuiti la aceste televizoare cu cresterea rezolutiei prin forme geometrice aproximative, dupa algortimi inteligenti de reconstruire a imaginii, imaginea fiind mult mai buna.... plus ca Playstation 4 ofera deja jocuri si continut 4K. Mai studiaza si vei vedea ca nu e inutil.

Si legat de calitate, ia de te uita la un LG smart din 2012-2013, si apoi muta semnalul pe un tv normal sau LCD no name si vei vedea ca pe ala noname sunt numai patratele si macroblocuri, iar pe LG ( poate si pe Samsung smart, nu am verificat), imaginea SD e clara si fara macroblocuri de zici ca e ceva intre SD si HD.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile