vineri, 14 martie 2014

Astra 5B ( noul satelit utilizat și de Orange Tv România) este pregătit de lansare

Satelitul Astra 5B , unul dintre pasagerii următoarei misiuni Ariane 5 de la Arianespace, a ajuns la facalitatea finală de asamblare a portului spațial S5 din Guyana Franceză.

Astra 5B este construit de către Airbus Defence and Space pentru operatorul de sateliti la nivel mondial SES si a fost transportat în aceasta săptămâna la facilitatea spaceportului S5, unde se fac ultimele verificări ale rachetei purtătoare si unde aceasta este alimentată cu combustibil. Transportul satelitului Astra 5B a avut loc în timpul nopții, pentru a reduce sarcinile termice asupra acestuia.

După ce va fi lansat cu racheta Ariane 5, satelitul Astra 5B va extinde capacitatea de transpondere ale SES de la pozitia orbitala 31,5 grade est, precum si aria de acoperire geografică spre centrul si estul Europei, precum și pentru piețele învecinate, furnizând semnal pentru operatori DTH ( de exemplu Orange Tv România ) sau operatori de cablu. Satelitul va putea oferi de asemenea feed-uri care vor putea fi retransmise de rețele de televiziune digitală terestră.

Racheta Ariane 5 va lansa de asemenea si un satelit geostaționar mixt de navigare pentru Serviciul European al Comisiei Europene( EGNOS ), ce va opera in banda L. Astra 5B va avea ca insotitor in zbor si pe copasagerul Amazonas 4A, un satelit al Hispasat, care va oferi transmisii pentru America Latină.

Viitoarea misiune Ariane 5, care va lansa acesti trei sateliti, are denumirea VA216 ( în sistemul de numerotare al Arianespace ) si este programată pentru data locală de 22 martie 2014, cu decolare în timpul fereastrei de lansare care incepe cu ora locală 19:05, din Guyana Franceză ( respectiv duminică, 23 martie 2014, ora 00:05, convertit la data si ora Romaniei; intervalul orar de lansare, conform orei Romaniei, este 00:05 - 1:02 ).

Lansarea satelitului Astra 5B va putea fi vizionata in direct ( la alegere, HD sau SD ) prin satelitul Astra 1L (19.2 ° Est) pe frecvența 11.023 GHz, polarizare Orizontală, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, FTA.

Cu Astra 5B, abonații DTH-ului Orange România vor putea beneficia de un satelit nou, cu capacități mai mari de distribuție a semnalului ( satelitul este realizat pe platforma EADS Astrium și are 40 de transpondere în banda Ku polarizare liniară și 6 în banda Ka cu polarizare circulară). Un alt avantaj este puterea mai mare a semnalului în România.


4 comentarii despre subiectul „Astra 5B ( noul satelit utilizat și de Orange Tv România) este pregătit de lansare”:
Anonim

Ok, e bine ca se lanseaza. In sfarsit, in curand vom avea si mai multe canale la Orange Tv.

Anonim

Deci e de fapt sambata spre dumica noaptea, de fapt duminica dupa miezul noptii lansarea, dupa ora Romaniei. Sper sa fie transmisa lansarea in direct pe net sau o frecventa de satelit, sa o vedem si noi.

Anonim

Asteptam ca la 1-2 luni Orange sa ne mai bage canale noi.

Anonim

Deci vineri spre sambata se lanseaza.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile