marți, 4 martie 2014

Canalele Antena Group vor emite în DVB-S2 MPEG4 începând cu 18 martie 2014

Incepând din această noapte, canalele Antena Group trebuiau sa fie criptate in Conax si să emită in DVB-S2 MPEG4.

Antena Group a transmis la CNA o notificare referitoare la inlocuirea sistemului de criptare și compresie a semnalului audio-video și trecerea la un nou tip de transmisie DVB-S2, MPEG4-H 264, pentru pachetul său de programe de televiziune.

Probabil in acest pachet vor fi incluse Antena 1, Antena Stars, Antena 3, Euforia Lifestyle TV, GSP TV, Antena International, Antena HD (?), Radio ZU, Radio Romantic.

Antena Group anunțase operatorii, inca de pe data de 14 ianuarie 2014, ca va cripta în Conax canalele de pe satelitul Eutlesat de la 16 grade est si ca va trece la transmisie in standardul DVB-S2 MPEG4, in data de 4 martie 2014, ora 02:00 ( detalii AICI ).

Insa acest punct de pe ordinea de zi a sedintei CNA s-a amânat în 25 februarie 2014, pentru a se solicita un punct de vedere de la distribuitorii de programe interesați.

Este vorba in principiu de operatorul UPC, care a anuntat CNA sa studieze cazul, precizând ca nu va mai transmite canalele Antena Group, deoarece sunt necesare investitii financiare in noi receptoare si nu se mai respectă principiul must-carry, intrucat nu mai este asigurată obligativitatea de a fi libere la transmisie, fără conditionari tehnice sau financiare.

Pe de alta parte, Antena Group a precizat că întrucât canalele fac parte din lista must carry si deci trebuie să fie puse la dispozitie gratuit pentru distribuție, va fi oferit operatorilor câte un smartcard gratuit si diferit pentru fiecare canal în parte sau le va fi acordat accesul gratuit direct in sistemul MCR (Master Control Room) al Antena Group, de unde operatorii cablu tv, DTH sau tv prin protocol IP pot prelua semnalul necodat gratuit.

In acest moment, canalele antena Group emit in cotinuare si se pot inca receptiona gratuit ( cu excceptia Antena 1, care e criptata de mult timp in Power Vu), folosind vechile echipamente si date de receptie.

Antena Group a precizat o dată ulterioara pentru schimbarea parametrilor de receptie, ce trebuia efectuată azi-noapte, la ora 02:00 si anume 18 martie 2014, ora 02:00 :

Satelit Eutelsat 16A, frecvenţă 11131 MHz, polarizare verticală,  SR 16.593, FEC 2/3, DVB-S2, Roll Off 0,25, Pilot Off.

Nu s-a mai precizat explicit daca televiziunile Antena Group vor mai fi criptate in parte / in totalitate in Conax Contego, ci doar ca vor fi transmise in DVB-S2. E posibil sa fie doar o omisiune de comunicare din partea Antena Group.


6 comentarii despre subiectul „Canalele Antena Group vor emite în DVB-S2 MPEG4 începând cu 18 martie 2014”:
Anonim

atunci cand trece la criptare

Anonim

Dupa ce primeste aprobarea de la CNA, ca altfel risca sa fie dati afara din lista must-carry.

Anonim

ce atita harababura ,sa codeze tot ,sa ceara bani tuturor si cu asta basta.

Anonim

Deci iar s-a amanat !Bravo UPC !

Anonim

Si vor transmite 16/9 cumva ?

Anonim

Nu cred ca vor adopta formatul 16:9. Argumentul lor cred ca vine de la faptul ca in Romania cele mai multe televizoare sunt CRT in formatul 4:3. Ar putea cel mult sa transmita anamorfic 16:9 cum faceau la meciurile nationalei...

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile