luni, 14 aprilie 2014

Ce satelit dedicat Europei transmite cele mai multe televiziuni HD necriptate ?

Cu siguranță este impropriu spus satelitul dedicat Europei, cu cele mai multe televiziuni HD necriptate, fiindcă de fapt există o flotă de sateliți la celebra poziție orbitală de la 19,2 grade Est.

În această locație regăsim în acest moment cinci sateliți SES Astra, care acoperă întreg spectrul de frecvențe de la 10714.25 până la 12728.5 Mhz, asigurând semnal de foarte mare putere pentru întreaga Europă și nu numai, mai ales după mutarea satelitului Astra 1N la 19,2 grade Est.


Acești sateliți SES ASTRA de la 19,2 grade Est oferă cel mai mare număr de canale în format High Definition, transmise necodat ( FTA, "la liber" ) printr-o singură poziție orbitală.

Accesul la zeci de canale HD se realizează fără abonament, doar cu o simplă antenă de satelit, un receptor HD și un LNB și, bineînțeles, cablurile si conectorii necesari. Un astfel de sistem complet este foarte accesibil, având un preț sub 100 de euro, la oricare dintre magazinele specializate în componente de recepție satelit.

Pe lângă aceste canale în format HD, la pozitia orbitală 19,2 grade Est veti putea recepționa tot gratuit și alte sute de televiziuni SD si peste 150 de posturi de radio ( lista completă și actualizată a canalelor necriptate de pe sateliții SES Astra 19,2 grade Est o puteți afla dând click AICI ).

Așadar, pentru a recepționa o mare varietate de canale High Definition NECRIPTATE, sateliții pe care trebuie să vă orientați antena conectată la receptorul dvs. HD ( DVB-S2 MPEG 4 ) sunt cei de la poziția 19,2 grade Est.

Trebuie să recunosc că am o anumită afinitate pentru această locație, fiindcă acum 23 de ani, când am cumpărat prima mea antena de satelit ( pe atunci am utilizat-o împreună cu un receptor analogic), sateliții Astra au fost cei dintâi care mi-au oferit "libertatea din cer" și ani buni, când încă televiziunea prin cablu nu pătrunsese în țară, au reprezentat singura sursă de informare și de conținut la calitate germană și englezească.

Și acum am rămas la fel de pasionat de această poziții orbitală, scanându-i aproape zilnic frecvențele. Vă garantez că aproape în fiecare zi am plăcerea să descopăr noi canale introduse. Așadar, Astra nu dezamăgește niciodată.

Dacă tot vorbim de scanare, să efectuăm și astăzi una pentru sateliții SES Astra de pozitia orbitală de la 19,2 grade est, fiindcă realitatea recepției este mai exemplificativă decât 1000 de cuvinte.

Scanarea a găsit un total de aproape 1000 de canale tv ( criptate si necriptate) și 179 de canale de radio. Și exact cum am spus, aproape în fiecare zi există canale nou recepționate la 19,2 grade Est:


Trebuie amintit că prin sateliții SES ASTRA de la 19,2 grade Est se regăsesc operatori DTH de top din Europa, cum ar fi Sky Deutschland sau Canal+ Spania, care transmit sute de canale HD Premium pentru abonații acestora. Nu trebuie omis nici faptul ca televiziunile transmise de SES Astra au un bitrate semnificativ mai mare decât cele de pe alți sateliți, aceasta concretizându-se în canale SD cu o foarte mare calitate a imaginii, după cum am discutat deja în articolul de AICI.

Dacă tot vorbim despre calitate, încercați receptia ale unor canale HD transmise necriptat de către SES Astra, la 19,2 grade est.

Ar mai fi de mentionat că prin sateliții Astra, în aceeași pozitie orbitală, sunt transmise și două canale de televiziune 3D HD, din care unul este oferit chiar de SES, în mod gratuit, în format SBS, compatibil cu orice televizor 3D.

Singurul mea dorință, ca pasionat al recepție satelit și consumator de media, ar fi ca și un operator DTH românesc să decidă să transmită canalele sale la această poziție orbitală, câștigând astfel în beneficiul său semnal puternic în întreaga Europă, precum și această imensă plajă de canale HD și SD necriptate și deci un atu de necontestat împotriva competitorilor, dar și un avantaj extraordinar pentru abonații care le vor recepționa.

Întradevăr, există Orange Tv, transmis tot printr-unul din satelitii SES Astra ( la 31, 5 grade est ) și care chiar este DTH-ul cu cele mai multe televiziuni HD din România.

Dar visul meu ( cu siguranță și cu asentimentul dvs. ) este de a avea un pachet de canale românești la poziția orbitală 19,2 grade Est. De ce ? Fiindcă pe lângă grila de canale ale DTH-ului românesc, aș recepționa cu o singură antenă, cu un simplu LNB, si celelalte sute de canale SD și posturi de radio, precum și zecile de televiziuni HD transmise necriptat de către SES ASTRA în această locație.

În concluzie, dacă ești pasionat de lumea High Definition și dorești recepția a cât mai multor canale HD transmise GRATUIT printr-un singur satelit dedicat Europei și implicit României, ai întotdeauna ca opțiune principală sateliții SES Astra de la poziția orbitala 19,2 grade Est.


12 comentarii despre subiectul „Ce satelit dedicat Europei transmite cele mai multe televiziuni HD necriptate ?”:
Anonim

Foarte bun articolul si eu receptionez Astra 19.2 grade Est si ma uit mai mult la canalele de pe satelitul respectiv de cat la cele romanesti chiar daca nu inteleg limba germana iar de cateva zile canalele CINE+PREMIER HD - CINE+EMOTTION HD - FRANCE 2 HD - M6 HD - USHUAIA HD - W9 HD - ARTE HD FRANCE - BRAVA HD emit necodat

Anonim

CXANAL +HD;CANAL+ SPORT HD; CANAL+DECALE HD FTA

Anonim

Excelent articolul. Si eu ma bucur de vizionarea canalelor hd de pe satelitul pozitionat la 19,2 grade E.

Cercetasii

LOL, ieri am descoperit intr-o cutie niste reviste veeeechi Tele Satelit si info Satelit si priveam la siglele Super Channel, RTL samd. Iar grila satelitului cuprindea citeva zeci de canale.... Mai pastrez inca un receptor analogic Minisat si un LNB cu polarotor :) ... Singura parere de rau la canalele germane de pe 19,2 este ca ... nu sint subtitrate in engleza :) sau sa fi avut si ele, acolo, o purtatoare audio in original ... altfel, calitatea imaginii si a programelor este coplesitoare (iar puterea de emisie face ca indicatorii receptoarelor sa fie la maxim). Ma uit cu placere la concerte si documentare pe 3 sat, ZDF, ARD, reality-soap-urile de pe ARTE, Plus, reportajele Welt der Wunder, regionalele samd ... Si privesc cu tristete cum polonezii au o paleta de canale nationale FTA excelente pe Astra. (O paranteza privind politica FTA a televiziunilor sat si gradul de cultura al popoarelor care au implementat-o, vezi ARD, BBC) Visez inca, utopic, la un TVR Cultural care sa stea alaturi de TVP Kultura cu filme romanesti bune. Ca veni vorba, pe Pro7 inregistrasem cu multi ani in urma un experiment tare interesant: o emisiune WderW (ceva cu tigri in desert) transmisa experimental in 3 D si care putea fi urmarita cu o pereche de ochelari simpli (i-am primit de la Pro7 prin posta intr-un plic) cu doua nuante de gri pentru cei doi ochi. Nu stiu daca imaginea era polarizata (fara ochelari parea foarte putin blurata de la cele 2 imagini stereoscopice cu intensitati diferite pentru cei doi ochi), dar inregistrarea pe caseta video raminea 3D la redare. Era o solutie extrem de simpla pentru 3D. Cunoasteti detalii?

Anonim

Cred ca e vorba, în cazul tău, de ochelari 3D cu tehnica Pulfrich:

http://en.wikipedia.org/wiki/Pulfrich_effect

Cercetasii

Multumesc mult, da intradevar aceasta era tehnica folosita de pro7, kabel1 acum 20 de ani, interesant era ca putea fi vizualizata imaginea si pe televizoare obisnuite (in sensul ca si fara ochelari imaginea putea fi vazuta dar 2D), pacat ca a fost abandonata. Mi-ar place sa citesc un articol despre evolutia televiziunii 3D, am inteles ca azi solutia cu ochelari polarizati, pasivi (cea din cinema) ar fi cea mai odihnitoare pentru ochi, totusi. Citeva video gasite dupa cautare Pulfrich ... ele se pot vedea cu o lentila de ochelar de soare fumurie pusa in dreptul unui ochi sau chiar inchizind usor un ochi (privind pintre gene) ... inca odata multumesc, nu stiam de acest efect... http://www.instructables.com/id/Taking-3D-videos-using-Pulfrich-effect/
https://www.youtube.com/watch?v=1mnWI_u_zBg
https://www.youtube.com/watch?v=9-k8YMFB4ck
https://www.youtube.com/watch?v=p-HK9ubIEL8
https://www.youtube.com/watch?v=ZiZTf709d58
http://www.burosch.de/3dtechnik.html

Anonim

http://hdsatelit.blogspot.ro/2014/01/istoria-televiziunii-3d.html

Anonim

@Cercetasii ,multumesc de links.Intradevar acoperind un singur ochi cu o lentila mai intunecata( eu am facut cu cyan de la ochelari 3d),se obtine efectul 3D.Merge si cu una de ochelari de soare.

Anonim

asa este satelitul astra are multe canale hd si sd necriptate iar imaginea este deosebita.cu limba e mai greu dar ne descurcam.cat despre un operator dth romanesc care sa transmita pe acest satelit nu prea cred ca o sa vedem vreodata si in plus de asta daca stb nu permite scanare canale fta degeaba.

Anonim

Eu nu am auzit de STB care sa nu permita scanarea canalelor FTA. Poate te referi la conservele de la operatori, dar acelea nu sunt receivere de utilizat de catre pasionati pentru receptia satelit. Acelea sunt conserve pentru publicul larg, care nu isi permite sa plateasca 2-4 milioane pe un receiver HD cat de cat acceptabil sau care nu are informatii de incepator privind receptia satelit.

bulky

daca procur lighianu cu lnb si si conectica aferenta , este necesar sa iau si decodor hd ceva? avand in vedere ca detin tv 42lm620. din cate stiu ar pentru satelit. sau nu ma voi putea bucura de ceea ce spuneti voi mai sus de sute de posturi sd si hd/

Anonim

Exact, iti trebuie doar antena offset de 90 cm sau 120 cm ( sunt bune oricare, cea de 120 cm iti da un plus de semnal pe timp de ploaie ) si un LNB simplu pentru antene offset. Televizorul lm620, daca e model S ( adica LM620S), are tuner HD de satelit, Reglezi antena pe Astra 19,2 grade si receptionezi toate canalele HD si SD necriptate ( sunt sute in total ), plus zeci de posturi de radio de calitate, tot necriptate.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile