marți, 18 martie 2014

Antena HD, un nou canal al Antena Group? Toate televiziunile Intact au fost criptate pe satelitul Eutelsat 16 grade Est

Antena Group a schimbat azi-noapte la ora 02:00 parametrii de receptie utilizati pe satelitul Eutelsat de la pozitia orbitala 16 grade Est.

Noua frecventa necesită receptor compatibil DVB-S2 MPEG4 ( deci un receiver de satelit HD ):

Satelit Eutelsat 16A, frecvenţa 11131 MHz, polarizare verticală, SR 16593, FEC 2/3, DVB-S2, Roll Off 0,25, Pilot Off, Criptat Conax.

O surpriză mai mică pe această frecvență este reprezentată de adăugarea televiziunii Antena International.

O surpriza mai mare și un semn de întrebare la fel de mare este adăugarea canalului Antena HD, recepționabil pe aceeași frecvență.

Din pacate, toate transmisiile tv de pe aceasta frecvență sunt criptate în Conax ( necesită smartcarduri diferite pentru decodarea fiecăreia dintre aceste televiziuni ) si nu avem posibilitatea de a va oferi imagini de pe respectivele canale.

În acest moment, pe frecvența amintită sunt transmise televiziunile: Antena 1, Antena Stars, Antena 3, Euforia Lifestyle, GSP TV, Antena International, Antena HD ( toate criptate Conax, CAID 0xB00). Sunetul este transmis AAC ( Advanced Audio Coding )/ LATM ( Low Overhead Audio Transport Multiplex ).

Pe aceeași frecvență sunt difuzate și două posturi de radio necriptate ale trustului Intact: Radio ZU și Radio Romantic.

Am analizat pentru dvs. transponderul prin care sunt transmise aceste canale. Se observă clar că bitrateul Antena HD este unul destul de mare, de peste 7MB. Cu siguranta acest canal este transmis în format High Definiton si la o calitate HD peste media utilizată de obicei în transmisiile de înaltă definiție de la DTH-urile românești.

Interesantă este si transmisia Antena International, care deși emite in DVB-S2 la data scrierii articolului, compresia utilizată nu este MPEG4, ci MPEG 2. Totusi, aceasta nu ajută cu nimic pe cei care detin doar receptoare SD, în caz că în viitor Antena International ar fi transmisă necriptat, din cauză că modulația este tot DVB-S2, compatibilă doar cu receptoare HD.


33 de comentarii despre subiectul „Antena HD, un nou canal al Antena Group? Toate televiziunile Intact au fost criptate pe satelitul Eutelsat 16 grade Est”:
Anonim

Cand o sa apara si pe digital la RCS&RDS???

Anonim

cand o zbura porci atunci o sa bage

Anonim

Momentan Antena HD nu emite. Se fac teste. Se aude sonorul insa nu au imagine.
La un moment dat probabil ca vor introduce si Antena HD.

geo

Ba da, Antena HD emite imagine. Nu iti apare tie imagine, din cauza ca e criptata. Anonim, daca nu ai habar ce vorbesti, nu mai dezinforma pe altii. Tot ce ai scris anonim in comentariu tau, este fals. Daca aveai macar bunavointa se te uiti in imaginea din articolul asta, vedeai ca pe Antena HD este transmisa informatie video cu peste 7 MB pe secunda.

Anonim

Oauuu Antena HD, au făcut chetă pentru a cumpăra camerele video hd sau își folosesc telefoanele mobile!?

Anonim

a terminat Basescu cu antenele din vina lui Gidea el a gresit tocmai acum imi pare rau ca ma uitam cu mare drag la antena 3 DOMNULE GIDEA REVINA LA GINDURI BUNE SI LASA PARAMETRI ASA CUM AU FOST

Anonim

Un print screen cu antena HD, ca nu va cred altfel
(am cartela de la ei care decodeaza toate antenele dar antena hd si international nu mi le decrypteaza).

geo

Pai cum vrei sa iti pună astia print screen, daca e criptat ?? Se fac teste pentru ei, nu pentru publicul larg. Tu te pricepi la tehnica?
Daca te pricepi, uita-te frate in imaginea ultima din articol, se vede clar bitrateul VIDEO al Antena HD. Daca te pricepi la tehnica si observi asta, nu ai ce sa mai zici.
Daca te pricepi si continui sa contrazici, inseamna ca esti flamer.
Daca nu te pricepi ( ceea ce nu cred ), atunci intai invata meserie.

Anonim

aaa geo ce nu zici asa? treaba cu tehnica... dar eu am crezut ca tu te uiti deja la antenuta hash de, ca sa am vazut si eu pe receiverul meu ca vin multi megi de antena hash de, dar spuneam ca nu se decripteaza cu cardul pe ca il am de la ei si decrypteaza toate antenele....
si mai era ceva audio de pe hd e diferit de antena 1 sd... si nu ma contrazic :D

Unknown

Ce nu inteleg eu de ce au criptat antena international.....ps antena 1.2.3 euforia si gsp sunt si in simulcrypt cu freesat viiaces2.6 ...momentan se zice ca in teste,am un card free sat si le deschide ....exceptand antena hd si international

Laurentiu

http://hdsatelit.blogspot.ro/2014/03/freesat-romania-adaugat-in-grila-tv.html

Unknown

ieri antena stars se rotea imagine la cateva secude 4;3 -16;9

Anonim

Mi-a spus cineva acum că le deschide și se vede super Antena hd.

Anonim

Sunt toate în format 16:9

Anonim

Acum ca fapt divers... are licenta de la CNA pentru Antena HD? Ca urla CNA de Dan Diaconescu ca OTV emite pe satelit. chiar daca e in teste chiar daca e codat nu are voie sa ridice semnal spre satelit un post nelicentiat.

Anonim

traim in romania,cna-ul nu stie nimic ce cablistii cara fura programe tv fara contracte cu posturile, ce sa mai vb de alt ceva!!!

got

@Anonim 19 martie 2014, 00:09,

Are voie sa emita prin satelit fara acordul CNA, cine tot va baga prostii de astea in cap ? Prin sateliti sunt zeci de mii de canale care nu au treaba cu Romania si nici cu CNA-ul. Nu e treaba CNA-ul cu satelitul decat daca televiziunea a luat licenta in Romania si emite prin satelit pe baza acelei licentei aprobate de CNA. Daca emite pe baza altei licente sau ca test ( mai ales criptat ), nu e treaba CNA-ului.

Anonim

OK. ,programele au fost criptate,dar cum le decriptam,exista carduri smart ptr. pers. fizice ? Cit costa ?

DTH Fan

Doar prin Freesat pot fi decodate de persoane fizice pe acest satelit, pe frecventa din acest articol :

http://hdsatelit.blogspot.ro/2014/03/freesat-romania-adaugat-in-grila-tv.html

Sau le poti vedea astfel:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2014/03/canalele-antena-group-emit-necriptat-pe.html

Anonim

Pai cucoana aia de la CNA a zis ca un post trebuie sa aiba licenta in tara in care emite spre satelit (ridica semnalul). Nici firma care le ridica semnalul nu are voie sa o faca fara o licenta a acelui post TV intr-o tara din lume. Are Antena HD licenta intr-o tara de pe Pamant ori nu? Daca nu atunci ala care ridica semnalul o face ilegal. Ca un post pirat.

Mai multe lamuriri la:
http://www.mediafax.ro/cultura-media/dan-diaconescu-autorizatia-de-difuzare-de-programe-tv-prin-satelit-obtinuta-de-otv-srl-din-italia-valabila-6-ani-11552291

As face plangere la CNA sa vedem cum e situatia.
Faza e ca eu n-am gasit nici o Antena HD. Iar GSP TV nu mergea adica era ecranul negru aseara.

Max TV

Prietene, sunt 10.000 de posturi tv prin satelit numai in Europa!!! Crezi ca au licenta de la CNA-ul romanesc?????????
OTV avea licenta de Romania , de aia depindea de CNA. Iar pentru teste criptate nu trebuie licenta. Cand va fi pentru public, trebuie licenta. Antena HD nu e pentru public, sunt teste inchise, nu au acces decat tehnicienii care se ocupa de teste. Pentru asa ceva nu trebuie licenta nici de la CNA, nici de la vreo alta autoritate de stat. Trebuie doar aprobare de la operatorul de satelit, in cazul acesta Eutelsat. Dar nu stau sa dezbat cu tine acum regulile transmisiilor prin satelit. Mergi si studiaza-le pe siteul EBU si ITU.

Nu ai gasit Antena HD, fiindca nu ai cautat pe frecventa pe care trebuie. Si nici eu nu ma obosesc sa explic la unul care nu are decat ignoranță răutăcioasă in el.

Anonim

Daca au criptat si Romantic FM, nu ma mai intereseaza...

Anonim

Max TV: Daca ridicarea semnalului se face din Romania atunci au o problema.
Nu trebuie sa aiba o licenta de la CNA ci de la orice autoritate de reglementare in comunicatii din lume. Au ei pentru Antena HD asa ceva ori nu? Pai si eu pot sa emit pe 103.4 MHz FM cu semnal nemodulat de test dupa logica ta. Nu am voie sa fac asa ceva pentru ca ANCOM-ul ma va baga la zdup. Nu mai zic ca frecventele se dau de CNA dupa o licitatie. Daca semnalul il ridica din alta tara atunci firma din tara aia nu are voie sa faca asta fara o aprobare. Asa maine ma duc si eu la un operator de comunicatii de satelit si-i zic sa-mi ridice un semnal tv ca asa vreau eu criptat. Nu are voie sa faca nimeni asta fara sa am macar o aprobare din oricare tara de pe pamant.

Normal ca sunt rautacios cand vad ca legea pentru unii e ciuma iar pentru antene e muma...

Anonim

"Nu ai gasit Antena HD, fiindca nu ai cautat pe frecventa pe care trebuie"
Am cautat pe frecventa din articol si datele din articol. Receptorul meu de satelit prinde si canale HD asa ca ar trebui sa fie si sa spuna ca e codat. Daca ai tu alta te rog sa-mi spui.

Nu te contrazic in legatura cu regula de la satelit dar cred ca orice emitator care emite in Romania trebuie aprobat de ANCOM. Asta daca ridica semnalul din Romania. Probabil firma care se ocupa cu asta e aprobata de ANCOM pentru un flux digital cu anumite caracteristici.

Daca le stiam pe toate nu eram pe site-ul asta. Nimeni nu s-a nascut invatat si nimeni nu le stie pe toate.
Inteleg ca daca vreau sa fac o teleconferinta cu cineva din alta tara si semnalul video e destinat doar unei singure persoane atunci pot sa emit ce vreau. Si cineva a spus ca la un moment dat se vede in clar Antena HD. In acele minute ori secunde ori ore erau ilegali adica penali. Imi rezerv dreptul de a fi rautacios cu unii care au spate politic la CNA (desigur e parerea mea).

Anonim

100% a mintit cel care a spus ca a vazut Antena HD necriptat. Voi credeti toate minciunile pe care le spun unii la comentarii, dar fără sa pună si dovada ? Si eu am vazut niste extraterestrii aseara. Nu cumva sa nu ma credeti :)))

DTH Fan

Nu are treaba CNA-ul cu ce se emite prin sateliti. Frecventele unui satelit functioneaza astfel: la o anumita pozitie orbitala, un interval de frecvente ( sau toata banda KU in pozitia respectiva ) apartine de operatorul care are satelitul/satelitii respectivi din acea locatie orbitala. Exista niste reglementari speciale internationale care acorda aceste drepturi. Inclusiv Romania are o pozitie orbitala dedicata, insa nu a lansat pe ea niciun satelit. Au existat si procese in privinta acestor drepturi asupra frecventelor de la o anumita pozitie orbitala ( vezi de exemplu recentul caz dintre gigantii operatori Eutelsat vs Astra, pentru frecvente de la pozitia orbitala 28,2 grade est). Un operator de sateliti poate sa transmita ce canale doreste, fara sa intrebe vreun CNA din vreo țară. Exista sateliti care transmit si posturi tv care difuzeaza filme pirat, luate de pe torrente. E treaba proprietarului satelitului ce emite, nu CNA. In caz de probleme, operatorul de sateliti este tras la raspundere, satelitul lui fiind releul retransmitator. Nu are nici o treaba televiziunea, CNA-ul sau cei care transmit alt flux video criptat sau necriptat in privinta acestui drept de retransmisie, care functioneaza pe principiul "Platesti- Te transmit". Televiziunile pot fi trase la raspundere pentru altceva: de exemplu pentru difuzare emisiuni fara drept de autor. Dar aici intervin alte pârghii, cum ar fi indelungate procese in instanta pentru revendicarea de daune de catre adevaratii proprietari ai drepturilor de autor. Tot nu are treaba CNA-ul la sateliti. OTV nu a fost inchis, ca transmisie prin satelit, ca a dat ordin CNA-ul, catre operaorul de sateliti, sa ii opreasca transmisia. OTV a fost inchis ca a dat CNA ordin la o firma care ii realiza pentru OTV uplinkul si firma aia era din Romania. Firma aia avea niste autorizatii de la statul roman ( ANCOM ) si a respectat ce a zis statul român. Daca OTV emitea printr-un uplink din alta tara, nu avea CNA nici o treaba cu emisia prin satelit. Statul roman comanda doar firmele din Romania care ridica semnal la sateliti si deci se opun legilor romanesti. Dar nu comanda satelitii si ce se retransmite prin respectivul satelit/sateliti.

Anonim

Unde vedeti voi ca scrie ca era necriptata?

Anonim

Confirm, Antena HD este transmisa pe frecventa din articol. Am verificat astazi.

Anonim

Si va fi introdusa la vreun provider pana la urma sau se uita doar securistii lor la ea?

Anonim

Până la care urmă ? Poate va fi introdusa. Vei stii cand vor lua licenta de la CNA. Ca intai trebuie licență Si abia apoi ne intrebăm daca si cand o bagă vreun operator în grilă sa.

Anonim

Nu au licenta, ca daca aveau era publicata pe siteul CNA. Dar nu asta e important, că nu trebuie licenta ca emiti prin satelit si mai ales cand emite teste si nu pentru public.

Anonim

Mai dau drumul la Antena HD sau se uită numai Voiculescu la ea?

Anonim

Acum nici Voiculescu nu se mai uită. :)

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile